Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

LEADER στη Φωκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο δίνονται 48,5 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα LEADER στους Νομούς Λευκάδας, ΦΩΚΙΔΑΣ, Μεσσηνίας, Λάρισας, Χανίων, Ρεθύμνης, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Φλώρινας και Κυκλάδων.
Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες των νομών συνολικού ύψους 48,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.

Ειδικότερα για το Νομό Φωκίδας:
Δημόσια Δαπάνη: 5.500.000 Ευρώ
Συνολικός προϋπολογισμός: περίπου 10.000.000 Ευρώ
Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER της Νοτιοανατολικής Φωκίδας αφορά 5 Δήμους (25 Δημοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 747,992 km2 και πληθυσμό 23.854 κατοίκους.
Η περιοχή εφαρμογής του προγράμματος αφορά τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Άμφισσας , Ιτέας , Γαλαξιδίου , Δεσφίνας και Τολοφώνας με εξαίρεση το Δ.Δ Άμφισσας του Δήμου Άμφισσας στο οποίο οι παρεμβάσεις του προγράμματος θα πρέπει να υλοποιηθούν εκτός σχεδίου πόλης. Μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής με τρόπο τέτοιο που να εξασφαλίζει την οικονομική και κοινωνική αναβάθμισή της, τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την ανάδειξη των στοιχείων που συνθέτουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της. Σημειώνεται ότι η υπόλοιπη περιοχή του νομού Φωκίδας περιλαμβάνεται στις περιοχές εφαρμογής του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ.

Το ως άνω πρόγραμμα θα υλοποιήσει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007 - 2013) η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α (ΑΝ.ΦΩΑ.Ε.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα τοπικά προγράμματα LEADER στις ιστοσελίδες: www.anfo.gr (Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε.) και www.minagric.gr (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: