Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Ορχομενό και Θήβα επιθεώρησε η Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Ντανούτα Χούμπνερ

Την ελπίδα ότι η Στερεά Ελλάδα θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και περισσότερο καινοτόμος διατύπωσε η Επίτροπος της Ε.Ε Ντανούτα Χούμπνερ που είναι αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η κα Ντανούτα Χούμπνερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στη Θήβα το έργο του ΧΥΤΑ και στη συνέχεια τα έργα αποκατάστασης στη μονή της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό ενώ διαπίστωσε την πρόοδο των έργων στο μνημείο που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Η κα Ντανούτα Χούμπνερ ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της σε έργα σε στερεά Ελλάδα με την επίσκεψη στα κτήρια της Lake Copais. Πρόκειται για παλιά κτίρια του οργανισμού Κωπαϊδας και του υπουργείου Γεωργίας τα οποία αποκαταστάθηκαν και σήμερα στεγάζουν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και τις δομές της δια βίου μάθησης.

Σε δηλώσεις της η κ. Χούμπνερ εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη των έργων τονίζοντας παράλληλα ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα στη Στερεά και στη νέα προγραμματική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Στερεά Ελλάδα και η πρώτη μου στη Βοιωτία. Με χαροποίησε που είδα διαφορετικά έργα να εξελίσσονται όπως το έργο της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων καθώς και ένα έργο πολιτισμού, αποκατάστασης μνημείου. Επίσης με χαροποιεί ότι η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα σε αυτή την περιφέρεια και στο μέλλον σε έργα που θα είναι και αυτά ποικίλα όπως αυτά που είδα σήμερα, θα εξακολουθήσει να επενδύει σε ΧΥΤΑ αλλά και σε άλλα έργα ώστε αυτή η περιφέρεια να γίνει ανταγωνιστική και πιο καινοτόμος».

Ο Γ.Γ. της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α. Σκορδάς που παρουσίασε τα έργα στην Επίτροπο δεν παρέλειψε μιλώντας για τους στόχους που έχουν τεθεί να δώσει έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία.
«Σήμερα -είπε ο κ. Σκορδάς- είχαμε την χαρά και την τιμή να δεχθούμε μια επίσκεψη από την επίτροπο την κα. Ντανούτα Χούμπνερ αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής στην Ε.Ε. και να της παρουσιάσουμε την εξέλιξη των έργων που υλοποιούμε στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος με την χρηματοδότηση όπως ξέρετε των ευρωπαίων συμπολιτών μας. Όπως και η ίδια είπε, διαπίστωσε την πρόοδο των έργων και την ανάγκη αυτά αλλά και άλλα να συνεχιστούν και τη νέα προγραμματική περίοδο. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία».

Την επίτροπο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της και την επίσκεψή της ο Γ. Γ. Επενδύσεων & Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών Παναγιώτης Δρόσος ο οποίος έδωσε έμφαση στις παρεμβάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών.
«Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους και το ποιο σημαντικό για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την περίοδο του ΕΣΠΑ θεωρούμε ότι θα πραγματοποιηθούν και πολλά άλλα έργα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δρόσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: