Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πάγκαλος στηρίζει Κατσιμπάρδη

Με επιστολή του προς τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδη


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ

Την πλήρη πολιτική και ηθική στήριξή του προς τον Γιώργο Κατσιμπάρδη – στον αγώνα που αυτός, ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, διεξάγει για την αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών –, προσφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με επιστολή που του έστειλε στην οποία, αφού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τον εκτιμά βαθύτατα, τονίζει πως στρατεύεται στο πλάι του για την επιτυχία της προσπάθειά του.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κυρίου Πάγκαλου έχει ως εξής: <<Αγαπητέ μου Γιώργο,

Σε ευχαριστώ θερμά για το βιβλίο ¨Άφθαρτες Αξίες¨, που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις, με τις ομιλίες σου στις εκδηλώσεις της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨. Χαίρομαι πραγματικά που ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και γνωρίζω τις μεγάλες ικανότητές του, δραστηριοποιείται σε ένα τόσο κρίσιμο για τη νεολαία του τόπου μας τομέα, και είμαι βέβαιος ότι και από αυτό το μετερίζι έχεις πολλά να προσφέρεις.

Ορθά αναφέρεις ότι πρόκειται για ένα χώρο που αγαπώ αληθινά. Από πολύ μικρός απέκτησα πάθος με τον αθλητισμό, σε εποχές που η ενασχόληση με αυτόν υποκινούνταν από ρομαντισμό και αγνά αισθήματα. Και με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι νέοι μας σήμερα, που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα σε επικίνδυνους πειραματισμούς με χειρότερο από όλους τα αναβολικά. Τα τελευταία, εκτός από ένα εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την υγεία όποιου τα χρησιμοποιεί, εκφυλίζουν πλήρως το νόημα της άθλησης που δεν είναι άλλο από την, μέσα από την εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος, υπέρβαση των προσωπικών ορίων. Η άθληση απαιτεί θυσίες και θάρρος, ενώ τα αναβολικά είναι η εύκολη λύση για νίκη με κάθε κόστος. Σε διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι και εγώ από την πλευρά μου στρατεύομαι στο πλάι σου στον αγώνα κατά τον αναβολικών και είμαι αρωγός σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Με μεγάλη εκτίμηση και φιλία

Θεόδωρος Πάγκαλος

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης>>

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλόγου περιεχομένου επιστολή έστειλε προς τον κ. Κατσιμπάρδη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος (όπως ήδη δημοσιοποιήθηκε) και, προχθές, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, δικηγόρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: