Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Νεκρός 26χρονος στη Χαλκίδα

Τα ξημερώματα της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη λιπόθυμου ατόμου στο λιμάνι της Χαλκίδας.

Αμεσως στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ., διαπιστώνοντας ότι στη θάλασσα επέπλεε άνδρας αγνώστων στοιχείων, χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος ανασύρθηκε με τη συνδρομή διερχόμενου.

Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια, από συγγενικό του πρόσωπο που προσήλθε και τον αναγνώρισε, προέκυψε ότι ήταν αλλοδαπός ηλικίας 26 ετών, η σορός του οποίου θα παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία - νεκροτομία.

Από τη διερεύνηση του περιστατικού και κατόπιν σχετικών μαρτυριών, προέκυψε ότι ο θάνατος του άνδρα, προήλθε ύστερα από συμπλοκή του με δύο αγνώστους αλλοδαπούς, οι οποίοι, αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά, στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν.

Στις 13.00, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, προσωπικό του Λιμεναρχείου εντόπισε δύο αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, ηλικίας 24 και 19 ετών, ο πρώτος εκ των οποίων έφερε εκδορές στα άνω άκρα, ενώ ο δεύτερος είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα του, στα κάτω άκρα και στα υποδήματά του.

Οι δύο αλλοδαποί υποδείχθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως οι υπαίτιοι του θανάσιμου τραυματισμού του 26χρονου και συνελήφθησαν, ενώ θα προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: