Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Γυναικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
(μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-Ο.Γ.Ε.)
Ανοιχτή πρόσκληση προς τους γυναικείους συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας


Αγαπητή φίλη,
Εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, συνταξιούχα, νοικοκυρά, νέα γυναίκα,

Απευθυνόμαστε σε σένα που στους ώμους σου κουβαλάς διπλό και τριπλό φορτίο και η κοινωνία, σε έχει φορτώσει με χίλιους δυο ρόλους και υποχρεώσεις, γιατί η ίδια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της -βλέπεις κοστίζουν.
Γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανεργία, υποαπασχόληση, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για σένα και την οικογένειά σου. Θέλεις να εργαστείς και βρίσκεις παντού κλειστές πόρτες… Σου στερούν το όνειρο στη ζωή….
Την χαρά της μητρότητας σου την μαυρίζουν οι εργοδότες που απαιτούν εργάτριες και υπαλλήλους χωρίς οικογένεια, που θεωρούν την εγκυμοσύνη σου κόστος!
Πονοκεφαλιάζεις που να αφήσεις το μωρό και τα μικρότερα παιδιά , γιατί ο δήμαρχος και όχι μόνο στη Λιβαδειά, έκλεισε τα βρεφικά τμήματα των παιδικών σταθμών, αλλά και στους παιδικούς δεν παίρνουν όλα τα παιδιά . Αφού λοιπόν δεν λειτουργεί ο δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός εύκολα καταλαβαίνει καθεμιά μας ότι ανοίγουν την αγορά των ιδιωτικών, πατώντας πάνω στην ανάγκη της οικογένειας που πρέπει να λύσει το οξύτατο πρόβλημα: «τι να κάνω το παιδί». Πάντα μας δίνεται η ίδια μονότονη απάντηση , δεν υπάρχουν χρήματα! Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός επιχορηγείται με 3000 € το παιδί ενώ απαγορεύεται να πάρουν την επιδότηση οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί!! Και φέτος, σε περίοδο κρίσης, η πλειοψηφία του Δήμου αποφάσισε και αύξησε τα τροφεία στα 70 € τον μήνα… Βλέπεις το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους και του δήμου αναγνωρίζοντας το έργο σου σε επιβραβεύει και σε στέλνει στα 65 για τη σύνταξη στο όνομα -άκουσον άκουσον- της ισότητας ανδρών και γυναικών!!
Καθώς άνοιξαν τα σχολεία μετράς και ξαναμετράς για να πληρώσεις σάκες, βιβλία, τετράδια, σχολικά είδη, φροντιστήρια. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι το «νέο σχολείο» που διαφημίζει το υπουργείο παιδείας όχι μόνο κοστίζει ακριβά, αλλά στρεβλώνει τον νου και την συνείδηση του παιδιού σου. Αγωνιάς για την πρόοδο του , αγχώνεσαι για τους κινδύνους που το τριγυρίζουν και «τρελαίνεσαι» όταν δεν βρίσκει δουλειά ή στην καλύτερη περίπτωση ο μισθός του είναι 300, 400 άντε 500€. Κι έκανες όνειρα ότι θα κάνει δική του οικογένεια και θα σε κάνει γιαγιά!.. Σήμερα όμως τα αυτονόητα είναι απαγορευτικά και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!
Κι έχουμε νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για επιβολή νέων φόρων. Δρομολογούνται αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού , στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο Φ.Π.Α…
Το γνωρίζεις ότι το μαγαζί σου δεν έχει μέλλον… Ενοίκια, δάνεια, ΤΕΒΕ, όλα τρέχουν. Το χωράφι σου πια και ο μικρός σου κλήρος ξεκληρίζεται.. Και σε πληγώνει κατάκαρδα όταν δεν «βγαίνεις», για να πάρεις στο εγγόνι σου το κάτι τι του γιατί η σύνταξή σου είναι επίδομα φτωχοκομείου!
Όλες εμείς , λοιπόν, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας «βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Θα τους επιτρέψουμε να μας «μαυρίζουν» τη ζωή; Είμαστε οι πολλές και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου! Δεν υπάρχει περίπτωση γιατί αυτοί , οι πλούσιοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εκπρόσωποί τους είναι το πρόβλημά σου. Όσο εσύ εξαθλιώνεσαι , τόσο ο πλούτος αυτών αυξάνεται. Με όλα τα μέσα θέλουν να σε κάνουν εσένα και όλους τους εργαζόμενους να πιστέψεις ότι ευθύνεσαι για την κρίση τους και για να σωθείς πρέπει να πληρώσεις τις συνέπειές της και τα ελλείμματα . Ότι αυτή η κατάσταση είναι μονόδρομος και δεν μπορείς να ξεφύγεις…
Δεν σου είπαν ποτέ και δεν πρόκειται να σου πουν ότι με τη δουλειά σου παράγεις πλούτο μόνο που τον μόχθο σου , τον ιδρώτα σου τον ληστεύουν! Και το βασικότερο: σου κρύβουν με πολύ φροντίδα, είναι η αλήθεια, ότι στη φύση και στην κοινωνία δεν υπάρχουν μονόδρομοι….
Στη θύελλα λοιπόν που ήρθε και μαίνεται εμείς πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούμε. Δεν πάει άλλο . Να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.
Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:
ü Την λειτουργία των βρεφικών τμημάτων των παιδικών σταθμών καθώς και την φιλοξενία όλων των παιδιών, δωρεάν. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ü Να απαγορευτούν οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
ü Να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα είδη υγείας, διατροφής, εκπαίδευσης, βιβλία, στα τιμολόγια ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
ü Να δοθεί επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000€.
ü Να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
ü Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με συντελεστή 45% και να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοντογιάννη Τασία Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γερονικολού Λαμπρινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: