Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Γ. Παπανδρέου

Συμφώνησαν σχεδόν σε όλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Το ρεπορτάζ από την Καθημερινή.
Πηγή http://www.kathimerini.gr/
Μετά την σημερινή συνάντησή τους ο Αρχιεπίσκοπος, κύριος Ιερώνυμος δήλωσε πως με τον Γ. Παπανδρέου είχαν συνεργαστεί και παλαιότερα, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και «θυμάμαι πόσο δημιουργική ήταν η συνεργασία μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων καθώς έχει κάνει μίά αποτύπωση των προβλημάτων από εκκλησιαστικής πλευράς.
Ο κύριος Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι «πάνω σε αυτά τα προβλήματα, τα οποία τα εκθέσαμε, ακούστηκαν απόψεις για συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, σε θέματα κοινωνικής προνοίας και ό,τι άλλο αγγίζει τον άνθρωπο, αφού και η Πολιτεία και η Εκκλησία γι' αυτόν τον άνθρωπο αγωνίζονται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' τη σημερινή συνάντηση, απ' τις συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και υπενθύμισε τις παλαιότερες συνεργασίες που είχαν, οι οποίες «επίσης ήταν μέσα σε ένα πάρα πολύ θετικό κλίμα».
Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πως ήδη ο Αρχιεπίσκοπος με το λόγο, τις ομιλίες και την παρουσία του έχει δώσει το στίγμα της προσπάθειάς του και μια νέα ελπίδα στην Ορθοδοξία, στην Ελλαδική Εκκλησία ενώ ο νηφάλιος λόγος του είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα από τους πνευματικούς της ηγέτες.
Απευθυνόμενος στον κύριο Ιερώνυμο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε:
«Θα συμφωνήσω επίσης και με το λόγο τον οποίο έχετε εκφέρει, λέγοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά και μέσα απ' αυτούς τους διακριτούς ρόλους ακριβώς, μπορεί να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας γι' αυτά τα τόσο σημαντικά τα οποία αναφέρατε, την ανθρωπιά, τη νεολαία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τους πάσχοντες στην κοινωνία μας. Και το ρόλο της Ελλαδικής Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας και στο διεθνές στερέωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: