Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Η συνάντηση των φορέων της Βοιωτίας για το συλλαλητήριο στη Λιβαδειά

Το δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Βοιωτίας για τη συνάντηση των φορέων χθες Δευτέρα 12 Μαΐου στην αίθουσα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.

ΟΧΙ στο λιθάνθρακα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την ΕΛΜΕ, τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον και τους φορείς της Βοιωτίας – Παμβοιωτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Μαΐου, στη Λιβαδειά (Ζάππειο), στις 7.00 το απόγευμα.

Με πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ΕΛΜΕ, Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον), πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ανοιχτή συνάντηση Βοιωτικών φορέων, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους, για να αποτραπεί η δημιουργία λιθανθρακικών μονάδων και η μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν : ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Τόγιας, ο πρώην υφυπουργός Γ. Κατσιμπάρδης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Σχηματαρίου, Τανάγρας, Θίσβης, Κορώνειας, Δαύλειας, η πρώην Δήμαρχος Δαύλειας, εκπρόσωποι των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των : Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας, Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής, Οικονομικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Συλλόγου τριτέκνων, Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, ΑΧΟ Λιβαδειάς, Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Στερεάς Ελλάδας, ΑΔΕΔΥ, Οικολογικής Κίνησης ΑΡΤΕΜΙΣ Αντίκυρας, Ομοσπονδίας Οικολογικών Συλλόγων Κορινθιακού ΑΛΚΥΩΝ, Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιβαδειάς, Κίνησης Πολιτών Θεσπιών, Πρωτοβουλίας Βαγαίων Πολιτών, Πολιτών για την αειφορία, Θηβαίων πολιτών για το περιβάλλον, Συμβουλίου Νέων Αντίκυρας, Συλλόγου Ποσειδών Παραλίας Σαράντη, Κίνησης για την αναγέννηση της Θίσβιας χώρας, Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροματίου, Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, Σωματείου εργαζομένων στο Αλουμίνιο.

Γραπτά μηνύματα, απέστειλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Γιαννάκης και Κουτσούμπας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Ρούσσαρης και ο Δήμαρχος Θήβας κ. Σβίγγος.

Στη συνάντηση, ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, εστιάστηκε συνοπτικά :
- Στην απόλυτη αντίθεση σε μονάδα λιθάνθρακα, η οποία έχει ήδη εκφραστεί και αποτελεί πλέον απόφαση της ΕΝΑΕ.
- Στην επικείμενη εφαρμογή χωροταξικών σχεδιασμών, που απειλούν να ακυρώσουν τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις του Νομού.
- Στα προβλήματα της άτυπης βιομηχανικής περιοχής ΟινοφύτωνΣχηματαρίου, για τα οποία αναμένεται η υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ και ανέφερε πως : «Τόσο το Γενικό Πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού, που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, όσο και τα Ειδικά Χωροταξικά για τη Βιομηχανία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον Τουρισμό, εντείνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση και αναστέλλουν την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη της Βοιωτίας».

Με ανοιχτές τοποθετήσεις, οι φορείς δήλωσαν την αντίθεσή τους σε σχεδιασμούς, που υπονομεύουν την αειφόρο ανάπτυξη της Βοιωτίας και τάχθηκαν ανοιχτά κατά της δημιουργίας μονάδας λιθάνθρακα. Στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας της «βδομάδας κατά του λιθάνθρακα», οι παριστάμενοι φορείς, συμμετέχουν σε Παμβοιωτικό συλλαλητήριο, απαιτώντας :

· όχι σε μονάδα λιθάνθρακα στην Αντίκυρα, στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη τη χώρα
· όχι στη μετατροπή της Βοιωτίας στο νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο της χώρας
· όχι στην ασύδοτη επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, την υποβάθμιση των ορεινών όγκων και των θαλασσών μας»
Στο Παμβοιωτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στη Λιβαδειά, στο Ζάππειο, την Παρασκευή 16 Μαίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, καλούνται όλοι οι πολίτες και φορείς του Νομού, να δώσουν μαζικά το παρόν, για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: