Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Συγχαρητήρια Αρχιεπισκόπου για το νέο βιβλίο του Κατσιμπάρδη

26/1/2011ΕΠΑΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ


ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΑΦΘΑΡΤΕΣ ΑΞΙΕΣ¨


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ


Το βιβλίο είναι ένας κόλαφος κατά της μάστιγας των αναβολικών και ύμνος για τα ολυμπιακά ιδεώδη.


¨Καίρια θέματα για την ποιότητα και την εντιμότητα του αθλητισμού¨ χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όλα όσα επεξεργάζεται ο Γιώργος Κατσιμπάρδης στο νέο βιβλίο του ¨Άφθαρτες Αξίες¨ (εκδόσεις ¨Αν. Παρατηρητής¨), σε επιστολή που έστειλε προς τον πρώην βουλευτή Βοιωτίας και υφυπουργό Εσωτερικών. Μάλιστα με την ευγένεια που τον διακρίνει και τις πολύ καλές σχέσεις που έχει μαζί του αφ’ ότου ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τον καλεί να συναντηθούν και να έχουν συνεργασία.


Το κείμενο της σύντομης αλλά μεστής επιστολής του Αρχιεπισκόπου προς τον κ. Κατσιμπάρδη έχει ως εξής:


<<Αγαπητέ μου κύριε Κατσιμπάρδη,


Χαίρομαι για την έκδοση του βιβλίου υπό τον τίτλο ¨Άφθαρτες Αξίες¨, που περιέχει συλλογή ομιλιών σου σχετικά με το θέμα του αθλητισμού χωρίς αναβολικά, θέμα καίριο για την ποιότητα και την εντιμότητα του αθλητισμού.


Χαίρομαι για σένα και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, με την ευχή να ανταμώσουμε σύντομα.


Με εγκάρδιες ευχές


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄ >>


Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήρια για το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη έστειλαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης, ο πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Γιάννης Παπαδογιαννάκης κ.α.


Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι και τα Μ.Μ.Ε., όχι μόνο τα τοπικά αλλά και τα Αθηναϊκά, επιφύλαξαν ευμενή υποδοχή στο βιβλίο.


Γράφει, συγκεκριμένα, η εφημερίδα ¨ΤΟ ΒΗΜΑ¨ της Κυριακής, 5/12/2010 σελ. Α52: <<Το καυτό θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών επεξεργάζεται ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης στο νέο βιβλίο του ¨Άφθαρτες Αξίες¨. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Κατσιμπάρδης ¨Οι μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες, ενώ στα καταστατικά τους αναφέρουν ότι είναι μη κερδοσκοπικές, στην ουσία έχουν μεταβληθεί σε κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις, καθώς έχουν εμπορευματοποιήσει την ολυμπιακή ιδέα¨. Παράλληλα καλεί τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν στις διεθνείς αυτές ομοσπονδίες να λειτουργούν δημοκρατικά. Ο συγγραφέας, που δραστηριοποιείται ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, προσεγγίζει θέματα του κλασικού πολιτισμού αλλά και ζητήματα πολιτισμού στον αθλητισμό, όπως καταγράφονται και από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελληνικό χώρο αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Στο βιβλίο, επίσης, περιλαμβάνεται συνέντευξη του κ. Κατσιμπάρδη για το βαλκανιονίκη πρωταθλητή και μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη>>.


Εξάλλου η εφημερίδα ¨Ελευθεροτυπία¨, 26/1/2011, σημειώνει τα εξής: <<Ένας πολιτικός, πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και βαλκανιονίκης, βιώνει τον ευτελισμό του ολυμπιακού ιδεώδους ακόμα πιο έντονα τώρα ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨. Στο νέο βιβλίο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατσιμπάρδη, που έχει τον τίτλο ¨Άφθαρτες Αξίας¨, ο συγγραφέας προσεγγίζει – όπως και με προηγούμενα βιβλία του – θέματα του κλασικού πολιτισμού αλλά, τούτη τη φορά, και ζητήματα πολιτισμού στον αθλητισμό, όπως καταγράφονται και από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελληνικό χώρο αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συγγραφέα με την οποία από τη μια μεριά εξηγεί πώς είχε τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου βουλευτή, βαλκανιονίκη και μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γρηγόρη Λαμπράκη και από την άλλη αναδεικνύει τον ευεργετικό ρόλο που είχε παίξει η δολοφονία του (από τους γνωστούς τραμπούκους της Θεσσαλονίκης) στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: