Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Ιουλίου 2010


To Voi Noi απολύει παραδειγματικά στη Λιβαδειά

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την
ταυτόχρονη παρέμβαση επιτροπών αλληλεγγύης σε δεκάδες καταστήματα Voi Noi σε όλη την Ελλάδα με την οποία καταγγέλθηκαν η αυθαιρεσία, οι παρανομίες και η τρομοκράτηση των εργαζομένων και αυτή τη φορά έχουμε κρούσμα απόλυσης στη Λιβαδειά. Επρόκειτο για μια προ -αναγγελθείσα απόλυση αφού η εργαζόμενη που απολύθηκε, είχε συνδικαλιστική δράση και είχε διεκδικήσει υπερωρίες και ρεπό για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας της εργαζόμενης:
« Το 2003 άνοιξε στην Λιβαδειά το κατάστημα της αλυσίδας υποδημάτων VOI NOI. Από τότε εργαζόμουν σε αυτό. Το 2010 εν μέσω κρίσης οι εργοδότες αποφάσισαν να πάρουν μάνατζερ ώστε να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι δεν δουλεύουν σωστά και θα πάνε σπίτια τους, να μετακινούνται από ένα κατάστημα σε άλλο άλλης περιοχής, να κόβουν χρήματα από υπερωρίες και ρεπό και τέλος να προσλαμβάνουν νέα παιδιά χωρίς να έχουν τριετίες η άλλες υποχρεώσεις.
Έτσι λοιπόν αρχίζει η απόλυση παλιών εργαζομένων που τους κοστίζουνε περισσότερα χρήματα.
Μία από αυτούς είμαι και εγώ χωρίς καμία αιτιολογία.
Τα νέα άθλια μέτρα της κυβέρνησης τους βολεύουν και τους λύνουν τα χέρια για χαμηλό κόστος εργασίας ώστε να κερδίζουν περισσότερα.
Δεκάδες εργαζόμενοι με μεγάλη προϋπηρεσία προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων και ας έχουν δώσει την ψυχή τους.»

Το πρόβλημα αφορά όλους τους εργαζόμενους στην αλυσίδα Voi Noi στη Λιβαδειά και σε όλη την Ελλάδα, που με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις απολύσεις κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν είναι να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους.
Να στείλουμε σαφές μήνυμα στην επιχείρηση που ζει από μας, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές.
Να απαιτήσουμε έμπρακτα να ανακαλέσουν την απόλυση στη Λιβαδειά, σεβόμενοι την τοπική κοινωνία από την οποία αντλούν τα κέρδη τους.
Αν επιμείνουν στην ωμή και κυνική αντιμετώπιση των εργαζομένων, να μην περιμένουν την προτίμηση των κατοίκων της πόλης.
Ας το λάβουν υπόψη τους και ας μην νομίζουν ότι η αυθαιρεσία θα περάσει αδιαμαρτύρητα.


ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: