Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Γιαννάκη για Χιονοδρομικό Παρνασσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Σε οπερέτα δεύτερης κατηγορίας έχει μετατραπεί από την κυβέρνηση το θέμα της ανάπτυξης», επισημαίνει ο Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης αναφερόμενος στην αναγκαιότητα νέων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμού των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ). Καταθέτοντας ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργεια & Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρά την συνεχιζόμενη ύφεση που επικρατεί στη χώρα και την αναγκαιότητα ύπαρξης πηγών εσόδων για το κράτος, οι υπηρεσίες του τουρισμού, συνεχίζουν να αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Οφείλουμε σε αυτή την συγκυρία να αξιοποιήσουμε πλήρως όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και στον χειμερινό τουρισμό. Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας μπορεί να αποτρέψει την διαφυγή τουριστικών εισοδημάτων προς τις γείτονες - ανταγωνίστριες χώρες».



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: «Εκσυγχρονισμός Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»



Κύριοι Υπουργοί,

Με έκπληξη κάτοικοι και φορείς του Παρνασσού διαπιστώνουν ότι κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση των 19 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου (ΧΚ) Παρνασσού, που θα επέφερε σημαντικό πλήγμα για τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό της χώρας μας, σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο.

Σύμφωνα με άρθρα στον ημερήσιο τύπο έχει διαπιστωθεί ότι τροχοπέδη για την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΕΣΠΑ αποτελούν τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο ακόμα σήμερα παραμένει απροσδιόριστο, όσο και η χωροταξική του εμπλοκή στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Την ώρα που οι γειτονικές μας χώρες, όπως η Βουλγαρία, εκμεταλλεύονται το χειμερινό τουριστικό τους πλούτο και προσελκύουν όλο και περισσότερους ευρωπαίους επισκέπτες έχοντας επενδύσει σε υποδομές των ΧΚ και σε δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει λάβει καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ώστε να συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες.

Είναι προφανές, ότι όσο η κυβέρνηση δεν επενδύει στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δεν λύνει τους γόρδιους δεσμούς που δημιουργεί η γραφειοκρατία, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε λεκτικούς λεονταρισμούς περί «ανάπτυξης», ουσιαστικά μετατρέπει το θέμα της ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος σε θλιβερή οπερέτα δεύτερης κατηγορίας.



ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΚΠ; Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε για να απεμπλακεί από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού το συγκεκριμένο ΧΚ Παρνασσού;

-Προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τα κοινοτικά εργαλεία και να εντάξετε τον εκσυγχρονισμό του ΧΚ Παρνασσού στο ΕΣΠΑ;

-Υπάρχει εθνικό σχέδιο και προγραμματισμός από το αρμόδιο υπουργείου Τουρισμού για να αξιοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί το ΧΚΠ, με δεδομένο ότι γειτνιάζει με την πρωτεύουσα και προσελκύει πλήθος επισκεπτών και τουριστών; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: