Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Για την ΔΙ.ΑΣ. στη Στερεά

Λαμία, 19 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μετά την επιτυχή λειτουργία του θεσμού της Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ορατά αποτελέσματα στη πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας, από σήμερα, 19.07.2010, ο θεσμός εφαρμόζεται και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συνολικά ενενήντα έξι (96) αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ των πόλεων Λαμίας, Χαλκίδας, Λιβαδειάς, Θήβας, Άμφισσας και Ιτέας, θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ανά δύο και θα περιπολούν στις γειτονιές των πόλεων, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ θα υπερδιπλασιαστεί η εμφανής αστυνόμευση. Η δράση της θα έχει προληπτικό, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν, από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, ερχόμενοι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών. Λόγω της γρήγορης κίνησης, θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντίδρασης – σύγκλισης δυνάμεων – επέμβασης.


Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να μετεκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο γνωστό αριθμό 100. Μ΄ αυτόν τον τρόπο ειδοποιούνται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους, προκειμένου να σπεύδουν σε βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: