Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Θανάσης Χειμάρας στη Φωκίδα










ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Από την Ιτέα επέλεξε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας να παρουσιάσει τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας του Συνδυασμού του, τον Κώστα Παπαθανασίου. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης του κ. Χειμάρα με Αυτοδιοικητικούς και φορείς του Νομού Φωκίδας, στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας.
Η υποψηφιότητα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, όπως και οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο Συνδυασμός του κ. Χειμάρα, στην πορεία προς τη νίκη κατά τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές. Στη συνέχεια, μετά τη βασική εισήγηση και την παρουσίαση του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, οι Αυτοδιοικητικοί του Νομού Φωκίδας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, αλλά και να εκφράσουν απορίες τους ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, σε μια διαδικασία ελεύθερη,ανοικτή και δημοκρατική.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι τ. Υπουργοί κ Γκελεστάθης και Μπούγας, Ο Φιλοξενών την εκδήλωση Δήμαρχος Ιτέας και Υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών κ. Παπαλάιος, ο Νομάρχης Φωκίδας και Υποψήφιος επίσης Δήμαρχος Δελφών κ. Μπούγας, η πλειοψηφία των Δημάρχων του Νομού Φωκίδας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Φωκίδας και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Φωκίδας.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Θανάσης Χειμάρας ανέφερε τα εξής:









ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ
Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
στην Ιτέα ΦΩΚΙΔΑΣ
Φίλες και Φίλοι
Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο χωριό μου. Ειλικρινά τόσους φίλους και τόση διαχρονική συνεργασία δεν έχω σε κανένα άλλο Νομό της Ελλάδας. Γι’αυτό αισθάνομαι αισιόδοξος και ευτυχής που θα δώσω μαζί σας αυτόν τον ωραίο αγώνα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω για δυο πράγματα, γιατί πλέον έχω σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της Στερεάς. Τις Εκλογές θα τις κερδίσουμε. Θα ενώσουμε τους Νομούς της Περιφέρειας και θα φροντίσουμε mε υπευθυνότητα, σχεδιασμό, δημοκρατικό προγραμματισμό και αγώνα για την ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.
Μέχρι τώρα η δική μας πλευρά έκανε τα τελευταία χρόνια αναπτυξιακό ΑΛΜΑ στους Νομούς που εκπροσωπούσαν. Από αύριο, όλοι μαζί, συντονισμένα, θα πάμε μπροστά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η προσπάθειά μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέπεται από τρεις βασικούς άξονες τους οποίους τόσο εγώ ως Αυτοδιοικητικός όσο και οι συνεργάτες μου ακολουθήσαμε πιστά από κάθε θέση ευθύνης:
· ΑΞΟΝΑΣ πρώτος - που αποτελεί και απαίτηση των καιρών...- η Διαφάνεια
· ΑΞΟΝΑΣ δεύτερος, η Ειλικρίνεια.
· ΑΞΟΝΑΣ τρίτος η Αποτελεσματικότητα
Ο Νέος θεσμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μπορεί να μην είναι αυτός που θα θέλαμε, αλλά δίνει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στους Νομούς μας. Άλλωστε θα φροντίσουμε κατά την εφαρμογή του να τον βελτιώσουμε.
Στις αρμοδιότητες της Αιρετής Περιφέρειας υπάγονται:
· Όλα σχεδόν τα έργα υποδομής που πριν ανήκαν στην Διορισμένη Περιφέρεια και τη Νομαρχία, τα οποία θα προωθήσουμε, μέσω Εθνικών Πόρων και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ.
· Από την μικρότερη Μικρομεσαία Επιχείρηση μέχρι τη μεγαλύτερη βιομηχανία αδειοδοτούνται, ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από αναπτυξιακούς Νόμους της Ε.Ε. μέσω Περιφέρειας.
· Το ίδιο συμβαίνει για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία.
· Πάμπολλες ακόμη αρμοδιότητες αποκεντρώνονται από την Κεντρική Κυβέρνηση στην Αιρετή Περιφέρεια.
Αρνητικό μόνο, είναι το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες δεν συνοδεύονται από τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 102 του Συντάγματος. Αυτή η αναντιστοιχία οδήγησε τη ΝΔ στην καταψήφιση του Νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Η Περιφέρειά μας έχει πολλά πλεονεκτήματα για Τουριστική, Βιομηχανική και Αγροτική ανάπτυξη. Δυστυχώς δεν τα έχουμε εκμεταλλευτεί στο μέγιστο δυνατόν. Αυτές θα είναι οι Προτεραιότητές μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
· Η ισόρροπη ανάπτυξη με έμφαση στις υποδομές
· Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας
· Η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας
· Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα
· Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
· Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος
· Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού.
Ειδικότερα για τη Φωκίδα θα επικεντρωθούμε στην:
· Ενίσχυση των Υποδομών, κυρίως οδικών αξόνων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο νομό.
· Ενίσχυση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού Φωκίδας
· Στήριξη του αγρότη και του κτηνοτρόφου της Φωκίδας με την ενίσχυση της δουλειάς του και την προβολή των προϊόντων του.
Πρέπει να ομολογήσω ότι στη Φωκίδα αντιμετώπισα ένα «ευχάριστο» πρόβλημα. Την πληθώρα ικανών στελεχών για τη στελέχωση του Συνδυασμού και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Δεσμεύομαι να αξιοποιήσω όλα τα ικανά στελέχη του Συνδυασμού μας στην κοινή προσπάθεια.
Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις.
Ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και έχουμε τις λύσεις γι’ αυτά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: