Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Επιτρέπονται νέες προσλήψεις στους Δήμους!

Νέα εγκύκλιος που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, επιτρέπει νέες προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ, κατ’εξαίρεση, μέχρι και 30 ημέρες πριν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με την εγκύκλιο ικανοποιείται το αίτημα των δημάρχων για κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στους οργανισμούς. Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου του άρθρου 17 του ν. 3870/2010, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, για τις προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/94, όπως ίσχυαν πριν την τροποποίησή τους... Επομένως, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα απαγορεύεται να προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου κατά το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών πριν από τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων».

http://www.zougla.gr/

Υπέρ Χειμάρα ο Γιαννόπουλος

Πηγή: www.zougla.gr

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη βουλευτή Αργολίδας, Έλσα Παπαδημητρίου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον βουλευτή Φθιώτιδας, Θανάση Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με την απόφαση την οποία έχει πάρει η Αυτοδιοικητική Επιτροπή της αξιολόγησης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, καθώς «η σημερινή εποχή απαιτεί πολιτική σωφροσύνη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα, διευκρίνισε ότι δεν θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη, ενώ σε ερώτηση για το αν σχεδιάζει να κάνει κάτι ανάλογο ως βουλευτής, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: «Μα ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, όπως ξέρετε, την έχουμε χτίσει όλοι μας, λιθάρι-λιθάρι. Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή, δεν δίνουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ενότητά μας».

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φωτιά στη Δομβραίνα

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην περιοχή Δομβραίνα του Νομού Βοιωτίας, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 12:20 σε δασική περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική περιοχή στον Δήμο Νικηφόρου στη Δράμα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 14 οχήματα με 28 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο νέα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν με διαφορά 20 λεπτών σε Λευκάδα και Κλωνί του Δήμου Σπερχειάδας.Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 09:10 στο Κλωνί και κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο βρίσκονται 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.Στη δεύτερη φωτιά, που ξέσπασε στις 09:30 στη Λευκάδα, επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

www.zougla.gr

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης: «Δεν υπάρχει πολυτέλεια για ολιγωρία»

Προειδοποιεί ο πατήρ Ιωάννης, που πρωτοστάτησε στους αγώνες για τον Ασωπό.
Ο πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης, ο οποίος ηγείται της κίνησης πολιτών για το πρόβλημα του Ασωπού και ασχολείται εντατικά με το θέμα από το 2000, σχολιάζοντας την περέμβαση του ΥΠΕΚΑ, σε δηλώσεις του κατήγγειλε την πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου λέγοντας ότι : «Όταν προέκυψε το θέμα, πριν από τρία χρόνια, αντί να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει ότι η περιφέρεια παίρνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και χρεώνει το κόστος στους ρυπαίνοντες, έτσι ώστε να γίνουν έργα με την ευθύνη της ΕΥΔΑΠ, ο τότε υπουργός μοίραζε εκατομμύρια ευρώ στους δημάρχους για να φτιάξουν μικρά ταχυδιυλιστήρια, για να τροφοδοτείται ο κάθε οικισμός με καθαρό νερό. Οι δήμαρχοι με τους εργολάβους έκαναν τα έργα μισά, λειτουργούσαν λάθος, χωρίς εικοσιτετράωρη παρακολούθηση και χωρίς συντήρηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εγγυημένη ποιότητα νερού σε εικοσιτετράωρη βάση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που συντάχθηκε στις 14/7/2010».
«Σήμερα λοιπόν», πρόσθεσε, «το υπουργείο, απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, και αντιμετωπίζοντας την άρνηση των δημάρχων να συνεργαστούν, πήρε αυτή την απόφαση» . Τόνισε, δε, ότι «Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ΕΥΔΑΠ, πριν από ένα μήνα, εξήγγειλε ότι είναι διαθέσιμη να δώσει τεχνογνωσία και να αναλάβει την λειτουργία των διυλιστηρίων των Οινοφύτων, ο δήμαρχος έκανε ένα μήνα να απαντήσει θετικά σε αυτή την πρόταση, γεγονός που κατήγγειλε και η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη» .
Μιλώντας για την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή και για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν εφεξής, είπε: «Πλήρης αποκατάσταση στο οικοσύστημα της περιοχής είναι δύσκολο να επιτευχθεί στη γενιά τη δικιά μας. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μπουν τα θεμέλια για να γίνει η περιοχή μας ασφαλέστερη και πιο φιλόξενη περιβαλλοντικά» . Υπογράμμισε δε, ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως: Διακοπή της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, εξορθολογισμός της αδειοδότησής τους και της λειτουργίας τους, και αυστηρός έλεγχος.
Ο πατήρ Ιωάννης ανέφερε ότι: «Η πολιτεία πρέπει να καταδείξει αυτούς που ευθύνονται για τη ρύπανση έτσι ώστε τα κόστη της αποκατάστασης -του υδροφόρου ορίζοντα, των γιατρών που θα μας φροντίζουν, των διυλιστηρίων- να τα χρεωθούν οι ρυπαντές, που δεν είναι μόνο ιδιώτες αλλά και το ίδιο το κράτος, αφού έχουμε τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων, που αποτελούν τεράστια πηγή ρύπανσης για τον Ασωπό ποταμό και τον υδροφόρο ορίζοντά μας» .
Σχολιάζοντας την έκθεση της κας Λινού, είπε ότι «το υπουργείο Υγείας παραμένει απόν» και ζήτησε από το ίδιο υπουργείο «να έρθει να φροντίσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, υγεία του κόσμου» .
Καταλήγοντας, τόνισε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ολιγωρία αφού, «ο χρόνος που κυλάει είναι υπέρ των ρυπαντών. Το πρόβλημα ξεπερνάει κατά πολύ το οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, θέλουμε το κράτος, με όλες του τις δυνάμεις, με γιατρούς και με μηχανήματα, να έρθει στην περιοχή και να μας φροντίσει» .
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τρέχει τώρα η Μπιρμπίλη για το εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό


Κινητοποίηση του ΥΠΕΚΑ για το προβληματικό νερό του Ασωπού

Δημοπρατούνται άμεσα τα απαραίτητα έργα υδροδότησης από τον Μόρνο.
Άμεσα δημοπρατούνται όλα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο στις κοινότητες, που υδροδοτούνται με το προβληματικό νερό της περιοχής πέριξ του Ασωπού, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου ήρθε μετά τον θόρυβο, που προκλήθηκε από την κοινοποίηση της α΄φάσης των αποτελεσμάτων Μελέτης Θνησιμότητας του Παρατηρίου Υγείας Οινοφύτων, που διενεργήθηκε σε 5.842 άτομα, τα τελευταία ένδεκα χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι θάνατοι κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από καρκινογενέσεις εμφανίζονται ανησυχητικά αυξημένοι (κατά 14% περισσότεροι στα Οινόφυτα, σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους στη Βοιωτία), γεγονός το οποίο συνδέεται με τη χρήση νερού, εμπλουτισμένου με εξασθενές χρώμιο.
Η επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, τόνισε πως θεωρεί ασφαλές το συμπέρασμα ότι «οι συνθήκες ζωής στην περιοχή, την περίοδο εκείνη, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του καρκίνου» και εξήγησε πως «το είδος των καρκίνων, στους οποίους παρατηρείται η αύξηση -εκτός από εκείνον του πνεύμονα- καταδεικνύει την κατανάλωση νερού, επιβαρυμένου με αυτόν τον τοξικό παράγοντα».
Η κ. Λινού υπογράμμισε ότι «για να είμαστε 100 % σίγουροι, θα πρέπει η μελέτη να συνεχιστεί και να συμπεριληφθούν σε αυτήν κοντινά συγγενικά πρόσωπα των ανθρώπων, που εμφάνισαν καρκίνο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα επαγγέλματα, που έκαναν, αν κάπνιζαν, αν κάποιοι από αυτούς έπιναν μόνον εμφιαλωμένο νερό, ή έκαναν μπάνιο με το μολυσμένο νερό. Έτσι μόνο θα εξειδικευθεί το εύρημα τα επόμενα χρόνια». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η πιθανότητα να είναι τυχαία τα ευρήματα και να μη σχετίζεται η χρήση του νερού με την εμφάνιση καρκίνου, κυρίως του ήπατος των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, σε κατοίκους της περιοχής, είναι μία στις χίλιες».
Το θέμα του προβληματικού νερού ετέθη στη Βουλή στα μέσα του προηγούμενου μήνα, όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ - Σηφουνάκη, υπέβαλε σχετική ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό. Η Τ. Μπριμπίλη, υπογραμμίζοντας «το ευαίσθητον του ζητήματος» μιας και αφορά δημόσια υγεία, σημείωσε πως «δεν υπάρχει διαχωρισμός του εξασθενούς με το ολικό χρώμιο. Μιλάμε για ολικό χρώμιο πάντα γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε από το εξασθενές και να δούμε από τι προέρχεται αυτό».
Ο υπουργός μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να οργανώσει μία συνάντηση επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου και αν αυτό μπορεί να υπολογισθεί ξεχωριστά από το ολικό στο πόσιμο νερό.
Με τη σημερινή του ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ κάνει γνωστό ότι η συγκεκριμένη επιστημονική συνάντηση έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Ο πρόεδρος του τμήματος Περιβάλλοντος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Γιάννης Σιταράς, υπογραμμίζει: «Η διεθνής νομοθεσία προσδιορίζει όρια για το ολικό χρώμιο, αλλά όχι για το εξασθενές. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη μελέτη, γιατί θα μπορούσε να υποστηρίξει επιστημονικά, τη θέσπιση ορίου, συγκεκριμένα για το εξασθενές χρώμιο, στο πόσιμο νερό. Όταν, το 2008, μας είχε στείλει ο δήμος δείγματα του νερού των Οινοφύτων, παρατηρήσαμε μια γενική υποβάθμιση του νερού σε πολλές παραμέτρους. Υπήρχαν και νιτρώδη και μόλυνση από χημικές δραστηριότητες και παρουσία εξασθενούς».
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχωριστεί το ολικό χρώμιο και να μετρηθούν οι ποσότητες εξασθενούς και τρισθενούς χρωμίου, ο κ. Σιταράς σημείωσε: «Υπάρχουν μέθοδοι για όλα. Και για να μετρηθεί το ολικό χρώμιο σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις και για να προσδιοριστεί το εξασθενές χρώμιο. Υπάρχουν και κρατικά και ιδιωτικά εργαστήρια που μπορούν να προσδιορίσουν αυτές τις τιμές με μεγάλη ακρίβεια. Ανάλογα με τις μετρήσεις, αυξάνονται οι τεχνικές απαιτήσεις, αλλά μέθοδοι υπάρχουν. Δεν είναι κάτι περίπλοκο».
Τι ακριβώς είναι το ολικό και τι το εξασθενές χρώμιο;
«Το χρώμιο, ως στοιχείο, παρατηρείται στη φύση σε διάφορες μορφές. Είναι ένα φυσικά σχηματιζόμενο μέταλλο, άοσμο, σκληρό, με χρώμα γκρι του ατσαλιού. Οι κυριότερες καταστάσεις του είναι: Το στοιχειακό χρώμιο, που δεν συναντάται στη φύση. Το ολικό χρώμιο, που αποτελείται από το τρισθενές χρώμιο, το οποίο συναντάται στη φύση ως ορυκτό και το εξασθενές χρώμιο, Cr(VI) που είναι η δεύτερη πιο σταθερή μορφή του χρωμίου και συναντάται σπάνια στη φύση, αλλά είναι τοξικό και αποτελεί, κυρίως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας», τονίζει ο κ. Σιταράς.
Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Χημικών, στην έκθεση του 2007 για την επικινδυνότητα του εξασθενούς χρωμίου Cr(VI) στα νερά, «το εξασθενές χρώμιο, στον εισπνεόμενο αέρα είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνο, ενώ για την επικινδυνότητά του στο πόσιμο νερό, τα έως στιγμής στοιχεία οδηγούν την επιστημονική κοινότητα προς τη θεώρηση του Cr(VI) καρκινογόνου ουσίας και μέσω της κατάποσης. Αναφέρονται, επίσης, στοιχεία για τη φυτοτοξικότητα, αλλά και τη δυνατότητα βιοσυσσώρευσης του Cr(VI) σε φυτά».
Οι δε, ενώσεις του εξασθενούς χρωμίου χρησιμοποιούνται στη χημική βιομηχανία, στη βιομηχανία χρωμάτων, στη βυρσοδεψία, στην παρασκευή βερνικιών για τη συντήρηση του ξύλου, στην κατασκευή υλικών ηλεκτροσυγκόλλησης, στην παρασκευή αντισκωριακών των μεταλλικών επιφανειών, στην κλωστοϋφαντουργία, στο μελάνι των φωτοτυπικών μηχανημάτων, στις μαγνητοταινίες, ως καταλύτης, στην τσιμεντοβιομηχανία.
Ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων, Γιάννης Νίκας, δήλωσε ότι: «Εμείς, ως δημοτική αρχή, μόλις παραλάβαμε πριν τρία χρόνια, κάναμε αναλύσεις στο νερό και ανακαλύψαμε ότι περιείχε εξασθενές χρώμιο» και συμπλήρωσε ότι: «Από εκεί και πέρα, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και αυτή τη στιγμή πίνουμε νερό από τον Μόρνο, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα». Σε ερώτηση σχετικά με παράπονα που διατύπωναν οι κάτοικοι σχετικά με το νερό, κατά το παρελθόν, ο κ. Νίκας είπε: «Ξέραμε στο παρελθόν ότι το νερό είχε νιτρικά, τα οποία δεν είναι επικίνδυνα, αλλά όχι εξασθενές χρώμιο. Το χρώμιο ανακαλύφθηκε πριν τρία χρόνια ακριβώς και η δημοτική αρχή προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα». Ο κ. Νίκας κλείνοντας ξεκαθάρισε, ότι «βάσει των χημικών αναλύσεων, το νερό που πίνουν σήμερα οι κάτοικοι στα Οινόφυτα, είναι μια χαρά».
www.kathimerini.gr με στοιχεία από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανακοίνωση ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό

Σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του Ασωπού προέβη το ΥΠΕΚΑ:
«Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ήδη από τις θέσεις που ανέπτυξε η Υπουργός στα Οινόφυτα, ξεκάθαρα αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής και την επικινδυνότητα του εξασθενούς χρωμίου, καθώς και την ανάγκη διαφοροποίησής του από το ολικό χρώμιο. Με την ΚΥΑ για τον Ασωπό, μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού παραμέτρων, καθόρισε ένα αυστηρό και χωριστό όριο για το εξασθενές χρώμιο (3 μg/l) και σύντομα θα καθορίσει όρια για ένα μεγάλο σύνολο παραμέτρων- μεταξύ των οποίων- και για το εξασθενές χρώμιο, σε όλα τα επιφανειακά νερά της χώρας» .
«Το ΥΠΕΚΑ παρακολουθεί την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της ΚΥΑ, με την έκδοση σχετικής Εγκυκλίου και επιδιώκει τη στενή συνεργασία με τις βιομηχανίες της περιοχής. Σε συνέχεια προηγούμενων επαφών μεταξύ εκπροσώπων του ΣΕΒ και του ΥΠΕΚΑ, η περαιτέρω και με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης προώθηση της συνεργασίας αυτής αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, 26 Αυγούστου, με παρουσία της Υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, και στην οποία συμμετείχαν οι Ειδικοί Γραμματείς του ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη, και Ανδρέας Ανδρεαδάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης» .
«Από τον Απρίλιο του 2010, σε στενή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, την Περιφέρεια και τις τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και τους ΟΤΑ έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες ενέργειες για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό, έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενοι για το σκοπό αυτό πόροι και η ΕΥΔΑΠ έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διερευνήσεις. Τα Οινόφυτα ήδη τροφοδοτούνται με νερό του Μόρνου. Όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη, της Ειδικής Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ, Γιάννη Πάσσιου, καθώς και της Γενικής Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνας Διαμαντοπούλου, με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει άμεσα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο στις κοινότητες που υδροδοτούνται με το προβληματικό νερό της περιοχής. Τα έργα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, αξιοποιώντας παράλληλα και την τεχνογνωσία της» .
«Το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα επεξεργασθεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό, με στόχο τη διακριτή αναφορά σε όριο για το εξασθενές χρώμιο. Την αναθεώρηση αυτή θα την προωθήσει άμεσα με τον υπεύθυνο τρόπο που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, με πλήρη αξιοποίηση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και γόνιμο επιστημονικό διάλογο και διαβούλευση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση διεθνούς συνάντηση εμπειρογνωμόνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010» .
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αρβανίτικος Γάμος στα Κούκουρα και 21 φωτογραφίες























Κλείνει η γέφυρα στη Χαλκίδα

Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα θα παραμείνει η γέφυρα του πορθμού Ευρίπου στη Χαλκίδα ορισμένες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ρύθμιση αφορά στις εξής ημερομηνίες: 03/09/2010, 06/09/2010, 07/09/2010, 17/09/2010, 18/09/2010, 23/09/20 10, 24/09/2010, 28/09/2010, 29/09/2010.

Γιαννάκης για ΔΕΗ

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Ελληνικών Πετρελαίων και τη δραματική μείωση των καθαρών κερδών, ήρθε σήμερα η σειρά της ΔΕΗ να ανακοινώσει μείωση κερδών, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών οίκων.

Όταν η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε για το 2009 κέρδη που προσέγγιζαν το 1 δισ. €, επιφανή κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για “συγκυριακό” φαινόμενο και απέδιδαν την αυξημένη κερδοφορία στο ευνοϊκό υδρολογικό έτος.

Σήμερα και ενώ το υδρολογικό έτος είναι το ίδιο καλό, ή ίσως και καλύτερο, η ΔΕΗ χάνει πελάτες και κέρδη, μετατρέποντας τις επιτυχίες περασμένων ετών σε “συγκυριακές”.

Και ενώ η κερδοφορία της ΔΕΗ στηρίζεται στις υδροηλεκτρικές μονάδες, η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει αναλάβει, σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, είτε την υποχρέωση εκχώρησης της διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων σε ανεξάρτητο φορέα, είτε να δώσει το ρόλο αυτό στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Συστήματος.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι κοινός παρανομαστής των δηλώσεων των Διοικήσεων ΕΛΠΕ και ΔΕΗ αποτελεί η πεποίθηση ότι η αιτία για τη μειωμένη κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι η επιβολή αυξημένων Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κύριος Αντώνης Σαμαράς, έχουν επανειλημμένα επισημάνει τη λανθασμένη επιλογή της επιβολής αυξημένων φόρων στην ενέργεια. Η κυβέρνηση, ωστόσο, στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις προτάσεις μας και οδηγεί μεγάλες, στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ στην απαξίωση και την παρακμή.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να εγκαταλείψει τη στάση απραξίας που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες και να δώσει όλες τις αναγκαίες οδηγίες στη διοίκηση της επιχείρησης, ώστε άμεσα να ανακτήσει την δυναμική πορεία που της κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση».

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύλληψη 29χρονου για κλοπές στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ενός ατόμου, για κλοπές στην περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 23-08-2010, στη Θήβα Βοιωτίας, ένας ημεδαπός ηλικίας 29ετών, κάτοικος Πυρίου Θηβών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβών Βοιωτίας.

Ειδικότερα, απογευματινές της 23-08-2010, ανωτέρω δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει κεντρική είσοδο οικίας στη Θήβα Βοιωτίας, ενεργοποιήθηκε όμως το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή. Καταδιώχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω δράστης δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια είχε διαπράξει από τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτος, επτά (7) κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα:
· Απογευματινές ώρες της 24-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι από ΙΧΕ αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, αντικείμενα συνολικής αξίας εκατό (100) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το τζάμι από την πόρτα ΙΧΦ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, το ποσό των είκοσι (20) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 27-07-2010, εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής ηλικίας 69ετών, από ανασφάλιστη πόρτα αυτής και αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας χιλίων περίπου (1000) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι ΙΧΕ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας τριακοσίων πενήντα (350) Ευρώ περίπου.
· Πρώτες πρωινές ώρες της 02-08-2010, διέρρηξε πόρτα καταστήματος πλυντηρίου αυτοκινήτων και αφαίρεσε εμπορεύματα αξίας τριακοσίων (300) Ευρώ περίπου.
· Νυχτερινές ώρες της 08-08-2010, διέρρηξε πόρτα υπογείου καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων και αφαίρεσε συνολικά (6) έξι ελαστικά αυτοκινήτου, (4) τέσσερις ζάντες αλουμινίου και ένα χαλί οικίας, συνολικής αξίας χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ, προκαλώντας παράλληλα και φθορές σε δύο (2) οχήματα, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των οχτακοσίων (800) ευρώ περίπου, και
· Μεσημβρινές ώρες της 23-08-2010, εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε ένα (1) φορητό υπολογιστή.

Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Ερευνάται η συμμετοχή του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.

Γιαννάκης για τα καύσιμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τα φορολογικά έσοδα από καύσιμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2010, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Αντώνης Σαμαράς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή φόρων στην ενέργεια γιατί είναι άδικη και ατελέσφορη, που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.

Σήμερα, τα κυβερνητικά στελέχη δρέπουν τους καρπούς της αδιέξοδης πολιτικής τους. Ακόμα και μετά την επιβολή αυξημένων Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν όχι μόνο το μέγεθος της ύφεσης που προκάλεσαν αλλά και τα μειωμένα έσοδα που είναι πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές τους προβλέψεις.

Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και ακόμα και σήμερα διαρρέουν την μετάταξη της ηλεκτρικής ενέργειας στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Ζητάμε επιτακτικά την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και την υιοθέτηση των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.»

Από τον αγωγό του Μόρνου θα υδροδοτηθούν χωριά στη Βοιωτία

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Την υδροδότηση από τον αγωγό του Μόρνου χωριών της Βοιωτίας στην περιοχή Οινοφύτων - Ασωπού που αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας νερού, αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Τίνας Μπιρμπίλη, της Ειδικής Γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Μαργαρίτας Καραβασίλη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννη Πάσσιου καθώς και της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας από το Υπουργείο "προκειμένου να αναβαθμιστεί και επεκταθεί το διυλιστήριο νερού Οινοφύτων-Σχηματαρίου με τροφοδοσία του από τον Μόρνο καθώς και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων δικτύων ύδρευσης στον Ελαιώνα και στο Νεοχωράκι". Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει τα έργα σε συνεργασία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.

Αιτία θανάτου ο μολυσμένος Ασωπός;

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR
Αυξημένη θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο καταδεικνύει έρευνα του Παρατηρητηρίου Υγείας της περιοχής, γεγονός που αποδίδεται –με επιφύλαξη- και στην επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιδημιολογική μελέτη, η οποία συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και χρηματοδοτείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο ήταν κατά την περίοδο 1999-2009 κατά 14% υψηλότερη από εκείνη των κατοίκων της υπόλοιπης Βοιωτίας.
Τον πληθυσμό της μελέτης αποτελούν 5842 άτομα που κατά την περίοδο 1999-2009 ήταν Δημότες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι των Οινοφύτων. Κατά τη διάρκεια των 11 ετών της παρακολούθησης καταγράφηκαν 474 θάνατοι, 118 εκ των οποίων οφείλονταν σε καρκίνο. Όσον αφορά στην αιτία θανάτου, η μελέτη έδειξε ότι ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η θνησιμότητα από καρκίνο του ήπατος, καρκίνο των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως για τις γυναίκες, αλλά και από καρκίνο του πνεύμονα.
Σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πιθανή αιτία των παρατηρούμενων αυξήσεων στους παραπάνω καρκίνους είναι η επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Οινοφύτων, γεγονός που αποδίδεται στην πρακτική των βιομηχανιών της περιοχής να ρίχνουν τα απόβλητά τους στον Ασωπό.
Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος για την απόδοση αιτιωδών σχέσεων, ενώ στη θνησιμότητα από καρκίνο δεν αποκλείεται να έχουν συμβάλει και άλλοι ρυπαντές τόσο στο νερό όσο και στην ατμόσφαιρα.
Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι τα ευρήματα αφορούν μόνο στοιχεία θνησιμότητας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η επίδραση και άλλων παραγόντων όπως το κάπνισμα.
Κατά την επόμενη φάση της επιδημιολογικής μελέτης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους πλησιέστερους συγγενείς των θανόντων από καρκίνους που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση και θα συνεχιστεί η μελέτη νοσηρότητας του Παρατηρητηρίου Υγείας Οινοφύτων στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περίπου 2000 άτομα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές κρίνεται σκόπιμο να επεκταθεί η μελέτη τόσο χρονικά (μετά το 2010) όσο και τοπικά σε κοντινές περιοχές ή άλλες περιοχές με παρόμοιες μορφές ρύπανσης.
Η μελέτη θνησιμότητας ολοκληρώθηκε με την ενεργό συμμετοχή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, καθώς και τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Dartmouth.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η ομιλία Χειμάρα στη Χαλκίδα

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Φίλες και Φίλοι
- Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στη σημερινή πρώτη εκδήλωσή μας για τη διεκδίκηση της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι,
· Η αιρετή Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ανάπτυξη, είναι ιδέα και όραμα, για το οποίο όλοι, εργαστήκαμε.
· Η πρόκληση για την υλοποίηση αυτού του οράματος και η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, ήταν στοιχεία που βάρυναν στην απόφασή μου, να ζητήσω σήμερα από εσάς, να μου δώσετε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υπηρετήσω και το θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι
Η επιλογή μας να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα από τη Χαλκίδα δεν είναι τυχαία. Γνωρίζω ότι ο Νομός Ευβοίας δεν είναι μόνο πρώτος σε πληθυσμό, αλλά δυστυχώς και σε προβλήματα κυρίως υποδομών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι Νομοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους.
· Σήμερα από εδώ λοιπόν, ξεκινάμε όλοι μαζί, την πορεία προκειμένου να ενώσουμε πραγματικά τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο.
· Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις.
· Ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
· Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και έχουμε τις λύσεις γι’ αυτά!!!!

Στη πορεία μας αυτή θα κινηθούμε πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τους οποίους εφαρμόζω ο ίδιος όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου πορείας.

ΑΞΟΝΑΣ πρώτος που αποτελεί και απαίτηση των καιρών.
· Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές μας και ιδίως δε σ’ αυτές που σχετίζονται με τη διαχείριση των οικονομικών πόρων και τις προμήθειες.

ΑΞΟΝΑΣ δεύτερος
· Ειλικρίνεια στη συνεργασία με τους φορείς και στην επικοινωνία με τους πολίτες. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.

ΑΞΟΝΑΣ τρίτος
· Αποτελεσματικότητα στο έργο μας, το οποίο θα είναι προϊόν σοβαρής μελέτης και υπεύθυνου προγραμματισμού, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και ανοιχτό διάλογο με τους κατά τόπους φορείς, αλλά και τους πολίτες.

Φίλες και Φίλοι,
· Ως γνωστόν σήμερα η πατρίδα μας περνά τη δυσκολότερη, μεταπολεμικά, οικονομική κρίση.
· Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
· Ο Καλλικράτης είναι ,ένας νέος θεσμός και στην εφαρμογή του θα προκύψουν, όπως είναι αναμενόμενο, δυσκολίες και προβλήματα.
· Πρέπει όλα αυτά να τα υπερβούμε.
· Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος θεσμός, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά του και να αλλάξουμε την εικόνα της Περιφέρειας!!!!!

Στις προτεραιότητές μας θα είναι :
1) Η ισόρροπη ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, που θα συντελέσουν σημαντικά στη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
2) Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση.
3) Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει κυρίως τις νέες και τους νέους, με την αύξηση της απασχόλησης
4) Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
5) Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζει και αντανακλά το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας και αποτελεί το υπόβαθρο της Δημόσιας Υγείας και
6) Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού, αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει εξαιρετικό φυσικό πλούτο, ιστορική μνήμη χιλιετιών και βαριά πολιτιστική κληρονομιά.

· Επομένως, το μεγάλο στοίχημα για όλους μας, θα είναι η ενίσχυση της Περιφέρειάς μας σε όλα τα επίπεδα και η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
· Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με προγραμματισμό και αγώνα, συνεργαζόμενοι αρμονικά, με την κεντρική Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.
· Βεβαίως εδώ θα πρέπει να τονίσω, ότι όποτε αισθανθούμε, ότι η Κεντρική Εξουσία – όποια κι αν είναι αυτή – αδικεί την Περιφέρειά μας δεν θα διστάσουμε να σταθούμε απέναντι της.

Φίλες και Φίλοι
Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 η Γέφυρα δεν θα είναι το μόνο σημείο που θα συνδέει την Εύβοια με τους άλλους Νομούς της Στερεάς.
Θα μας ενώνει καθημερινά η αγωνία για τα προβλήματα, και η προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ζητήσουμε την συστράτευση και τη συνεργασία όλων ανεξαιρέτως: βουλευτών, δημάρχων και φορέων της περιφέρειας, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες.
· Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση και τη δύναμη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
· Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους, να βαδίσουμε μαζί σε αυτή τη νέα πορεία!!!
· Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε την Περιφέρεια του αύριο, καλύτερη από τη Περιφέρεια του σήμερα!!!
· Και θα το πράξουμε.
Σας ευχαριστώ…

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Τελευταίες ώρες αγωνίας περνούν οι υποψήφιοι των τμημάτων σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, αύριο, Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις. Από το πρωί, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minetu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον προσωπικό κωδικό τους. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500. Οι πίνακες με τις βάσεις θα αναρτηθούν και στη zougla.gr.

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια.

www.zougla.gr

Συνελήφθησαν 4 για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ



Λιβαδειά, 23 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, για διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρόμων και κλοπή.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 44, 26 ,27 και 25ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Θηβών Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.

Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε, που αφορούν την κοπή-κλοπή εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου περιφερείας μας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε , εντόπισαν πρωινές ώρες της 21-08-2010, πλησίον της χ/θ 38,800 της Επαρχιακής Οδού Θηβών-Λιβαδειάς, δύο (2) εκ των δραστών να εξέρχονται από παρακείμενους αγρούς, να εισέρχονται στην επαρχιακή οδό και πεζοί να κατευθύνονται προς Θήβα.

Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και σε σωματικές έρευνες επ’ αυτών διαπιστώθηκαν μακροσκοπικά, εμφανή εντυπώματα στα μπουφάν τους, προερχόμενα από τριβή εξαιτίας μεταφοράς εναερίων καλωδίων ηλεκτροκίνησης Ο.Σ.Ε.

Κατά την διάρκεια έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω πρωινές ώρες της ιδίας προέβησαν στην κοπή και κλοπή εξακοσίων (600) μέτρων εναερίων καλωδίων στο Χ/Σ 137+200 του σιδηροδρομικού δικτύου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για μια ώρα και σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Ο ένας εκ των δραστών υπέδειξε και τους έτερους συνεργούς τους, ενώ σε γενόμενη έρευνα στην οικία τους, εντός του καταυλισμού Βουλγάρων ROMA στη Θήβα, ανευρέθηκε εξωτερικά αυτής, τμήμα εναερίου καλωδίου μήκους πέντε (5) μέτρων, ένας κόφτης μετάλλων και ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο όπου, στα εσωτερικά τοιχώματα αυτού στην καρότσα, είχαν αποκρύψει σε ειδικές κρύπτες πενήντα (50) κομμάτια χαλκού σε ράβδους ενός (1) μέτρου περίπου έκαστο.

Ομοίως καθ’ υπόδειξη των δραστών ανευρέθηκαν πλησίον του Χ/Σ 137+500 του σιδηροδρομικού δικτύου εξακόσια (600) μέτρα περίπου χάλκινα καλώδια και ένας κόφτης μετάλλων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες, σε άγνωστο χρόνο, είχαν συστήσει σπείρα και αφαιρούσαν τα εναέρια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες δρούσαν νυχτερινές κυρίως ώρες και κινούμενοι πεζοί κατέφθαναν επί του δικτύου. Εκεί με χειροκίνητους κόφτες που από προηγούμενες δράσεις τους είχαν αποκρύψει εγγύς του δικτύου, προέβαιναν στην κοπή των καλωδίων και τη συγκέντρωση αυτών σε προεπιλεγμένο από αυτούς σημείο και στη συνέχεια την μεταφορά τους με το ανωτέρω ΙΧΦ αυτοκίνητο στη Βουλγαρία.

Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι, για το Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ , που έχει προγραμματιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα βάλει λεωφορείο για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στη Θεσσαλονίκη.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912, μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη 2010.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στους ΟΤΑ της Βοιωτίας




Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο


Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο στην περιοχή Αετοράχη και έχει πλέον ενωθεί με το βόρειο μέτωπο της φωτιάς στα βορειοδυτικά του Αετού στην περιοχή Κοκκινόχωμα.

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους πυροσβέστες αφού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί η φωτιά που ξέσπασε πριν από 24 ώρες και καταστρέφει όλη την βλάστηση στις χαράδρες.

Στην περιοχή επιχειρούν 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες και 52 πεζοπόροι, η ένταση των ανέμων έχει πέσει στα 7 έως 8 μποφόρ, από 10 έως 11 μποφόρ που ήταν χθες το βράδυ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.antinews.gr

Μοιραία βόλτα σε φαράγγι της Ευρυτανίας

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ ένας 41χρονος, ο οποίος είχε επισκεφθεί το φαράγγι της Ευρυτανίας για πεζοπορία.Ο άτυχος 41χρονος, από το Πικέρμι Αττικής, ξεκίνησε με δύο φίλους του από τη Δομνίστα για πεζοπορία σε φαράγγι στην περιοχή του Πύργου Δομνίστας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας έπαθε ανακοπή καρδιάς. Οι φίλοι του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.Άνδρες της Υπηρεσίας έσπευσαν στην περιοχή για τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

www.zougla.gr

Πυρκαγιά στη νότια Εύβοια

Πυρκαγιά στη νότια Εύβοια
Κάηκαν σπίτια στον Αετό Καρύστου, πολύ δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων.


Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη. Η φωτιά καίει δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες τρία σπίτια στον Αετό έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και ακόμη ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Καρύστου. Στον Αετό έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αφού η φωτιά έκαψε τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβεστικά οχήματα με 61 πυροσβέστες, 32 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν τα έντεκα μποφόρ. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης προστέθηκαν αρχικά δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο εδώ και λίγη ώρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων.

Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για τα αυτοκίνητα, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων.

Στο μεταξύ, τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Κρήτη, δύο εκ των οποίων στο νομό Ρεθύμνου, και η τρίτη στην Ιεράπετρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες skai.gr

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Θεία λειτουργία στην Αγια-Σοφιά!

Από την Ελευθερία
http://www.eleftheria.gr/

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ» ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία!
* Ετοιμάζεται παγκόσμιο προσκύνημα, 557 χρόνια μετά
Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

«Το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας των ορθόδοξων χριστιανών θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη των δύο λαών».
Αυτά αναφέρει, σε συνέντευξή του στην «Ε» ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, με αφορμή την πρωτοβουλία που έλαβε ο Οργανισμός, ο οποίος αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Λίγες μέρες πριν την τελική συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην Αθήνα, και στην οποία θα παρουσιαστούν οι τελικές λεπτομέρειες για την ιστορική αυτή στιγμή, συναντήσαμε τον Ελληνοαμερικανό πρώην πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ και πρώην πρόεδρο της Βουλής στην πολιτεία αυτή, στο αγαπημένο του στέκι στη Λάρισα, στο «Τράβελ Στοπ», παρέα με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου Λάρισας κ. Βασίλη Τοπούζα.
Ο Κρις Σπύρου αυτές τις μέρες παραθερίζει στη γενέτειρά του, την Πορτή Καρδίτσας, αλλά το τηλέφωνο του δεν σταμάτησε στιγμή να χτυπά, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία στην Πόλη, στις 17 Σεπτεμβρίου.
Για την ιστορική αυτή στιγμή, μίλησε στην «Ε», ασκώντας έντονη κριτική στην τουρκική κυβέρνηση.

- Κύριε Σπύρου, η «Παγκόσμια Ενορία» έχει ήδη ενημερώσει, με συστημένη επιστολή της, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφασή της να παρευρεθεί στην Πόλη και να λειτουργήσει και πάλι, 557 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, την Αγία Σοφία. Ποια ήταν η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης;
- Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που έχει, ως στόχο να επανέλθει η Αγία Σοφία, στην αρχικά ιερά χρήση της, ως εκκλησιαστικός και Καθεδρικός Ναός της Ορθοδοξίας, όπως άλλωστε ήταν, πριν την Άλωση της Πόλης. Εδώ και ένα χρόνο ενημερώσαμε την τουρκική κυβέρνηση, ότι μέσα στο πλαίσιο της «Πόλης, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» θα επισκεφτούμε την Κωνσταντινούπολη και θα τελέσουμε Θεία Λειτουργία. Πρέπει να κατανοήσουν οι πολίτες της Τουρκίας και οι Ευρωπαίοι γενικότερα, ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν είναι μόνο λαϊκές συναυλίες, χαμάμ και αγορές φθηνών δερμάτινων ειδών. Αποτελεί χρέος μας, να τελέσουμε Θεία Λειτουργία στη μητέρα Εκκλησία της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης και να προσευχηθούμε στη μνήμη των Χριστιανών που κατασφαγιάστηκαν στις 29 Μαΐου του 1453. Προσευχόμενοι δεν θα κάνουμε κακό ούτε στην πολιτιστική ανάπτυξη της Τουρκίας, ούτε στην ίδια την Ευρώπη.
Πρόσφατα ο νομικός σύμβουλος του Κινήματός μας, κ. Λάνι Ντέιβις (πρώην νομικός σύμβουλος του προέδρου Κλίντον) με επιστολή του, προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν του υπενθύμισε την επαναφορά της Αγίας Σοφίας, ως λειτουργούσα εκκλησία της Ορθοδοξίας και για την επικείμενη επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας της «Παγκόσμιας Ενορίας» για να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία. Μέσω της επιστολής αυτής, ζητάμε ακόμη μια συνάντηση μαζί του, για να επιλύσουμε το θέμα αυτό οριστικά. Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου μια αντιπροσωπεία 300 ατόμων, μελών της «Παγκόσμιας Ενορίας», που θα διαθέτουν ατομικές προσκλήσεις θα επισκεφτούμε την Αγία Σοφία για να τελέσουμε Θεία λειτουργία. Οι τουρκικές αρχές ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία μας. Όσοι απλοί πιστοί θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να το πράξουν και απ’ ό,τι ενημερώνομαι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

- Μου είπατε ότι ενημερώσατε τον Τούρκο πρωθυπουργό. Δεν σκοπεύετε να ζητήσετε την άδεια της τουρκικής κυβέρνησης;
- Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε την άδεια του Ερντογάν για να προσευχηθούμε σε μια χριστιανική εκκλησία. Και ούτε θα φιλήσουμε χέρια διορισμένων ιερέων από κοσμικές νομοθεσίες.
-Φοβάστε κάποια προβοκάτσια ή κάποιο επεισόδιο στις 17 Σεπτεμβρίου;
- Επεισόδιο, γιατί; Επειδή θα προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία, εκεί που σήμερα κάποιοι φωτογραφίζονται ημίγυμνοι. Εκεί, όπου οι κουτσουλιές από τα περιστέρια και άλλες βρομιές είχαν δημιουργήσει μια αποκρουστική εικόνα στον επισκέπτη. Ευτυχώς που την επισκέφτηκε ο πρόεδρος Ομπάμα και έσπευσαν οι τουρκικές αρχές να καθαρίσουν τον χώρο. Βέβαια αναρωτιέμαι τι ανέφερε στην ξενάγησή του στον εκλεκτό καλεσμένο του, ο Τούρκος πρωθυπουργός. Παρουσίασε την Αγία Σοφία ως μουσείο; Όταν συναντήσω τον πρόεδρό μου, θα τον ρωτήσω.

-Οι εξελίξεις στην Ελβετία, όπου η Κυβέρνηση μετά από δημοψήφισμα, ξεκίνησε τις διαδικασίες οι οποίες θα απαγορεύουν την ανέγερση μιναρέδων δίπλα από ιερά ισλαμικά τεμένη εντός της ελβετικής επικράτειας, πόσο επηρεάζουν την προσπάθειά σας;
- Οι Τούρκοι μιλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περίπτωση της Ελβετίας. Ξεχνάνε όμως ότι οι ίδιοι βεβηλώνουν, μέσω και της χρησικτησίας δια κατοχής την Αγία Σοφία, σε μια λογική που δεν την συναντάς στον 21ο αιώνα, αλλά στον 14ο και 15ο. Το επόμενο που θα ανακοινώσουν οι Τούρκοι είναι ότι «βάσει ιστορικών ανακαλύψεων, ο Μωάμεθ Β’ ο Κατακτητής αποκεφάλισε τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’, μέσα και έξω από την Αγία Σοφία για το καλό της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης. Να τον κηρύξουν Άγιο τότε, αφού έχουν τέτοια δικαιώματα και να κηρύξουν την 29η Μαΐου, ως «ημέρα του Αγίου Φατίχ Μεχμέτ του κατακτητή» και η θρησκευτική δομή να διεξάγει σπέσιαλ έρανο για τη μνήμη του. Όπως το 1967 το Ισραήλ κατέκτησε ξανά τα Ιεροσόλυμα και μετέτρεπε το ιερό τέμενος του Αξά σε Μουσείο και έσπευσαν οι Τούρκοι να ζητήσουν την αποκατάσταση της βεβήλωσης, έτσι πρέπει να γίνει και με την Αγία Σοφία. Οι εκκλησίες πρέπει να λειτουργούν κάτω από τους κανόνες της θρησκείας και όχι της εκάστοτε Πολιτείας. Καμία κυβέρνηση στην Αμερική, τη Ρωσία και γενικότερα στην Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να προσδιορίζει τη χρήση ιερών χώρων και να αποφασίζει πότε, πώς και αν θα γίνει θεία λειτουργία σε εκκλησία.

-Ποια στάση θα κρατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος;
- Ο Πατριάρχης από τη στιγμή που είναι διορισμένος από το τουρκικό καθεστώς, είναι όμηρος και υπό κατοχή. Μάλιστα είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «στην Πόλη συνεχώς σταυρώνεται». Άρα δεν περιμένουμε πολλά από την πλευρά του...
-Με την κίνηση αυτή, πού αποσκοπείτε;
- Εμείς διεκδικούμε να καταστήσουμε σε όλους ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο και όχι χριστιανική εκκλησία ήταν πολιτικό λάθος για τον κατακτητή. Ο νέος εκσυγχρονιστής της Τουρκίας, πρωθυπουργός Ερντογάν οφείλει να συνεχίσει το έργο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά ότι η Αγία Σοφία ήταν χριστιανική εκκλησία. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστες, ότι ο προφήτης Μωάμεθ στις εντολές του ζήτησε να προστατευθούν οι χριστιανοί, να μην βεβηλώνονται οι ιεροί χώροι, να μην επιβάλουν στους χριστιανούς να αλλαξοπιστήσουν, να μην διακόπτουν τη θεία λειτουργία των Χριστιανών , είτε αυτή γίνεται από τον Πατριάρχη, είτε από ιερέα. Όποιος παραβίαζε τις εντολές αυτές, τιμωρούνταν παραδειγματικά. Οι Άγιοι Πατέρες μας είχαν τονίσει ρητά στους Ιερούς Κανόνες. Δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφεντικά. Ή τον Ιησού ή τον Μαμμωνά. Και ο Μαμμωνάς ήταν ο κοσμικός, πολιτικός ηγέτης, ή ο δήμαρχος, ή ο σουλτάνος ή ο βασιλιάς.

Το who is who του κ. Σπύρου
Ο Κρις Σπύρου γεννήθηκε στην Πορτή Καρδίτσας (Θεσσαλία) και μετανάστευσε στην Αμερική το 1956, σε ηλικία 13 ετών. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου St. Anselm στο Μάντσεστερ, Νιου Χάμσαϊρ με μεταπτυχιακές σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις από το Κολέγιο Γκόνταρντ, στο Βερμόντ.
Ο κ. Σπύρου έδωσε κύκλο διαλέξεων με θέμα «Διαδικασίες της πρακτικής πολιτικής» σε πολλά Κολέγια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων το Harvard University, Dartmouth College καθώς και ως έκτακτος καθηγητής στο Southern New Hampshire University.
Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1970 όταν εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Νιού Χάμσαϊρ.
Ανελίχθη γρήγορα στη θέση του αρχηγού της Βουλής, Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος ενώ κέρδισε την υποψηφιότητα για Κυβερνήτης στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ.
Ο Κρις Σπύρου υπήρξε εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ, ιδιαιτέρως δε μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα. Η επιρροή που είχε στα τοπικά και εθνικά πολιτικά πράγματα υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα όταν ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον ετίμησε σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τη σημαντική συμβολή του στην Προεδρική εκλογή του 1992.
Ο Κρις Σπύρου έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε κάθε προσπάθεια της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και των Αμερικανών πολιτών για την υποστήριξη των ελληνικών εθνικών θεμάτων και σκοπών. Τα τελευταία 14 χρόνια ως Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Ελλάδα την έχει μεταβάλλει σε κύρια ακαδημαϊκή δύναμη και σε ένα δυναμικό μέσο για τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της επιτυχίας των Ελληνοαμερικανικών ζητημάτων στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ενοπλη ληστεία στην Οινόη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένοπλη ληστεία σε βάρος εταιρείας εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων.


Πρωινές ώρες της 17-08-2010 δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, στην Ε.Ο. Οινόης – Αγ. Θωμά, έμπροσθεν της εταιρείας με την επωνυμία «INTERNATIONAL SCRAP Α.Ε.» αφαίρεσαν με την απειλή όπλων από υπάλληλο της ανωτέρω εταιρείας μία δερμάτινη τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ. Στη συνέχεια ανάγκασαν τον παθόντα να τους παραδώσει το Ι.Χ. επιβατηγό ιδιοκτησίας του με το οποίο και διέφυγαν από το σημείο.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, βρήκαν εγκαταλελειμμένο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του παθόντα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, στην Ε.Ο. Αγ. Θωμά – Δερβενοχωρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Επιστολή στην Κατσέλη από Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θήβας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα – Τηλ & fax :22620 27707 - e-mail:
oebethivas@yahoo.gr

ΘΗΒΑ 16/8/2010
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομίας
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
κα. Λούκα Κατσέλη
ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
Όπως θα σας είναι γνωστό, έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. που καταχωρήθηκε στον ημερήσιο τύπο της Κυριακής (8/8/2010) καταγράφει με μελανά γράμματα την ερήμωση των εμπορικών δρόμων στις περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα το 15% κατά μέσο όρο των καταστημάτων, 1 στα 6 μαγαζιά, βάζει λουκέτο. Ανάλογη είναι, βέβαια, και η κατάσταση στην περιοχή της θηβας και γενικά στη Στερεα Ελλάδα καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.
Η κρίση όμως αυτή δημιουργεί « ντόμινο» και για τις λοιπές επιχειρήσεις με πτώση της εμπορικότητας κοντά στο 70% χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κατάσταση αυτή δεν θα χειροτερέψει περαιτέρω κατά τους επόμενους μήνες του χρόνου. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν θα αυξηθούν τα λουκέτα με άμεσα δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία και παράλληλη αύξηση της ανεργίας.
Η εξέλιξη όμως αυτή έχει τις ρίζες της στην έλλειψη ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας της αγοράς που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία που έχει καθηλώσει το καταναλωτικό κοινό και πλήττει κέραια την αγορά από την έλλειψη ρευστότητας.
Τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί για την τόνωσή της, δεν έχουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό αποδώσει γιατί δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και προσκρούουν σε διάφορα εμπόδια που προβάλλουν οι τράπεζες για την χρηματοδότηση μαζί με τα υψηλά επιτόκια.
Τελειώνοντας, κα. Υπουργέ, θέλουμε να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιείται με τη βαριά φορολογία αλλά με αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ζωή στην επιχειρηματικότητα και την αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης σκληρής πολιτικής λιτότητας που πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά και το καταναλωτικό κοινό.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο σας θα λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς και εξασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων καθόσον κάθε καθυστέρηση θα χειροτερέψει την κατάσταση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας θα είναι σε λίγο καιρό είδος « εν ανεπαρκεία».

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ





ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κα. ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, κ. ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ
- ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
- ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, κ , ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
- ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΩΝ , κ , ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΒΙΓΚΟ
- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
-- Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ Ε.Β.Ε.
- ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
- Μ.Μ.Ε