Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Καταγγέλλουν τον ΟΣΕ η ΝΑΒ, η ΤΕΔΚ και το ΕΚΛ

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη νομαρχία Βοιωτίας για τον ΟΣΕ.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νικ. Παπαγγελής και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Νικ. Παπαναγιώτου, καταγγέλλουν τον ΟΣΕ, για την υποβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς

Με μια απαράδεκτη απόφαση, που διακόπτει τη λειτουργία υπηρεσίας εμπορευμάτων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς, η Διοίκηση του ΟΣΕ αποδυναμώνει μια σημαντική υποδομή μεταφορών του Νομού, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη αδικαιολόγητη υποβάθμιση του Σ.Σ. Λιβαδειάς σε απλό πρακτορείο έκδοσης εισητηρίων, και στην μη υλοποίηση των δεσμεύσεων για λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Θήβα και μελέτης της γραμμής για τη Λιβαδειά, μέσα στο 2008.

«Πρόκειται για μια αντιαναπτυξιακή και ακατανόητη πολιτική», τονίζουν ο Νομάρχης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και ο Πρόεδρος του ΕΚΛ, «που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγαλέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Στην εποχή του εκσυγχρονισμού των μεταφορικών υποδομών – οριζόντια παρέμβαση για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας - , όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με κεντρικές επιλογές, που διαρκώς αυτοαναιρούνται και αυτουπονομεύονται. Δυστυχώς όμως, αυτού του είδους οι πρακτικές, έχουν τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τόσο σε κλάδους, όπως το εμπόριο, που αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης του τόπου μας, αλλά και στους πολίτες οι οποίοι αντί να διευκολύνονται, ταλαιπωρούνται.

Απαιτούμε, την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης από τη Διοίκηση του ΟΣΕ, και την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών, τόσο για την επαναλειτουργία του εμπορευματικού σταθμού στη Λιβαδειά, όσο και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για τη δημιουργία γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βοιωτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: