Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οχι στη μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα λέει ο Κατσιμπάρδης

Ανοιχτή επιστολή του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών

Γ. Κατσιμπάρδη προς τις, και τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Βοιωτίας και Εύβοιας.
ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ¨ΟΧΙ¨, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ …
…αν, βέβαια, αληθεύει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δεχθεί περιορισμό των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.



Η οικονομία της Βοιωτίας και της γειτονικής Εύβοιας ή, καλύτερα, η οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των δύο αυτών Νομών, είναι στενά δεμένη με την οικονομική κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες τους. Αν αυτή δεχθεί νέο πλήγμα, με τον περιορισμό των αποδοχών τους, όπως απεργάζεται η ¨τρόικα¨, τότε οι μικρές και οι μεγάλες Αγορές των πόλεων και των χωριών των δύο Νομών δεν θα ταρακουνηθούν απλά και μόνο. Θα συγκλονιστούν και θα καταρρεύσουν.


Θα υπάρξουν, δε, τέτοιου είδους δραματικές εξελίξεις διότι, εξαιτίας της ανεργίας, που ήδη μαστίζει τις περιοχές μας, και των πολλαπλών αφαιμάξεων που έχουν δεχθεί τα πορτοφόλια των υπαλλήλων και των πολιτών γενικότερα, από τις σκληρές πολιτικές του Δ.Ν.Τ., οι Αγορές έχουν ήδη πατήσει την ¨κόκκινη γραμμή¨, και αυτό το βλέπει κανείς αν θελήσει να επισκεφτεί τη Θήβα, τη Χαλκίδα και τη Λιβαδειά, όπου το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο και η αισθητική των κεντρικών δρόμων διαμορφώνεται από τα χρώματα, τα μεγέθη και τον τρόπο φιλοτέχνησης των πινακίδων με την ένδειξη ¨ενοικιάζεται¨.


Άλλωστε, το γεγονός ότι οι οικονομίες των δύο αυτών Νομών, πρώτα της Εύβοιας και μετά της Βοιωτίας – η οποία αντέχει λίγο ακόμη στα χτυπήματα, χάρη στους μεγάλους και έφορους κάμπους που διαθέτει – έχουν πατήσει την ¨κόκκινη γραμμή¨, και οι πολίτες ¨πνέουν τα μένεα¨ κατά της κυβέρνησης, φάνηκε καθαρά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όπου στην Εύβοια – το άλλοτε πράσινο νησί – το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε παρά μόνο ένα (και μάλιστα το ποιο μικρό) από τους 8 Δήμους που διαθέτει ο Νομός.


Έχετε για όλα αυτά, ως εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο, την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη να μην αφήσετε να φτάσουν στη Βουλή τα σχέδια της ¨τρόικας¨ για περιορισμό των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά να προλάβετε τα γεγονότα, προκειμένου να μη βρεθείτε μπροστά σε διλληματικές καταστάσεις. Και θα προλάβετε τα γεγονότα αν ζητήσετε να συναντήσετε τον Πρωθυπουργό για να του επισημάνετε ότι ένα τέτοιο μέτρο δε θα σας φέρει μόνο πρόσκαιρα αντιμέτωπους με τους ψηφοφόρους σας αλλά δεν θα σας αφήσει κανένα περιθώριο να μπορείτε να τους αντικρύσετε κατά τις επόμενες εκλογές.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ποιος Κατσιμπαρδης???υπαρχει ακομα αυτος???ααχαχαχαχχααχ!!!!!!!!!!!!!