Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Αύριο στην Αντίκυρα η Greenpeace και το Rainbow Warrior

Το δελτίο Τύπου της Greenpeace.

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ!
Το Rainbow Warrior ενάντια στον λιθάνθρακα!

Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior θα ταξιδεύει στα νερά του Κορινθιακού
Κόλπου από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής περιοδείας της Greenpeace κατά του λιθάνθρακα. Κατά την παραμονή του στην περιοχή, το ιστορικό πλοίο της οργάνωσης σε συνεργασία με τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα αναδείξουν το πρόβλημα μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Η Greenpeace επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την περιοχή του Κορινθιακού, σε μία διαρκή προσπάθεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα που μαστίζεται από την ρύπανση. Δυστυχώς, όμως σύντομα ο Κορινθιακός Κόλπος θα αντιμετωπίσει μία νέα απειλή, την κατασκευή λιθανθρακικών μονάδων και την υπερσυγκέντρωση μονάδων φυσικού αερίου, που θα επιβαρύνει περαιτέρω την περιοχή.

Στα πλαίσια των κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το πλοίο της οργάνωσης θα βρίσκεται στη περιοχή της Αντίκυρας.

Σας καλούμε λοιπόν την Τετάρτη 1/10/2008 στο λιμάνι της Αντίκυρας και ώρες 16.00-20.00, να έρθετε και να γνωρίσετε τη Greenpeace και να μάθετε για το μεγάλο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών. Στο χώρο του λιμανιού, κοντά στο φάρο, θα έχει στηθεί μία έκθεση για το κοινό που θα αφορά τις κλιματικές αλλαγές, καθώς και ένα μεγάλο πανό για να ζωγραφίσουν τα παιδιά το δικό τους μήνυμα για έναν πιο πράσινο και ειρηνικό πλανήτη.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με την τοπική κοινωνία μία Ενεργειακή Επανάσταση για τη σωτηρία του Κορινθιακού. Η δράση μας κατά του λιθάνθρακα είναι το πρώτο βήμα.

Δείτε περισσότερα για την Ενεργειακή Επανάσταση και παρακολουθήστε το ταξίδι του Rainbow Warrior μέσα από την ιστοσελίδα www.greenpeace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: