Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Χαριστική υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων η γνωμοδότηση της ΡΑΕ, λέει ο Λαφαζάνης

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη για τη θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για μετατροπή της άδειας της Αλουμίνιον Α.Ε. από «Αυτοπαραγωγού-Συμπαραγωγού» σε «Συμπαραγωγό».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
ΥΠΕΡ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

«Η θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ (14/2) για μετατροπή της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της Αλουμίνιον Α.Ε. από «Αυτοπαραγωγού-Συμπαραγωγού» σε «Συμπαραγωγό» είναι νομικά αυθαίρετη, απαράδεκτη και χαριστική για τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Με τη γνωμοδότηση αυτή η ΔΕΗ μέσω των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της Οριακής Τιμής του Συστήματος θα έχει ετήσια απώλεια δεκάδων εκ. ευρώ, από τα οποία θα επωφελείται σκανδαλωδώς η Αλουμίνιον Α.Ε.
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη γνωμοδότηση της ΡΑΕ και καλούμε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί μια πρόταση η οποία στρέφεται ευθέως κατά της ΔΕΗ και του καταναλωτικού κοινού.
Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ από τη μια να μετατρέπεται σε «δορυφόρο» πολυεθνικών συμφερόντων και από την άλλη να επιδοτεί, σε βάρος των καταναλωτών και της ίδιας, ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε την άμεση ανάγκη να καταργηθεί το συγκεκριμένο σύστημα της Οριακής Τιμής του Συστήματος, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός επιδότησης ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της ΔΕΗ και κυρίως σε βάρος του καταναλωτικού κοινού, που πληρώνει τα «σπασμένα» με συνεχείς αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: