Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στηρίζει την πρόταση του ΕΣΥΝ για Βοιωτία το ΕΚΛ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                    FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
                                WORKERS’ UNION OF LEVADIA
         SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

           AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  : 52 /2011                        Λιβαδειά   1/2/2011

Ψ   Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς  σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το αίτημα του Παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  ( Ε.ΣΥ.Ν.) για τη δημιουργία Μονάδας « Στεγνού » Θεραπευτικού Προγράμματος απεξάρτησης στο νομό.
        Η  Κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιφέρει ένα ακόμη χτύπημα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών απεξάρτησης στην Ελλάδα.
Επαναφέροντας σχέδια που και κατά το παρελθόν είχε επιχειρήσει να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με εντολές της ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από το σχέδιο νόμου « Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις », επιδιώκει να εκχωρήσει για πρώτη φορά στις ιδιωτικές κλινικές της χώρας δικαίωμα λειτουργίας μονάδων απεξάρτησης.
    Ανοίγει το δρόμο της νομιμοποίησης των παράνομων ξενώνων
 « απεξάρτησης », που χρόνια τώρα λειτουργούν χωρίς άδεια.
    Επιδοτεί το επιχειρηματικό κεφάλαιο για τη διεύρυνση της δραστηριότητάς του και στον ευαίσθητο χώρο της θεραπείας των εξαρτήσεων.
ü            Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε αποφάσεις που καταδικάζουν το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικογένειας και της νεολαίας.
ü            Είναι αναγκαία η διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών  αντιμετώπισης της εξάρτησης με κεντρικό σχεδιασμό, που να αφορά στην Πρόληψη, στη Θεραπεία, στην Κοινωνική Επανένταξη και στην ΄Ερευνα.

Ø     Απαιτούμε  άμεσα να υλοποιηθεί το αίτημα του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των  Ναρκωτικών
 ( Ε.ΣΥ.Ν.) και των Φορέων του Νομού για τη δημιουργία και λειτουργία μονάδας « στεγνού » θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο νομό, που εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνούνται να το χρηματοδοτήσουν, αν και υπάρχει η απαραίτητη κτιριακή υποδομή.

                                            Για       το         Δ.Σ.

                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: