Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η συνεδρίαση του ΣΝΟ Βοιωτίας και 12 φωτογραφίες

Κάντε κλικ για μεγέθυνση. Οι φωτό είναι του φωτορεπόρτερ συνεργάτη της viotia κ. Χρήστου Λουκά.












Iδού η δήλωση του Μίμη Νταλιάνη.
Σκοπός της σημερινής σύσκεψης του ΣΝΟ , είναι η λήψη μέτρων και ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών των αρμόδιων φορέων, που έχουν σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που θα εκδηλωθούν στο νομό μας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2010, βάσει του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.
Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναλογιστεί. Σε μια εποχή με οικονομικές δυσκολίες μπορούμε άραγε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο ακριβό έργο της πυρόσβεσης; Από πιο κωδικό μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα, όταν φέτος γνωρίζουμε ότι τα ταμεία είναι άδεια; Το θέμα δεν έχει να κάνει με το μ π ο ρ ο ύ μ ε, αλλά με το ο φ ε ί λ ο υ μ ε.
Οφείλουμε δηλαδή όλοι εμείς εκλεγμένοι ή μη που έχουμε αναλάβει από την πολιτεία την ΠΡΟΛΗΨΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ των πυρκαγιών και εκτάκτων αναγκών, να σταθούμε στο ύψος μας. Οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε από καινούργια αφετηρία και με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα, την προστασία των πολιτών. Δεν περιμένω επομένως να περάσει η κρίση για να κινητοποιηθώ. Άλλο οικονομική στενότητα, άλλο λιτότητα και άλλο όραμα και σωστή πλεύση.
Φέτος η Πολιτική Προστασία της ΝΑΒ επανασχεδιάζει τη δράση της στηριζόμενη στην ενημέρωση των πολιτών, στην πρόληψη, στην άμεση επέμβαση την πρώτη ώρα μιας πυρκαγιάς και στον εθελοντισμό. Εκεί που πρέπει ειδικά φέτος να στηριχτούμε είναι στον Εθελοντισμό. Οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πυρόσβεσης από μόνες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και να ζητήσουμε τη βοήθεια τους, γιατί τελικά η προφύλαξη του περιβάλλοντος, των δασών μας και των περιουσιών μας είναι δική μας υπόθεση και δεν πρέπει να περιμένουμε τη λύση από το κράτος.
Η εμπειρία από τις περσινές μεγάλες φωτιές μας έδειξε ότι στις δύσκολες καταστάσεις, οι πολίτες είμαστε μόνοι. Γι αυτό οφείλουμε να συνεργαζόμαστε, να βοηθάμε, να μην είμαστε απλοί θεατές σε μια πυρκαγιά, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά, όπου μας ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς, για το καλό όλων μας.
Γιατί σε τελευταία ανάλυση όλοι μπορούμε να γίνουμε Δασοφύλακες…….
Μίμης Νταλιάνης
υπευθ. Πολιτικής Προστασίας ΝΑΒ







Δεν υπάρχουν σχόλια: