Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜΜΕΧ

Τριετές σχέδιο δράσης για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ του ΕΟΜΜΕΧ. Η ΥΠΟΙΑΝ, παρουσία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Α. Φούρλα, επεσήμανε προς τα μέλη του Δ.Σ την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησης των προγραμμάτων που έχει εξαγγείλει το υπουργείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάλεσε τον οργανισμό να συνεργαστεί στενότερα με τους φορείς της αγοράς. Τα νέα μέλη του Δ. Σ είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΙΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ)
Δ/ΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΛΑΖΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΦΥΣΙΚΟΣ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΡΑΒΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΜΕΛΟΣ: ΚΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΕΜΠΟΡΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΠΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΚΟΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ)
ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ)

H ΥΠΟΙΑΝ μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΜΜΕΧ ξεκινάει μια καινούρια φάση στη λειτουργία του για τη στήριξη των πολύ μικρών και των μικρών επιχειρήσεων, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στον τόπο μας. Επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες για τα προγράμματα που τρέχουν για τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ξεκινούν νέα προγράμματα, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο οργανισμός φιλοδοξεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: