Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Νίκη και σωτηρία για Λεβαδειακό

Ευρεία όσο και αναμενόμενη η νίκη του Λεβαδειακού επί της Βέροιας επιτρέπει στην ομάδα της Βοιωτίας να παραμείνει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: sport24.gr

Ο Λεβαδειακός θα συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται στην Σούπερλίγκα μετά τη νίκη 5-3 επί της Βέροιας. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ χρειαζόταν μόνο ισοπαλία για να οριστικοποιήσoυν την παραμονή και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν, με τρεις σερί νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές.
Η Βέροια πριν την σημερινή αναμέτρηση είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία και αγωνίστηκε χωρίς άγχος με αποτέλεσμα να πετύχει τρία γκολ, ενώ δημιουργήσε και άλλες ευκαιρίες, συνεισφέροντας στο απολαυστικό θέαμα των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων που είχαν επιτευχθεί στον αγώνα Ολυμπιακός -ΟΦΗ 6-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Διαμάντης, Μπασαλά, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά.

Βέροια: Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζέλσον, Κριβοκάπιτς, Καμάλ Εντό, Μελαμπιανάκης, Πάεζ Γκόμεζ, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Τζιοβανίνι.
Με μια ματιά
To ματς τελείωσε για τον Λεβαδειακό και την παραμονή στην κατηγορία από τα πρώτα 20λεπτα. Το γκολ της Βέροιας με τον Καμάλ στο 4' δεν προβλημάτισε καθόλου τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ. Γρήγορα ανέλαβαν την πρωτοβουλία και "καθάρισαν" τη νίκη σε διάστημα έξι λεπτών. Ο Πάρης Ανδράλας ισοφάρισε στο 12΄με πλασέ από την μεγάλη περιοχή και έδωσε το προβάδισμα στο 17' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Λεονάρντο. Στο 18' ο Ανδράλας αύξησε το σκορ, ενώ στο ενδιάμεσο των γκολ ο Λεβαδειακός με εκφραστή τον Μοντόγια έχασε και άλλες κλασσικές ευκαιρίες. Ο Κοτταρίδης απέτρεψε με εντυπωσιακές επεμβάσεις, μία εξ αυτών σε κεφαλιά του Μοντόγια, να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ για τους γηπεδούχους.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες έβαζαν το ένα γκολ μετά το άλλό. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 49' με αυτογκόλ του Διαμάντη και ο Λεονάρντο τρία λεπτά αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα 2 γκολ στον Λεβαδειακό με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μπασαλά. Άμυνες πλέον δεν υπήρχαν και ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν. Στο 73΄ο Ερέρα με σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το τελευταίο γκολ της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα και ο Λεβαδειακός απάντησε στο 77' με πλασέ του Ντιμπαλά, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοτταρίδη. Ο Tζέλσον στο 80΄έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά πρόλαβε ο Μπλάσιτς και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα σε μία αναμέτρηση που αποτέλεσε την καλύτερη εμφάνιση των δύο ομάδων μακριά από σκοπιμότητα και πανηγυρίστηκε από τους νεοφώτιστους σε μία αγχωτική χρονιά που έκλεισε με θετικό τελικά "πρόσημο". Αντίθετα, η Βέροια επιστρέφει στην Β΄Εθνική και θα πρέπει οι ιθύνοντες του συλλόγου να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ξαναγυρίσει η "Βασίλισσα του Βορρά" στην μεγάλη κατηγορία, αποφεύγοντας τα λάθη της φετινής σεζόν που έφεραν τον υποβιβασμό.
Συνέντευξη Τύπου
Μ. Τεννές: "Τέλος καλό όλα καλά. Ήταν ένα φινάλε όπως το σχεδιάζαμε. Ο κόσμος η διοίκηση και οι παίκτες ήταν οι βασικοί λόγοι της επιτυχίας μας. Βέβαια, μερίδιο έχει και ο προηγούμενος τεχνικός. Η παρουσία του κόσμου ήταν εκπληκτική και πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη του χρόνου. Ακόμα δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση, για το αν θα παραμείνω. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα μιλήσω με τον πρόεδρο".

Λ. Υφαντίδης: "Θα ήθελα να συγχαρώ το Λεβαδειακό για το ότι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Ο αντίπαλος μας ήθελε τη νίκη, έγινε ένα πολύ όμορφο ματς με πολλά γκολ. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να ετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να εμφανιστούμε δυνατοί έτσι ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στη μεγάλη κατηγορία".
Όλα τα λεφτά...
Το χορταστικό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες που πέτυχαν συνολικά 8 γκολ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Δεν υπήρξε αρνητική εξέλιξη κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα, αφού οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν απελευθερωμένες και κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Λεβαδειακός
Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Διαμάντης, Μπασαλά, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Βέροια
Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζέλσον, Κριβοκάπιτς, Καμάλ Εντό, Μελαμπιανάκης, Πάεζ Γκόμεζ, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Τζιοβανίνι.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς Διαιτητής: Μ.Γερμανάκος Βοηθοί: Χ.Καλαϊτζίδης,Κ.Βασσάλος
1'
Έναρξη αγώνα
4'
Γκολ Βέροια Kαμάλ
5'
Σουτ Λεβαδειακός Μοντόγια
Απέκρουσε ο Κοτταρίδης
7'
Κεφαλιά Λεβαδειακός Μοντόγια
Απέκρουσε ενυτπωσιακά ο Κοτταρίδης.
8'
Σχόλιο
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Λεβαδειακός πιέζει την Βέροια και δύο φορές έφθασε κοντά στο γκολ.
10'
Κεφαλιά Λεβαδειακός Μοντόγια
Η μπάλα έφυγε άουτ.
11'
Γκολ Λεβαδειακός Ανδράλας
Από το ύψος του πέναλτι ο Πάρης Ανδράλας πλάσαρε και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.
13'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά έκανε λάθος κοντρόλ της μπάλας και έχασε την ευκαιρία μόνος απέναντι στον Κοτταρίδη να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.
16'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά από ανατροπή του Καλτσά στον Διαμάντη.
17'
Αλλαγή παίκτη Βέροια Τζιοβανίνι
Ο Ζέντορφ μπήκε στον αγώνα.
18'
Γκολ Λεβαδειακός Ανδράλας
Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή
.
28'
Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός διατηρεί το υπέρ του αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνεύει και δείχνει κυρίαρχος του αγώνα.
45'
Λήξη ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου Βέροια Καμάλ
Ο Ερέρα μπήκε στον αγώνα.
48'
Γκολ Βέροια
Αυτογκόλ του Διαμάντη.
50'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ο Ντιμπαλά με κάθετη πάσα βρήκε τον Λεονάρντο στην περιοχή και με πλασέ ο Βραζιλιάνος άσσος έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους.
51'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Λεονάρντο
60'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Διαμάντης
Ο Θεοδοσιάδης μπήκε στον αγώνα.
64'
Αλλαγή παίκτη Βέροια Κριβοκάπιτς
Ο Βινίσιους μπήκε στον αγώνα.
73'
Γκολ Βέροια Ερέρα
Ο Ερέρα με πλασέ μείωσε σε 4-3.
76'
Γκολ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
83'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ανδράλας
Ο Παστός μπήκε στον αγώνα.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων
93'
Λήξη αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: