Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απάντηση Παπαθανάση στον Παπαλάιο

Δευτέρα , 17 Μαίου 2010

Επιστολή της Βουλευτή Φωκίδας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση προς τον Δήμαρχο Ιτέας κ. Αριστείδη Παπαλάιο.



Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Εκπλήσσομαι για το ύφος της επιστολή σας.

Υπηρετούμε τα κοινά και για το λόγο αυτό και οι δύο γνωρίζουμε ότι και η διαφορετικότητα της άποψης είναι σεβαστή και θεμιτή , αλλά και οι ότι θεσμοί οφείλουν να τεκμηριώνουν και να υποστηρίζουν απόψεις . Έχετε την ιδιότητα του Προέδρου της ΤΕΔΚ Φωκίδας , και ως γνωστόν η ΤΕΔΚ Φωκίδας δεν κατέθεσε ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ή τουλάχιστον ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ πρόταση ως αντιπρόταση στο χωροταξικού του σ/ν «Καλλικράτης». Αυτό σαφώς και δεν είναι δική μου ευθύνη.

Το σ/ν είχε κανόνες τους οποίους γνωρίζατε , είχε σαφή πολιτικό προσανατολισμό σε μεγάλους και ισχυρούς δήμους και για το λόγο αυτό η τελική πρόταση ήταν λιγότεροι ακόμη δήμοι (325) από το αρχικό σχέδιο (370). Ο δε μέσος όρος των καλλικράτειων πόλεων που δημιουργούνται είναι γύρω στις 36.000 κατοίκους.

Σε αντίθεση λοιπόν με πρακτικές των τελευταίων ημερών ,κύρια πρακτικές αναζήτησης ρόλου στο αύριο , ποτέ δεν είχα και δεν έχω και σήμερα την πρόθεση ή την αγωνία στο να μεταφέρω ευθύνες ή στο να μην επωμισθώ ευθύνες.

Δεν θα απαντήσω στους υπαινιγμούς και στις προσβολές σας. Δεν σας τιμούν ως Πρόσωπο και δεν σας αρμόζουν ως Δήμαρχο.

Από την πρώτη στιγμή δηλώνω δημόσια σε όλους τους τόνους ότι οι πολίτες του τόπου αυτού πρέπει να ζουν χωρίς «μαγικούς» και «εύκολους» εχθρούς , χωρίς «εμφυλίους» - τοπικούς πολέμους. Δεν είναι οι πολίτες κανενός τόπου , αγαπητέ Δήμαρχε , αντίπαλοι μας. Δεν είναι οι γραμμές στο χάρτη το άλλοθι μας . Θα μπορούσα πολλαπλώς να μεταφράσω το άλλοθι , δεν το κάνω γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις σημερινές ουσιαστικές προτεραιότητες.

Η ελληνική κοινωνία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά γιατί θρέψαμε στρεβλή ανάπτυξη , λάθος πρότυπα και εναγωνίως πολλαπλασιάσαμε τους ρόλους μας.

Στις κοινωνίες μας , με προτάσεις για ανάπτυξη , θέσεις για το μέλλον και σεβασμό οφείλουμε να απαντήσουμε . Ας αφήσουμε λοιπόν οριστικά πίσω το αδηφάγο τέρας της κρατικής σπατάλης και ας ασχοληθούμε επί της ουσίας με την ανάπτυξη και το αύριο. Όχι απαραίτητα το δικό μας , στενά προσωπικό , αύριο.

Με εκτίμηση

Αφροδίτη Παπαθανάση
Βουλευτής Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: