Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Η ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη ΝΟΔΕ Βοιωτίας

Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και στους κόλπους κυριαρχεί η αλληλεγγύη, η συνοχή, η συνεργασία διακηρύσσει ο Δημήτρης Αβαραμόπουλος με ομιλία του στη Λιβαδειάς επ'ευκαιρία της ετήσιας δεξίωσης της ΝΟΔΕ Βοιωτίας. Ο υπουργός Υγείας επιμένει στο ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε συστράτευση στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας ήταν επιτυχής από άποψης προσέλευσης κόσμου, λαμβανομένης υπ'όψιν και της πολιτικής συγκυρίας. Στην επιτυχία συνετέλεσε ασφαλώς και η παρουσία του "πρωτοκλασάτου"και πάντα δημοφιλούς υπουργού Υγείας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, του οποίου ολόκληρη την ομιλία διαβάστε εδώ.

«Η αποψινή βραδιά είναι ξεχωριστή. Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει, ότι κάτω από τις συνθήκες, που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση, θα είχαμε απόψε αυτή τη συμμετοχή και αυτόν τον παλμό. Αυτό δείχνει, ότι αυτή η παράταξη έχει στελέχη, που με την καρδιά τους, με τη συνείδησή τους είναι στην πρώτη γραμμή αυτού, που έχουμε θέσει συνολικά όλοι ως στόχο. Να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο και επί των ημερών μας, να γίνουν βήματα προς τα εμπρός και προς τα πάνω.

Κοντά σε έναν άξιο άνθρωπο, της δικής μας γενιάς, που τον πλαισιώνουμε όλοι με εμπιστοσύνη, με βαθιά εκτίμηση, που τον στηρίζουμε στο δύσκολο έργο του και τον εμπιστευόμαστε. Και αναφέρομαι στον αρχηγό και Πρωθυπουργό μας, Κώστα Καραμανλή. Χαίρομαι που ανάμεσά μας βλέπω επίλεκτα στελέχη της παράταξής μας. Και με την ευκαιρία της εδώ κοινής μας παρουσίας θα ήθελα, να σας πω, να μην ακούτε τα όσα λέγονται και μην πιστεύετε τα όσα γράφονται.

Στους κόλπους αυτής της Κυβέρνησης κυριαρχεί η αλληλεγγύη, η συνοχή, η συνεργασία. Είμαστε μια συμπαγής ομάδα, αποφασισμένη, να συμβάλλουμε στην επιτυχία της αποστολής, που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση της νομαρχιακής μας, εκπέμπουμε και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ότι αυτή η παράταξη ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη θα ολοκληρώσει και θα εκπληρώσει την αποστολή της. Στο όνομα της πατρίδας μας, της κοινωνίας μας, όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων πολιτών.

Οι τελευταίες εκλογές δεν έγιναν παρά μόλις χθες. Και πολλοί είναι αυτοί, που έχουν αρχίσει ήδη, να συζητούν για τις επόμενες εκλογές. Θα ήθελα να τους πούμε, να μη βιάζονται. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε στο ακέραιο την υψηλή αποστολή, που μας ανέθεσαν οι Έλληνες πολίτες. Η Κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει το έργο της και έχει ως χρονικό της ορίζοντα την τετραετία. Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όχι μονάχα δεν μας αποθαρρύνουν αλλά μας πεισματώνουν ακόμα περισσότερο, να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά.

Η ευθύνη όλων μας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι μεγάλη. Με όπλο την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας, τολμούμε και προχωρούμε σε σημαντικές τομές, που έχουν να κάνουν με το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, με τη νέα Ελλάδα, που θέλουμε να χτίσουμε. Εμείς είμαστε ο φορέας της πραγματικής αλλαγής σε μια στιγμή, που συντελούνται δραματικά γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε εμάς έλαχε ο κλήρος, σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, να είμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας, που θέλει την πατρίδα μας να αναδεικνύεται, να προχωρά μπροστά, να ξεχωρίζει στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γνωρίζουμε, όμως, ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, που εμπνέει, είναι η παράταξη, που συνθέτει, που ενώνει. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είμαστε η παράταξη, που πάντοτε έβλεπε πέρα και πάνω από τη στιγμή. Όλες της οι ιστορικές επιλογές δικαιώθηκαν και το ίδιο γίνεται και τώρα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας πολιτικός αποφασισμένος, να σφραγίσει την εποχή μας στο όνομα των προσδοκιών της παράταξης και της γενιάς μας. Σήμερα από την Αθήνα εξέπεμψε ένα μήνυμα. Ότι τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την απόφασή μας, να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά. Όλα θα αλλάξουν. Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν. Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, να μας αποθαρρύνουν.

Η συγκυρία κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχει κανείς παρά να ανοίξει τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, να διαβάσει εφημερίδες για να οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα. Ότι κυριαρχεί η μεμψιμοιρία, η μιζέρια, η γκρίνια. Αλλά ο δικός μας ρόλος είναι να ανοίξουμε διάπλατα τον ορίζοντα για την ελληνική κοινωνία. Έναν ορίζοντα, ο οποίος πρέπει, να είναι αισιόδοξος και που όλοι εμείς οφείλουμε μέσα από τη στάση, τη συμπεριφορά και τις προτάσεις μας, τα προγράμματά μας, να συμβάλλουμε, ώστε να ανοίξει μια προοπτική αισιοδοξίας για όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες πολίτες.

Είμαστε η παράταξη, που δεν βλέπει στενόκαρδα και κομματικά την πολιτική της. Είμαστε η παράταξη της εθνικής συνεννόησης, της συναίνεσης και της σύνθεσης. Είμαστε η παράταξη, που καλείται να φέρει πιο κοντά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα, από το που βρέθηκαν αυτοί πριν από λίγο καιρό.

Πέρασαν οι σκληρές εποχές των άγονων κομματικών ανταγωνισμών. Ωρίμασαν οι συνθήκες για την ελληνική κοινωνία, να ενωθεί και να συνθέσει. Αυτήν την αποστολή έχει αναλάβει αυτή η παράταξη. Και δεν είναι τυχαίο, που χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που μέχρι πρόσφατα βρισκόντουσαν σε πολιτικούς χώρους, απέναντι από εμάς, πέρασαν τη γέφυρα και βρέθηκαν κοντά μας.

Η νέα Ελλάδα είναι η πρόκληση του αύριο. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή οφείλουμε μια Δημοκρατία νέα. Τη Νέα Δημοκρατία. Στον Κώστα Καραμανλή θα οφείλουμε μια Ελλάδα νέα. Τη Νέα Ελλάδα. Οι κυβερνήσεις, που επελέγησαν από τον ελληνικό λαό μετά το 1981 - και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - έκαναν και σωστά και λάθος πράγματα. Σίγουρα όμως, δεν μας παρέδωσαν μια Ελλάδα, για την οποία μπορούμε εμείς να αισθανόμαστε σήμερα υπερήφανοι. Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι η πατρίδα μας εξακολουθεί να είναι σε μια από τις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά στην αδιαφάνεια και την διαφθορά. Δεν τιμά την Ελλάδα, δεν τιμά τον Έλληνα πολίτη και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Και σε εμάς έλαχε ο κλήρος να αλλάξουμε τα πράγματα.

Βλέπουμε, τι γίνεται γύρω μας. Σκανδαλολογία, μισαλλοδοξία, απαισιοδοξία. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει μια νέα γενιά ανθρώπων, που θέλει να βγει μπροστά σε αυτό το σκληρό διεθνές ανταγωνιστικό τοπίο. Και να διακριθεί και να πρωτεύσει.

Οι Έλληνες περιμένουν πολλά από εμάς. Ακόμα και εκείνοι, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο δικό μας χώρο. Και θέλω σήμερα να εκπέμψω ένα μήνυμα σεβασμού προς όλους εκείνους, που δεν βρέθηκαν μέχρι χθες στις δικές μας τάξεις. Να τους καλέσουμε να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο τη συλλογική μας προσπάθεια, για να κάνει ένα βήμα η πατρίδα μας μπροστά. Και η παράταξη, η οποία μπορεί να ενώσει είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει καταφέρει να πείσει, ότι η παράταξη της εθνικής ενότητας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό την εξουσία. Μα, ο σκοπός δεν είναι να επιστρέψει ένα κόμμα στην εξουσία. Είναι να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο, για να διαχειριστεί την ενέργεια της κοινωνίας και στο όνομα της εποχής και της γενιάς μας, να βγάλει την πατρίδα μας μπροστά. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προχωρά αταλάντευτη στις τομές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει πραγματικά ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η δίκαιη επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος της χώρας, με ορίζοντα τις επόμενες γενεές. Με υπευθυνότητα και σύνεση αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό ζήτημα, που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της δικής τους θητείας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες να αισθάνονται, πάνω από όλα, ασφαλείς στον τόπο τους. Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σιγουριάς και ασφάλειας για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Έχουμε πετύχει πολλά. Απομένουν όμως να γίνουν πολλά περισσότερα στο μέλλον. Και σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και σήμερα εκπέμπουμε ένα μήνυμα σεβασμού προς όλους εκείνους που βρίσκονται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Να τους καλέσουμε να έρθουν κοντά μας, να συνεργαστούμε.

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται και γράφονται πολλά. Και βλέπετε να κυριαρχεί ένα μονάχα θέμα. Εμείς στεκόμαστε με σεβασμό στην ανθρώπινη περιπέτεια ενός ανθρώπου που δίνει το δικό του αγώνα. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ανακόψει την πορεία της πατρίδας μας προς τα εμπρός μια κατάσταση η οποία καλλιεργείται αυτή τη στιγμή με συγκεκριμένους σκοπούς.

Λέμε όχι σε όλα αυτά. Ανοίγουμε διάπλατα το δρόμο του φωτός και της δικαιοσύνης για ο,τιδήποτε πρέπει να διαλευκανθεί. Από εκεί και πέρα όμως, ο στόχος μας είναι ένας. Να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Αυτόν τον ωραίο αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα αξίζει να τον στηρίξουμε όλοι. Να μην επιτρέψουμε στην πατρίδα μας, να γυρνάει προς τα πίσω, προς τα μέσα και προς τα κάτω. Αλλά να ξανοιχτούμε στον κόσμο και να βγούμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο παγκόσμιο προκλητικό διεθνές τοπίο.

Εμπρός λοιπόν, κοντά στον Κώστα Καραμανλή, τον άνθρωπο της δικής μας γενιάς, που πλαισιώνουμε όλοι με εμπιστοσύνη και τον στηρίζουμε όλοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, για να ανατάξουμε τη χώρας μας, για να ανοίξουμε νέες προοπτικές για τη χώρα μας, την ελληνική κοινωνία και κυρίως την ελληνική νεολαία.»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε για την εκλογή Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο:
"Στον αρχιεπισκοπικό θρόνο ανεδείχθη μια σπουδαία προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος και όχι απλά ένας Ιεράρχης, με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και στους πολίτες. Του ευχόμαστε να πετύχει στην ιερή αποστολή του και τον διαβεβαιώνουμε, ότι θα είμαστε κοντά του, με όλη μας την καρδιά, δίπλα του και στην πρώτη γραμμή για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη".

Επίσης ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε για το ασφαλιστικό ότι:
"Η συζήτηση που έγινε στη Βουλή ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, πρώτα από όλα, την αποφασιστικότητα και τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει δυναμικά μπροστά. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη. Η Κυβέρνηση, όπως κατ΄επανάληψην έχουμε πει, κοιτάει μπροστά. Δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δεν εργάζεται μονάχα για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις γενιές που έρχονται. Ο Πρωθυπουργός σήμερα έδωσε το στίγμα. Και όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή για να προωθηθούν όλα αυτά τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, που αλλάζουν τον τόπο μας προς το καλύτερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: