Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Για αγρότες και Νοσοκομείο Θηβών στη Βουλή ο Τόγιας

1. ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΗΒΩΝ»

Λόγω της μόλυνσης του Ασωπού Ποταμού, τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής Θηβών, υπέστησαν δυσφήμιση, ως προς την ποιότητα τους, με προφανή επιδίωξη τον υποβιβασμό της αξίας των προϊόντων της περιοχής.
Οι αγρότες-παραγωγοί της περιοχής, προχώρησαν σε αναλύσεις για την περιεκτικότητα βλαβερών ουσιών, από τον επίσημο και έγκριτο κρατικό φορέα, το Ε.Κ.Ε.Π.Υ. Τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν ανακοινωθεί και αφορούν την περιεκτικότητα στοιχείων, είναι πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπτά όρια, που ορίζει ο κανονισμός 1881/2006 της Ε.Ε. Ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής Θηβών, απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, που αφορά την ποιότητα των προϊόντων της περιοχής του.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ώστε να μη πληγεί περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα των κατοίκων;
Υπογραφή
Βασίλης Τόγιας
Βουλευτής Βοιωτίας

2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
Α) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Β) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ
ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ»
Οι οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων προς το Γ. Ν. Θηβών, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Διοικητή, ανέρχονται σε 4.500.000 Є. Από αυτό το ποσόν, μόνο ο Ο.Γ.Α. οφείλει 3.400.000 Є.
Ως εκ τούτου, το Νοσοκομείο αδυνατεί να εξοφλήσει τις λειτουργικές του δαπάνες (ΔΕΗ-ΝΕΡΟ-ΚΑΥΣΙΜΑ) και απειλείται με διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων.
Μεγάλη θα είναι η ζημιά, που θα προκύψει, αν διακοπεί η εύρυθμη λειτουργία του και η προσφορά της ύψιστης υπηρεσίας, που αφορά στην υγεία των πολιτών.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου;
Υπογραφή
Βασίλης Τόγιας
Βουλευτής Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: