Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Εχασε ο Λεβαδειακός στη Λεωφόρο με 1-0

Από kathimerini.gr
Με το... αγαπημένο του 1-0, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Λεβαδειακού και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, με έναν βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό. Το ματς έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Γιάννης Γκούμας στο 11ο λεπτό.

Μόλις στο 11΄, λοιπόν, μετά από σέντρα του Ιβανσιτς, ο αρχηγός του ΠΑΟ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύθηκε να γράψει με κεφαλιά το 1-0. Το γρήγορο γκολ θα έπρεπε να «λύσει τα πόδια» των γηπεδούχων, αφού το μόνιμο πρόβλημά τους φέτος ήταν οι κλειστές άμυνες των αντιπάλων. Παρόλα αυτά, ήταν ο Λεβαδειακός που βγήκε στην επίθεση και απείλησε άμεσα τους «πράσινους», όταν μέσα σε δύο λεπτά (15΄, 16΄) ο Διαμάντης έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στην πρώτη, το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ, ενώ στη δεύτερη τον πρόλαβαν την τελευταία στιγμή με... ταυτόχρονο τάκλιν οι Γκούμας, Βύντρα.

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από νωρίς, όμως ο Παπαδόπουλος αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 24΄. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» δεν έδειξαν σημάδια βελτίωσης, γι΄αυτό και ο Πεσέιρο προχώρησε σε δύο αλλαγές με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ρίχοντας στο ματς τους Σαλπιγγίδη, Μάτος. Ομως, ο Λεβαδειακός συνέχισε να απειλεί και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Λεονάρντο, που έστειλε τη μπάλα άουτ, μόνος προ του Γκαλίνοβιτς.
Ο Παναθηναϊκός, όπως και στο ματς με τη Ρέιντζερς, «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος και να επικρατήσει 1-0, σκορ με το οποίο έχει πάρει τις έξι από τις επτά τελευταίες νίκες του στο πρωτάθλημα! Μοναδική εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου επικράτησε 2-0.

Διαιτητής: Ντάτης (Χίου)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος - Αντερσον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεσέιρο):
Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Γκονζάλες (60΄ Μάτος), Παπαδόπουλος (60΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Σιμάο, Βύντρα, Εντόι, Ίβανσιτς (89΄ Τζιόλης), Σπυρόπουλος.
ΛΕΒΑΔΕΪΑΚΟΣ (Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευαϊδης, Λεονάρντο, Μοντόγια (82΄ Κρουπί), Λουμπούτης, Ζησόπουλος (75΄ Ντιμπαλά), Διαμάντης (67΄ Ρέγες), Σίντζιλορτζ, Θεοδοσιάδης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: