Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αύριο η στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) προκήρυξε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Ταυτόχρονα, στις 12:30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι των Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17-Αθήνα).

Αντιδρούν στην απαξίωση, την αποδόμηση και υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με βασικότερα, την έλλειψη ελεγκτών ιατρών και διοικητικού προσωπικού, την καθυστέρηση στο σύστημα πληρωμών και την άμεση εξόφληση των δαπανών έως 1.000 ευρώ, καθιστούν αδύνατη την ανταπόκριση του Ταμείου στις καθημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Αφετηρία των προβλημάτων αποτέλεσε ο Νόμος 3655/2008 και η ενοποίηση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με τον Ο.Π.Α.Δ., με προφανή στόχο τα αποθεματικά του Ταμείου. Παρά το γεγονός όμως ότι τα προβλήματα αυτά τέθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και στη νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η αντιμετώπιση τους παραμένει… δέσμευση.

Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι των Ο.Τ.Α. ζητούν άμεσα λύση, πριν ο «κατήφορος» του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: