Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ερώτηση Τόγια για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς

Ιδού η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας προς τον υπουργό Μεταφορών κ, Κωστή Χατζηδάκη.


ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ/ΣΗ ΚΟΙΝ. ΕΛΕΓΧΟΥ
Αρ.Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 4838
Ημερομ. Καταθέσεως 12/09/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,
κ. Κ. Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ:
«ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ»

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη ερώτηση μου (ΑΠ 4667/02.11.04) σχετικά με το θέμα της υποβάθμισης των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Βοιωτία. Ακολούθησε δεύτερη, τρία χρόνια μετά (ΑΠ 865/18.10.07) και μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, διαρκώς χειροτερεύει.

Έτσι μετά την αναίτια υποβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς σε απλό πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων και την συνεχή αναβλητικότητα για την ένταξη της Βοιωτίας στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, η πρόσφατη απόφαση του ΟΣΕ περί διακοπής της υπηρεσίας εμπορευμάτων από 12.08.08, έρχεται να δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στις τοπικές μεταφορές και στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας.

Όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζετε, οι σύγχρονες μεταφορές με μέσα σταθερής τροχιάς αποτελούν, το πιο χρήσιμο εργαλείο για την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής αποκέντρωσης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών. Λαμβάνοντας δε υπόψη, την κομβική θέση του Νομού Βοιωτίας όσο και το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα στο Νομό μας επικεντρώνεται στη γεωργία και στη μεταποίηση, δύο τομείς που εξαρτώνται άμεσα από τις μεταφορές, θα περίμενε κανείς η πολιτική του ΟΣΕ για την Βοιωτία να κινείται στην κατεύθυνση της συνεχιζόμενης βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των μεταφορών και όχι στην πλήρη απαξίωσή τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Γιατί καταργήθηκε η υπηρεσία εμπορευμάτων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς;
2) Τι απαντά στο αιτούμενο όλων των κοινωνικών εταίρων του Νομού περί αναβάθμισης των δύο κεντρικών Σιδηροδρομικών Σταθμών της Βοιωτίας, Λιβαδειάς και Θήβας, και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού Βοιωτίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: