Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι στη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Κοινοτικών Συμβουλίων – Αντιδήμαρχοι
Ενημερωτική συνάντηση για τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων με την συμμετοχή και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποίησε ο δήμος Λεβαδέων την Τετάρτη το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής ανακοίνωσε και τους έξι Αντιδημάρχους.


Ο κ. Παπαγγελής και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου ενημέρωσαν τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων για την λειτουργία τους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και στη συνέχεια αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινήσεις για σειρά θεμάτων.


«Είμαστε στην αρχή ενός πολύ μεγάλου εγχειρήματος και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία, καλή διάθεση και περίσσευμα ψυχής απ΄ όλους, τόσο από υπαλλήλους όσο και από τους αιρετούς. Στόχος είναι να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρείχε ο δήμος μέχρι σήμερα, πρέπει λοιπόν να εργαστούμε συντονισμένα ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.


Και συνέχισε: «Όπως αναδείχθηκε από τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και είναι αποδεκτό κατά τον «Καποδιστρία» εκ του νόμου ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων είχε υποβαθμιστεί, οι αρμοδιότητες είχαν περιοριστεί και κατά συνέπεια και οι δράσεις.


Τώρα όμως η φιλοσοφία του «Καλλικράτη» είναι τελείως διαφορετική.


Στόχος είναι να λειτουργήσουν οι κοινότητες όπως και πριν τον «Καποδίστρια» όσον αφορά στη διοικητική εξυπηρέτηση και την λειτουργικότητα. Από εκεί και πέρα ο μεγάλος και ισχυρός δήμος μπορεί να είναι ομπρέλα με ποιοτικότερες και πιο αποδοτικές υπηρεσίες καθώς επίσης και με δυνατότητες ανάπτυξης.


Τώρα λοιπόν δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το ρόλο των παλαιών Τοπικών Συμβουλίων και νυν Κοινοτικών».






Επίσης ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σύντομα ο δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι αυτών. Πρόκειται για ένα όργανο το οποίο έχει να κάνει με τη πρόληψη και την προστασία από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές και γενικότερα με τη διαχείριση κρίσεων.


Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Παπαγγελής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ Παπαγγελής ανακοίνωσε και τους έξι αντιδημάρχους των οποίων η θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011.


Πιο συγκεκριμένα ορίστηκαν οι εξής Αντιδήμαρχοι


* Κωνσταντίνος Ρούτης, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ποιότητας ζωής.


* Δήμος Αβορίτης, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου


* Ιωάννα Νταντούμη, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας


* Κωνσταντίνος Κακοτρίχης, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης


* Σπυρίδων Γκικόπουλος, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και κατά τόπον Αντιδήμαρχος των δημοτικών Ενοτήτων Χαιρώνειας και Δαύλειας


* Βασίλειος Παπαλάμπρος, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Οικονομίας, Διαφάνειας και Ορθολογιστικής Διαχείρισης Πόρων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας






«Η επιλογή και η ανάθεση αρμοδιοτήτων έγινε με γνώμονα την δυνατότητα άσκησης των πολιτικών που προβλέπει ο Καλλικράτης», σημείωσε ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής και ευχήθηκε στους Αντιδημάρχους καλή επιτυχία στο έργο τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: