Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Συμμετέχει το ΕΚΛ στην απεργία της 20ής Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 20 ΜΑΪΟΥ 2010 , ημέρα Πέμπτη, για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι αρνούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα εγκληματικά πολιτικά και ασφαλιστικά λάθη των κυβερνήσεων, με μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και παροχών.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ και απορρίπτουν τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ στις παράλογες αντικοινωνικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και των «Τοκογλύφων» δανειστών.
Λύση ΥΠΑΡΧΕΙ το θέμα είναι αν ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση.
Εδώ και χρόνια τα συνδικάτα έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, που σέβεται και ενισχύει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.
Το θέμα είναι, ότι αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν κυρίαρχο στόχο, την ακύρωση κάθε κοινωνικoύ χαρακτήρα της ασφάλισης, γιατί αυτές το αντιμετωπίζουν αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα, αγνοώντας προκλητικά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του!
Προτάσεις ΕΝΙΑΙΕΣ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ παροχών προς τα πάνω, για όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις κατηγορίες, που δεν θα διαχωρίζουν τους ασφαλισμένους σε «καλούς» και «κακούς» σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες!
Το Συνδικαλιστικό κίνημα και η Κοινωνία απαιτούν :
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΙΣΧΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.
ΠΡΩΤΑ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ του
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΑΥΞΗΣΗ & ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 ΜΑΗ 2010 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του ΄Αρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: