Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αντεργατικές οι ανατροπές στο ασφαλιστικό λέει το ΕΚΛ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL : ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE
AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : Λιβαδειά 12/5/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αντεργατικές και Αντιασφαλιστικές ανατροπές που μειώνουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος, αποτελούν οι νέες νομοθετικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Ένας κοινωνικός, οικονομικός και αναπτυξιακός θεσμός, αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα ελλειμμάτων. με μοναδική λύση τις δραστικές περικοπές παροχών.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι περίφημες αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας εξαντλούνται στις παλιές χρεοκοπημένες συνταγές μείωσης των συντάξεων και μη αναζήτησης νέων υγειών πόρων μεταθέτοντας τα περισσότερα βάρη στις νεότερες γενιές, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση.
Καμιά πρόβλεψη και δέσμευση για την συμμετοχή του Κράτους για την είσπραξη των βεβαιωθέντων και καταλογισθέντων εισφορών, για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, για την εξόφληση και καταβολή των οφειλών Κράτους και Ιδιωτών, την αξιοποίηση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας, που αποτελούν την ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ αιτία των προβλημάτων και των ελλειμμάτων του συστήματος.
Την ίδια ώρα που λόγω των οικονομικών μέτρων γίνονται σημαντικές περικοπές συντάξεων και επιδομάτων ( εορτών και αδείας ), έρχεται επιπρόσθετα το ασφαλιστικό να επιβάλλει ακόμα περισσότερες περικοπές κάνοντας την κατάσταση ιδίως των χαμηλο-συνταξιούχων εξαιρετικά δύσκολη.
Η απαράδεκτη επαναφορά του ΛΑΦΚΑ επιχειρεί την αναδιανομή της φτώχειας των συνταξιούχων, επιδεινώνοντας τις ήδη «κουτσουρεμένες συντάξεις».
Ενώ πρόκληση αποτελεί για τους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους η διατήρηση της εξαίρεσης των ισχυρών και προνομιούχων ομάδων των πολλαπλών και υψηλοτάτων συντάξεων, αρκετές εκ των οποίων «διαμορφώθηκαν» από δικαστικές αποφάσεις, στη λογική «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».
Το σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό, αν υπάρξει η αναγκαία πολιτική βούληση και αντιμετωπισθούν οι κύριες αιτίες που είναι οι πόροι (τα έσοδα) και όχι οι παροχές που είναι ελεημοσύνης!


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: