Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Συνελήφθησαν οι 6 ληστές των ΕΛΤΑ Αλιάρτου

Οι έξι δράστες που σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας χθες τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μια μηχανή και ένα ασημί τζιπ σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Οι δύο οδηγοί παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ οι τέσσερις επιβάτες κινήθηκαν προς το κατάστημα. Ο ένας έμεινε στην πόρτα, ώστε να εμποδίσει οποιονδήποτε να μπει στα ΕΛΤΑ, τη στιγμή που οι τρεις συνεργοί του φόρεσαν κουκούλες και γάντια και εισέβαλαν με την απειλή καλάσνικοφ, καραμπίνας και αυτόματου όπλου στο υποκατάστημα. Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και ζήτησαν τις εισπράξεις από το ταμείο.Έχοντας στην «τσέπη» 2700 ευρώ -αφού τα υπόλοιπα χρήματα ήταν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο διέθετε σύστημα χρονοκαθυστέρησης- βγήκαν από τα ΕΛΤΑ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Έχοντας, άλλωστε, στη διάθεσή της την περιγραφή του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που είχε διαβιβαστεί προς όλα τα περιπολικά, η αναζήτηση των δραστών ήταν πιο εύκολη. Αστυνομικός της Ασφάλειας Λειβαδιάς, εκτός υπηρεσίας, εντόπισε τυχαία τη μηχανή και το αυτοκίνητο στα οποία επέβαιναν οι δράστες της ληστείας.

Οι κινήσεις τους του φάνηκαν ύποπτες και ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Τότε, έμαθε για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ. Περιπολικά που αναζητούσαν τους δράστες τούς εντόπισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, πιθανόν από αδέξιο χειρισμό, με αποτέλεσμα να πέσει και να συλληφθεί. Mαζί του συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει με τη μοτοσικλέτα του.Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν δύο ακόμη ληστές, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, έξω από τη Θήβα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε το κρησφύγετο της σπείρας στο Καπανδρίτι. Εκεί εντοπίστηκαν και τα άλλα δύο μέλη που παρέμεναν ασύλληπτα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και το ασημί τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από την Αλίαρτο, δύο ακόμη επιβατικά ΙΧΕ που χρησιμοποιούσαν και μία μοτοσικλέτα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και όπλα, τα οποία έχουν αποσταλεί, για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι δράστες επτά τουλάχιστον ληστειών

Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της ληστείας των ΕΛΤΑ είχαν συμμετοχή σε τουλάχιστον επτά ακόμη ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και της Κορινθίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε ληστείες που έχουν διαπραχθεί με τον ίδιο τρόπο στην Αττική. Πρόκειται για τις εξής ληστείες: Στις 23/02/2009 διέπραξαν ληστεία σε σούπερ μάρκετ με λεία 33.500 ευρώ. Στις 13/02/2010 διέπραξαν ληστεία σε σπίτι στη Θήβα, αφαιρώντας από τον ιδιοκτήτη 27.000 ευρώ. Στις 13/02/2010 έκλεψαν 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Μουρίκι Βοιωτίας.Στις 22/02/2010 εισέβαλαν σε εταιρεία πώλησης γεωργικών μηχανημάτων και αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και το αυτοκίνητο του φύλακα. Στις 23/04/2010, ύστερα από ληστεία σε εταιρεία βιομηχανικών ειδών, απέσπασαν εργαλεία και 13.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, αφού σήκωσαν τη στέγη επιχείρησης, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, χτύπησε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, ενώ λίγο αργότερα επιχείρησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Θηβών, όμως έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς, ταξίαρχος Παναγιώτης Νάνης, θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ τις έρευνες συνεχίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: