Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Το Δίστομο στην 2η έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Διστόμου συμμετείχε στην έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός. Με το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε είναι σαν να πήγατε! Κάντε κλικ να μεγαλώσουν οι φωτογραφίες.

ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ 2η ΕΚΘΕΣΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Ο Δήμος Διστόμου συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2008, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Αυτοδιοίκησης «Πολιτιστικός Τουρισμός και Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης», από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Το περίπτερο του Δήμου Διστόμου, το οποίο, όπως και πέρυσι, επιμελήθηκε ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, ήταν διακοσμημένο με αντικείμενα της τοπικής μας παράδοσης. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά αλλά και η φορεσιά των κουδουναρέων, ασπροκέντια, κεντήματα και μπατανίες, καθώς και αντικείμενα παραδοσιακής οικοσκευής. Επίσης, υπήρχαν φωτογραφίες και κείμενα που αφορούσαν στην ιστορία του Διστόμου, του Στειρίου, της Παραλίας Διστόμου και του Οσίου Λουκά.
Επίσης, στο περίπτερο παρουσιάζονταν και προσφέρονταν, τοπικά προϊόντα και εδέσματα της περιοχής, όπως κρασί, λάδι, μουστοκούλουρα, κουραμπιέδες, τηγανίτες και το περίφημο οψιμοτύρι. Ακόμα, παρουσιάζονταν οι στριφτάρες με πετιμέζι, ζυμωτό ψωμί, μπακλαβάς, πιταλιές με τυρί και πιταλιές με πετιμέζι.






































Το περίπτερο του Δήμου Διστόμου επισκέφθηκαν και οι νομάρχες Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας και ασφαλώς Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
Αλλωστε όπως βλέπετε το περίπτερο παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: