Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Ελεγχος ποιότητας και ποσότητας των υδάτων

Επαινος αξίζει στους πρωτεργάτες της προγραμματικής σύμβασης για τον έλεγχο των υδάτων στην Ελλάδα.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
Προγραμματική σύμβαση με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Ν. Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του Ι.Γ.Μ.Ε κ. Χ. Τσουτρέλη, με αντικείμενο τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας αλλά και της ποσοτικής επάρκειας των νερών ύδρευσης σε όλους τους Δήμους της Χώρας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θανάσης Νάκος.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος, που θα διαρκέσει μέχρι 24 μήνες, ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.200.000 €) πλέον Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις :

1. Το Ι.Γ.Μ.Ε. θα πραγματοποιήσει επιτόπιες επισκέψεις για την καταγραφή των προβλημάτων των Ο.Τ.Α. που αφορούν τη δυνατότητα ενίσχυσης των υδρευτικών πόρων με νέες ποσότητες, τον έλεγχο λειτουργίας των υδρευτικών έργων, των γεωτρήσεων και των φρεάτων πηγαίων νερών, τον εντοπισμό ρυπαντικών εστιών -με διενέργεια χημικών αναλύσεων και υδρομετρήσεων υπαίθρου-, καθώς και την κατάταξη των υδροφόρων συστημάτων. Σε κάθε Δήμο της χώρας θα γίνει αποτύπωση κάθε σημείου υδροληψίας και των υποδομών ύδρευσης σε G.I.S.
2. Σε κάθε Δήμο θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες νερού από όλα τα σημεία ύδρευσης και καταγραφή των εστιών ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή. Μετά από την επιτόπια έρευνα, θα συντάσσεται από το Ι.Γ.Μ.Ε. υδρογεωλογική τεχνική έκθεση, όπου θα καταγράφονται οι μετρήσεις υπαίθρου και οι εργαστηριακές δοκιμές. Θα αποτυπώνεται, δηλαδή, η υφιστάμενη κατάσταση και θα προτείνονται οι βέλτιστες λύσεις των προβλημάτων και οι προτάσεις των αναγκαίων έργων με τα οποία θα αντιμετωπίζονται αυτά.
3. Θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα καταγράφονται όλα τα σχετικά μεγέθη και οι παράμετροι των υδρογεωλογικών και υδροχημικών μελετών, καθώς και όλα τα σημεία απόληψης υδρευτικού νερού των Δήμων της χώρας, προκειμένου να προγραμματισθούν από τους Ο.Τ.Α. οι δράσεις και τα έργα για τη βελτίωση της ύδρευσης.

«Είναι αυτονόητο ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η χρηματοδότηση εκείνων των δράσεων που θωρακίζουν την ασφάλεια και την υγεία των Ελλήνων πολιτών", δήλωσε ο κ. Νάκος
" Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι Δήμοι της χώρας θα έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, θα έχουν εντοπίσει τους πιθανούς κινδύνους και θα είναι σε θέση υπεύθυνα και αποτελεσματικά να προγραμματίσουν και να εκτελέσουν τα έργα βελτίωσης του υδρευτικού τους δικτύου. Η σύμβαση που σήμερα υπογράψαμε, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για να αποκτήσει κάθε Έλληνας πολίτης πρόσβαση σε πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας».

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Νίκη και σωτηρία για Λεβαδειακό

Ευρεία όσο και αναμενόμενη η νίκη του Λεβαδειακού επί της Βέροιας επιτρέπει στην ομάδα της Βοιωτίας να παραμείνει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: sport24.gr

Ο Λεβαδειακός θα συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται στην Σούπερλίγκα μετά τη νίκη 5-3 επί της Βέροιας. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ χρειαζόταν μόνο ισοπαλία για να οριστικοποιήσoυν την παραμονή και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν, με τρεις σερί νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές.
Η Βέροια πριν την σημερινή αναμέτρηση είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία και αγωνίστηκε χωρίς άγχος με αποτέλεσμα να πετύχει τρία γκολ, ενώ δημιουργήσε και άλλες ευκαιρίες, συνεισφέροντας στο απολαυστικό θέαμα των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων που είχαν επιτευχθεί στον αγώνα Ολυμπιακός -ΟΦΗ 6-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Διαμάντης, Μπασαλά, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά.

Βέροια: Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζέλσον, Κριβοκάπιτς, Καμάλ Εντό, Μελαμπιανάκης, Πάεζ Γκόμεζ, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Τζιοβανίνι.
Με μια ματιά
To ματς τελείωσε για τον Λεβαδειακό και την παραμονή στην κατηγορία από τα πρώτα 20λεπτα. Το γκολ της Βέροιας με τον Καμάλ στο 4' δεν προβλημάτισε καθόλου τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ. Γρήγορα ανέλαβαν την πρωτοβουλία και "καθάρισαν" τη νίκη σε διάστημα έξι λεπτών. Ο Πάρης Ανδράλας ισοφάρισε στο 12΄με πλασέ από την μεγάλη περιοχή και έδωσε το προβάδισμα στο 17' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Λεονάρντο. Στο 18' ο Ανδράλας αύξησε το σκορ, ενώ στο ενδιάμεσο των γκολ ο Λεβαδειακός με εκφραστή τον Μοντόγια έχασε και άλλες κλασσικές ευκαιρίες. Ο Κοτταρίδης απέτρεψε με εντυπωσιακές επεμβάσεις, μία εξ αυτών σε κεφαλιά του Μοντόγια, να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ για τους γηπεδούχους.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες έβαζαν το ένα γκολ μετά το άλλό. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 49' με αυτογκόλ του Διαμάντη και ο Λεονάρντο τρία λεπτά αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα 2 γκολ στον Λεβαδειακό με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μπασαλά. Άμυνες πλέον δεν υπήρχαν και ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν. Στο 73΄ο Ερέρα με σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το τελευταίο γκολ της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα και ο Λεβαδειακός απάντησε στο 77' με πλασέ του Ντιμπαλά, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοτταρίδη. Ο Tζέλσον στο 80΄έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά πρόλαβε ο Μπλάσιτς και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα σε μία αναμέτρηση που αποτέλεσε την καλύτερη εμφάνιση των δύο ομάδων μακριά από σκοπιμότητα και πανηγυρίστηκε από τους νεοφώτιστους σε μία αγχωτική χρονιά που έκλεισε με θετικό τελικά "πρόσημο". Αντίθετα, η Βέροια επιστρέφει στην Β΄Εθνική και θα πρέπει οι ιθύνοντες του συλλόγου να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ξαναγυρίσει η "Βασίλισσα του Βορρά" στην μεγάλη κατηγορία, αποφεύγοντας τα λάθη της φετινής σεζόν που έφεραν τον υποβιβασμό.
Συνέντευξη Τύπου
Μ. Τεννές: "Τέλος καλό όλα καλά. Ήταν ένα φινάλε όπως το σχεδιάζαμε. Ο κόσμος η διοίκηση και οι παίκτες ήταν οι βασικοί λόγοι της επιτυχίας μας. Βέβαια, μερίδιο έχει και ο προηγούμενος τεχνικός. Η παρουσία του κόσμου ήταν εκπληκτική και πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη του χρόνου. Ακόμα δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση, για το αν θα παραμείνω. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα μιλήσω με τον πρόεδρο".

Λ. Υφαντίδης: "Θα ήθελα να συγχαρώ το Λεβαδειακό για το ότι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Ο αντίπαλος μας ήθελε τη νίκη, έγινε ένα πολύ όμορφο ματς με πολλά γκολ. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να ετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να εμφανιστούμε δυνατοί έτσι ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στη μεγάλη κατηγορία".
Όλα τα λεφτά...
Το χορταστικό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες που πέτυχαν συνολικά 8 γκολ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Δεν υπήρξε αρνητική εξέλιξη κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα, αφού οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν απελευθερωμένες και κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Λεβαδειακός
Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Διαμάντης, Μπασαλά, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Βέροια
Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζέλσον, Κριβοκάπιτς, Καμάλ Εντό, Μελαμπιανάκης, Πάεζ Γκόμεζ, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Τζιοβανίνι.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς Διαιτητής: Μ.Γερμανάκος Βοηθοί: Χ.Καλαϊτζίδης,Κ.Βασσάλος
1'
Έναρξη αγώνα
4'
Γκολ Βέροια Kαμάλ
5'
Σουτ Λεβαδειακός Μοντόγια
Απέκρουσε ο Κοτταρίδης
7'
Κεφαλιά Λεβαδειακός Μοντόγια
Απέκρουσε ενυτπωσιακά ο Κοτταρίδης.
8'
Σχόλιο
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Λεβαδειακός πιέζει την Βέροια και δύο φορές έφθασε κοντά στο γκολ.
10'
Κεφαλιά Λεβαδειακός Μοντόγια
Η μπάλα έφυγε άουτ.
11'
Γκολ Λεβαδειακός Ανδράλας
Από το ύψος του πέναλτι ο Πάρης Ανδράλας πλάσαρε και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.
13'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά έκανε λάθος κοντρόλ της μπάλας και έχασε την ευκαιρία μόνος απέναντι στον Κοτταρίδη να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.
16'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά από ανατροπή του Καλτσά στον Διαμάντη.
17'
Αλλαγή παίκτη Βέροια Τζιοβανίνι
Ο Ζέντορφ μπήκε στον αγώνα.
18'
Γκολ Λεβαδειακός Ανδράλας
Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή
.
28'
Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός διατηρεί το υπέρ του αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνεύει και δείχνει κυρίαρχος του αγώνα.
45'
Λήξη ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου Βέροια Καμάλ
Ο Ερέρα μπήκε στον αγώνα.
48'
Γκολ Βέροια
Αυτογκόλ του Διαμάντη.
50'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ο Ντιμπαλά με κάθετη πάσα βρήκε τον Λεονάρντο στην περιοχή και με πλασέ ο Βραζιλιάνος άσσος έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους.
51'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Λεονάρντο
60'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Διαμάντης
Ο Θεοδοσιάδης μπήκε στον αγώνα.
64'
Αλλαγή παίκτη Βέροια Κριβοκάπιτς
Ο Βινίσιους μπήκε στον αγώνα.
73'
Γκολ Βέροια Ερέρα
Ο Ερέρα με πλασέ μείωσε σε 4-3.
76'
Γκολ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
83'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ανδράλας
Ο Παστός μπήκε στον αγώνα.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων
93'
Λήξη αγώνα

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ φέρνει στη Βουλή τη μονάδα στον Αγιο Νικόλαο

Δεν υπογράφει ο Βασίλης Τόγιας την ερώτηση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την άδεια συμπαραγωγής της μονάδας συνδυασμένου κύκλο στον Αγιο Νικόλαο. Δεν θα έπρεπε ως γνώστης της κατάστασης; Θα έπρεπε...

Πηγή: www.protothema.gr
Στην Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προοπτική αλλαγής της άδειας παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει η Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου η οποία, αν εγκριθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα συνεπάγεται επιβάρυνση αρκετών δεκάδων εκατ., ευρώ τον χρόνο για την ΔΕΗ.
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το protohema.gr και για το οποίο οι ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι οι προσπάθειες για την μετατροπή της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” (Α.τ.Ε.) από αυτοπαραγωγό σε ανεξάρτητο παραγωγό, έχουν στόχο να πωλείται το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας στο σύστημα και όχι να την καταναλώνει η ίδια η Α.τ.Ε για τις ανάγκες του εργοστασίου της, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, επιδοτηθεί και αδειοδοτηθεί από τις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αδειοδοτηθεί από το 2001 και έχει ενταχθεί στο Γ΄Κ.Π.Σ., επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) 2000-2006, λαμβάνοντας επιδοτήσεις συνολικού ύψους 36 εκ. ευρώ περίπου και όφειλε να έχει ολοκληρώσει την επένδυση και να έχει εντάξει την παραγωγή της στο σύστημα από τον Ιούλιο του 2007.
Σύμφωνα με τους ερωτώντες, ή, τυχόν, αποδοχή από τον Υπουργό Ανάπτυξης των επιδιωκόμενων σχεδίων που θα επιφέρουν δραστική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, θα δώσει τη δυνατότητα στην Α.τ.Ε να μπορεί να πουλά ακριβά στο σύστημα την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει (περίπου 75 ευρώ/ΜWH) και, η ίδια, εκ των υστέρων να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια από την ΔΕΗ πολύ φθηνότερα για να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου της (σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η Α.τ.Ε. πληρώνει σήμερα στη ΔΕΗ περίπου 38 ευρώ/MWΗ).
Η πρακτική αυτή θα επιφέρει οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ της τάξεως των 80 εκ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής στις 20/2/2008.
Το επιχείρημα που προβάλλεται σχετικά με το ενδεχόμενο του ελλείμματος ηλεκτρικής ισχύος στη χώρα και των φόβων για μπλακ – άουτ το καλοκαίρι θεωρείται από την Διοίκηση της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους (ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ) ψευδεπίγραφο και αβάσιμο, αφού ο σταθμός είχε λειτουργήσει ως αυτοπαραγωγός (όπως έχει αδειοδοτηθεί) είτε ως ανεξάρτητος παραγωγός (όπως ζητάει σήμερα η εταιρεία), θα απελευθερωθεί το ίδιο ακριβώς ποσό ηλεκτρικής ισχύος, 334 ΜW, για να διατεθεί για τις ανάγκες του συστήματος.
Επειδή η δημόσια αντίθεση στους σχεδιασμούς αυτούς της Κυβέρνησης (από πολιτικά κόμματα, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εργαζόμενους) είναι γενικευμένη και καθολική και επειδή η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και τις αποφάσεις όπως αυτές ορίζονται από το νόμο και τις κανονιστικές αποφάσεις που η ίδια εξέδωσε, οι 17 βουλευτές ρωτούν:
-Γιατί δεν έχει ήδη μπει στο σύστημα η μονάδα σύμφωνα με την έγκριση που έχει πάρει και σύμφωνα με την υποχρέωσή της να λειτουργήσει το σταθμό από τον Ιούλιο του 2007; Ποιος έχει την ευθύνη και ποιες οι μέχρι τώρα πράξεις της Κυβέρνησης;
-Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον κίνδυνο για την οικονομική ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ, όπως την προσδιόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ στη Βουλή στη συνεδρίαση της Επιτροπής των ΔΕΚΟ κατά την ακρόαση, που θα επιφέρει στην Επιχείρηση μια ενδεχόμενη τέτοια αλλαγή;
- Ισχύει η δέσμευση της Κυβέρνησης και των Υπουργών Ανάπτυξης ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή χαρακτηρισμού της άδειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.”;

Την ερώτηση υπογράφουν οι Κατσιφάρας Απόστολος, Παπουτσής Χρήστος, Σαχινίδης Φίλιππος, Αντωνίου Τόνια, Αργύρης Ευάγγελος, Διαμαντίδης Γιάννης, Δριβελέγκας Ιωάννης, Ζωΐδης Νικόλαος, Κουτσούκος Ιωάννης.,Μερεντίτη Αθανασία, Παπαχρήστος Ευάγγελος, Σηφουνάκης Νίκος, Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τσιρώνης Δημήτρης, Τσουρή Ελπίδα και Βερελής Χρίστος.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ο "Λάμπρος Κατσώνης" στη Λιβαδειά

Επίσκεψη-προσκύνημα στην πατρώα γη πραγματοποίησαν 45 μέλη του Συλλόγου Λεβαδέων "Λάμπρος Κατσώνης" οργανώνοντας ταυτόχρονα και μια συμβολική κίνηση ευπρεπισμού της περιοχής της Κρύας. Ιδού το δελτίο Τύπου που μας απεστάλη, στο οποίο διατηρήσαμε τη σύνταξη και την ορθογραφία.

http://www.labroskatsonis.gr/
Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Απριλίου επίσκεψη-προσκύνημα στη γενέτειρά μας Λιβαδειά. Περπατήσαμε, είδαμε, μάθαμε και βοηθήσαμε στην προσπάθεια των τοπικών παραγόντων για ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα και λαμβάνοντας υπόψη τον παραδοσιακό χαρακτήρα, με τον οποίο γιορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου στη Λιβαδειά, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρύας, ήλθαμε σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς και θέσαμε τις μικρές μας δυνάμεις στη διάθεσή τους για τις προετοιμασίες των ημερών.

Έχοντας υπόψη την ευαισθησία των τοπικών παραγόντων για την προστασία του περιβάλλοντος και με την ευκαιρία της παρουσίας μας στη Λιβαδειά οργανώσαμε από κοινού μια συμβολική κίνηση ευπρεπισμού της περιοχής της Κρύας. Ο Δήμος με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αποστόλου και ο Μορφωτικός Σύλλογος εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Κωσταγιάννη, μαζί με 45 μέλη και φίλους του Συλλόγου μας βρεθήκαμε στην Κρύα για δράση.

Ο Αντιδήμαρχος είχε οργανώσει από ημέρες την καθαριότητα της Έρκυνας, αλλά και το Σάββατο με μπροστάρηδες τους ακούραστους ανθρώπους της καθαριότητας συνόδευσε τα μέλη μας στην Κρύα για τη συμβολική εκδήλωση. Ατυχώς, όπως μας βεβαίωσε ο κ. Κωσταγιάννης δεν ήταν δυνατόν να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι της Εκπαίδευσης. Δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν μαθητές. Ελπίζομε ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα μιμηθούν το παράδειγμά μας με σχετική εφαρμογή του μαθήματος ‘περιβαλλοντικής ευαισθησίας’ που διδάσκουν στα παιδιά, σε άλλη ευκαιρία!

Η κίνηση στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και στο τέλος σε συγκέντρωση όλων στη μόλις διαμορφωθείσα αίθουσα της Δημοτικής χορωδίας ακούσαμε τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου να μας αναπτύσσει τα οράματά του για την πολιτιστική δράση στη Λιβαδειά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ευαισθητοποίηση της πλειοψηφικής μάζας, ειδικά της τοπικής νεολαίας.

Στη συνέχεια ακούσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο να μας ενημερώνει για τις δραστηριότητες και τα έργα της Δημοτικής Αρχής και χαρήκαμε, που ακούσαμε τα δύο καλύτερα νέα: α) Ότι θα ξανανοίξουν τα παραδοσιακά μαγαζιά και το Συνεδριακό στην Κρύα πολύ σύντομα, μετά την συντονισμένη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, των τοπικών πολιτικών παραγόντων και του Ποιμένα μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και β) Ότι το παλαιό γηροκομείο-νοσοκομείο παραχωρήθηκε στο Δήμο, ο οποίος με γρήγορες διαδικασίες θα το μετατρέψει σε Κέντρο Πολιτιστικών εκδηλώσεων!

Από την πλευρά μας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Π. Στάμου ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και τον πολιτιστικό φορέα της πόλης μας και εξήγησε ότι ο Σύλλογος των Λεβαδέων πάντοτε, από της ιδρύσεως του στα 1920 μέχρι σήμερα είναι αρωγός των τοπικών αρχών, μακριά από πολιτικές προκαταλήψεις και νοιάζεται μόνον για το καλό της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής, πρώην Επαρχίας Λεβαδείας. Βεβαίωσε δε τους παρισταμένους ότι τα μέλη μας είναι έτοιμα, με κάθε δυνατό τρόπο να συμπαραταχθούν με εκείνους που φροντίζουν για το υγιεινό αύριο των παιδιών μας, για το καθαρό περιβάλλον των απογόνων μας.

Ο Πρόεδρός μας στο τέλος πρότεινε στον κ. Αντιδήμαρχο να τοποθετηθούν πινακίδες στην είσοδο της Κρύας και σε άλλα χαρακτηριστικής ομορφιάς μέρη της Λιβαδειάς, που να προτρέπουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να προστατεύουν το περιβάλλον, διατηρώντας τουλάχιστον καθαρή την περιοχή. Επίσης προτείναμε να υποχρεωθούν οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών να φροντίζουν για την καθαριότητα του ευρύτερου γειτονικού τους χώρου, εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει πλέον διεθνώς: Ο ρυπαίνων (π.χ. οι πελάτες τους) πληρώνει!
Δεν φθάνει να πολεμάμε όλοι για να ξαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά της Κρύας, προ παντός, πρέπει όλοι να φροντίζουμε η Κρύα να παραμένει καθαρή.

Πέρα από τα πιο πάνω, συζητήσαμε την ενεργοποίηση του Μουσείου «Λάμπρου Κατσώνη», το υλικό του οποίου έχει χαρίσει ο Σύλλογός μας από το Νοέμβριο 2004 και παραμένει κλειστό!!! Ο κ. Αντιδήμαρχος ανέλαβε να εξετάσει σε συνεργασία με μας και το Μορφωτικό Σύλλογο την προσωρινή μετ’ εγκατάσταση του υλικού από το Κάστρο (Κρύα) σε επισκέψιμο χώρο, πιθανώς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη ή σε χώρο του Πανεπιστημίου, μέχρι να λειτουργήσει το νέο Πολιτιστικό Κέντρο στο παλαιό νοσοκομείο!

Επιστρέφοντας ικανοποιημένοι, προσφέραμε τις ευχές των μελών του Συλλόγου, ειδικά για τις μέρες πούρχονται, να συντροφεύουν όλους τους συμπατριώτες μας για Καλή Ανάσταση στις καρδιές όλων μας.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Πάνος Ν. Στάμου http://www.labroskatsonis.gr/

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Εντεκα παλικάρια από τη Λιβαδειά πάτησαν απόψε την Τριπολιτσά!

Μεγάλη νίκη Λεβαδειακού στην Τρίπολη και η σωτηρία της ομάδας της Λιβαδειάς μοιάζει πλέον οριστική καθώς αρκεί μια ισοπαλία με τη Βέροια την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας.
Ο αγώνας από το sport24.gr

Νίκη "σωτηρίας" για τον Λεβαδειακό μέσα στην Τρίπολη, που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Φυτανίδη στο 4ο λεπτό. Στο 89' ο Μασάντο ισοφάρισε για τον Αστέρα, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ντιμπαλά σκόραρε και έγραψε το τελικό 1-2.
Με τη νίκη αυτή οι "πράσινοι" έκαναν ένα τεράστιο βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής καθώς πλέον τους αρκεί μια ισοπαλία στο ματς με την ήδη υποβιβασμένη Βέροια ώστε να μείνουν στην κατηγορία ακόμα και αν νικήσουν Εργοτέλης και Ατρόμητος.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Διαιτητής: Δ.Καλόπουλος (Αθηνών)Βοηθοί διαιτητή: Δ.Παπαδόπουλος, Λ.Βασιλειάδης Κίτρινες: Φιλόμενο, Ποπόφ, Άντερσον, Μοντόγια, Μπλάζιτς Κόκκινες: -

Αστέρας Τρίπολης (Τζαναβάρας): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ζεάν, Φυτανίδης, Μασάντο, Μιλάνο, Νταμόντε, Λαδάκης, Κανακούδης, Τσέζαρεκ, Φιλόμενο.
Λεβαδειακός (Tεννές): Μπλάζιτς, Εμεράν, Ποπόφ, Άντερσον, Παρασκευαίδης. Σίντζελορτζ, Ντιμπαλά, Μπασαλά, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας.
Με μια ματιά
Τo πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης αν και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ήταν κάκιστο με τις ευκαιρίες των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες. Στο 3' ο Λεονάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ όμως ο Αμπάρης κατάφερε να απομακρύνει το κίνδυνο. Μόλις στο 4ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Λεονάρντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Παρασκευαίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Φυτανίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπάρη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και έτσι το ημίχρονο βρήκε τους "πράσινους" να προηγούνται 0-1 των "Αρκάδων".


Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 52ο λεπτό ο Μιλάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ, όμως μέχρι εκεί καθώς χρειάστηκαν περίπου 35 λεπτά για να ξαναδούμε αξιόλογη φάση. Στο 89ο λεπτό η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Νταμόντε εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μασάντο έπιασε την κεφαλιά και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν την ισοφάριση οι γηπεδούχοι και στο 93' ήρθε ο Ντιμπαλά να παγώσει το γήπεδο. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Ντιμπαλά βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αμπάρη τον νίκησε, και έδωσε ένα "τρίποντο" σωτηρίας στον Λεβαδειακό.
Όλα τα λεφτά...
Ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Λειβαδιάς, μπορεί να μην έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση όμως έκανε ότι χρειαζόταν για να πάρει ένα "ζωτικής" σημασίας "τρίποντο". Ο Λεβαδειακός έγινε η δεύτερη ομάδα που κερδίζει μέσα στην Τρίπολη σε αγώνα πρωταθλήματος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που πραγματικά ήταν πολύ κακό ποιότικα. Αν εξαιρέσουμε δύο φάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά, το θέαμα στο υπόλοιπο πρώτο μέρος ήταν κάκιστο και οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες.
To Live του αγώνα...


5'
Γκολ Λεβαδειακός
Εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, κεφαλιά του Παρασκευαίδη, η μπάλα στην πλάτη του Φυτανίδη και 0-1 για τον Λεβαδειακό.
15'
Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο στην Τρίπολη μετά το γκολ των φιλοξενούμενων.
24'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Μοντόγια παίρνει την θέση του Σίντζιλορτζ.
33'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ποπόφ
41'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Άντερσον
42'
Σχόλιο
Κάκο το θέαμα σε αυτά τα πρώτα 42 λεπτά της αναμέτρησης.
45'
Λήξη ημιχρόνου
Τέλος του πρώτου μέρους. Ο Λεβαδειακός άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Παρασκευαίδη και στη συνέχεια, ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.
45'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το 2ο μέρος.
46'
Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ζούντι στην θέση του Ζεάν.
59'
Αλλαγή παίκτη
Ο Παβόνι αντικαθιστά τον Λαδάκη.
68'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μοντόγια
77'
Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
O Iωάννου στην θέση του Τσέζαρεκ.
77'
Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φιλόμενο
86'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μπλάζιτς
87'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παβιό στην θέση του Ανδράλα.
89'
Γκολ Αστέρας Τρίπολης
Ισοφάριση για τον Αστέρα. Ο Μασάντο με κεφαλιά φέρνει το ματς στα ίσα.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
92'
Γκολ Λεβαδειακός
Γκολ του Ντιμπαλά και ο Λεβαδειακός παίρνει ξανά προβάδισμα στο σκορ.
93'
Λήξη αγώνα
Τέλος του αγώνα στην Τρίπολη

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Για το ΕΣΠΑ στη Λαμία

Το τοπίο της επόμενης ημέρας για την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2007-2013 προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν σήμερα στη Λαμία οι τρεις περιφερειάρχες, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, οι νομάρχες και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των τριών περιφερειών . Αν και η συνάντηση είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα ωστόσο επικράτησε ένας προβληματισμός κυρίως για τον τρόπο διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εξειδίκευση των επιμέρους προγραμμάτων σε κάθε μια από τις περιφέρειες, αναλύθηκαν οι μηχανισμοί ελέγχου, ενώ παράλληλα αναζητήθηκαν και τρόποι συνεργασίας μεταξύ των φορέων έτσι ώστε να υπάρχει διασύνδεση των προγραμμάτων των τριών περιφερειών για να αναδειχθούν οι προτεραιότητες και να μεγιστοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί και έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε., ενώ παράλληλα δήμαρχοι και νομάρχες στάθηκαν ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ.
Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες, για διεύρυνση του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και για χάραξη κοινών δράσεων έτσι ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των Περιφερειών και των αυτοδιοικήσεων 1ου και 2ου βαθμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας κ. Σκορδάς, Ηπείρου κ. Πανοζάχος και Θεσσαλίας κ. Γκούπας αναφέρθηκαν στα επιμέρους στοιχεία των πολιτικών μέσα από το συγκεκριμένο προγραμματισμό, χαρακτηρίζοντας το ΕΣΠΑ 2007-2013 σαν την τελευταία μεγάλη δυνατότητα χρηματοδότησης παρεμβάσεων στην Ελληνική Περιφέρεια.


Επανέλαβαν τη δέσμευση της κυβέρνησης να διατεθεί το 82% του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι δομές από την πλευρά της αυτοδιοίκησης για να ανταποκριθεί στην πρόκληση.Δήμαρχοι και νομάρχες σημείωσαν την ανάγκη συντονισμού των δράσεων και διεύρυνσης της συνεργασίας των φορέων, ζητώντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει η σχέση μεταξύ των περιφερειακών και των τομεακών προγραμμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να αποδεσμευτεί από το αρμόδιο υπουργείο το 60% του προγράμματος, έτσι ώστε να δημοσιοποιηθούν προκηρύξεις και να δοθεί η δυνατότητα για κατάθεση προτάσεων. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί κανένα έργο αν δεν έχει αυξημένο δείκτη ωριμότητας, δηλαδή έτοιμες και σωστές μελέτες. Ενστάσεις εκφράστηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων των μικρών δήμων και των τριών περιφερειών, κυρίως για τη διαδικασία πιστοποίησης των φορέων και όπως σημειώθηκε ελάχιστοι φορείς σε κάθε νομό θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν και να εκτελούν έργα που θα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τον Μάιο η τελική πρόταση της ΕΝΑΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή περί ρποώθησης της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) Δημήτρης Δράκος.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) Δημήτρης Δράκος, σε σημερινές δηλώσεις του στην Καλαμάτα, εξέφρασε την ικανοποίησή του «από τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών για το γεγονός ότι κατατέθηκε η βούληση της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση». «Τη γενναία διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία συνοδεύεται και με αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη. Φορολογική μεταρρύθμιση τη λέμε εμείς, η οποία θα ολοκληρωθεί πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010», πρόσθεσε.
Ο κ. Δράκος σημείωσε επίσης πως «αυτό είναι κάτι το οποίο είχαμε ζητήσει κι εμείς ως ΕΝΑΕ. Ικανοποιούμαστε που υιοθετείται η πρότασή μας ή που ταυτιζόμαστε σε αυτή την περίπτωση και λέμε ότι στις 15 Μαΐου θα έχουμε την τελική πρόταση την οποία θα καταθέσουμε στην κυβέρνηση για τα περαιτέρω».

Πηγή: Καθημερινή-ΑΝΑ-ΜΠΕ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Λιγνίτης και όχι λιθάνθρακας, λέει ο Αντώνης Φώσκολος

Ο λιγνίτης με την βοήθεια των ΑΠΕ και όχι ο λιθάνρακας είναι η λύση για το ενεργειακό πρόβλημα της Ελλάδας στον 21ο αιώνα ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, επιστημονικός ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης και της γεωλογικής υπηρεσίας του Καναδά, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Καθημερινή-ΑΝΑ-ΜΠΕ
Λιγνίτης και ανανεώσιμες πηγές, η ενεργειακή λύση για την Ελλάδα Με τη χρήση λιγνίτη κατά 60% και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 40%, η Ελλάδα μπορεί να «οχυρωθεί» σε ό,τι αφορά τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα τουλάχιστον 70 χρόνια και να «αντιμετωπίσει» έτσι την εκτιμώμενη από το 2020 ενεργειακή κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το παραπάνω ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, επιστημονικός ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης και της γεωλογικής υπηρεσίας του Καναδά, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της εκδήλωσης που οργανώνει το απόγευμα το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού του Έτους για τον Πλανήτη Γη.

«Σε 150 μήνες, δεν θα ξέρουμε που να βρούμε ενέργεια», υπογράμμισε ο κ. Φώσκολος, προσθέτοντας ότι η επιστροφή στον λιγνίτη και τις ΑΠΕ θα λειτουργήσει θετικά για την Ελλάδα, αφού: α) θα περιοριστεί σημαντικά το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, β) θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 10.000 νέες θέσεις εργασίας και γ) η χώρα δεν θα εξαρτάται πλέον ενεργειακά από κανένα κράτος. Ο λιθάνθρακας στη χώρα μας δεν αρκεί ούτε μέχρι το 2058, ενώ λιγνίτη έχουμε τουλάχιστον για τα επόμενα 60 χρόνια, τόνισε ο ίδιος επικαλούμενος στοιχεία του ΙΓΜΕ.
Ο κ. Φώσκολος υπογράμμισε ότι, βάσει εκτιμήσεων Ελλήνων γεωλόγων, στην χώρα μας υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα αποθέματα πετρελαίου σε ποσότητα από 3 έως και 5 δισ. βαρέλια. Πετρέλαιο εκτιμάται ότι υπάρχει στην Ήπειρο σε τουλάχιστον εννέα περιοχές, στα Ανατολικά του Πρίνου στη Θάσο σε έξι (υπολογίζονται σε 1 δισ. βαρέλια), στα Δυτικά της Κεφαλονιάς και μεταξύ Λήμνου-Χίου και Παράλια Μικράς Ασίας (500 εκατ. βαρέλια απολήψιμα).
Πρόβλημα στη ζήτηση για την Ε.Ε.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ε.Ε. θα έχει πρόβλημα να καλύψει τις απαιτήσεις της από το 2020, καθώς θα σημειωθεί πτώση της ημερήσιας πετρελαιοπαραγωγής από τα 84,6 εκατ. βαρέλια, στα 70 εκατ. βαρέλια, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί η εσωτερική κατανάλωση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, λόγω αύξησης του πληθυσμού και του βιοτικού τους επιπέδου.
Επεσήμανε ότι από τα 84,6 εκατ. βαρέλια της ημερήσιας πετρελαιοπαραγωγής, 20 εκατ. βαρέλια μοιράζονται 170 κράτη, ενώ τα υπόλοιπα κατευθύνονται σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Ινδία.
Μιλώντας για το φυσικό αέριο, επεσήμανε ότι μετά το 2030 δεν θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες του ευγενούς καυσίμου, δεδομένων των «κολοσσιαίων» αναγκών των ΗΠΑ, Κίνας και Ιαπωνίας στην υγροποιημένη του μορφή.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Νέες ελπίδες για Λεβαδειακό-2-0 τον ΠΑΟΚ

Μεγάλη και δίκαιη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 πέτυχε ο Λεβαδειακός και σε συνδυασμό με τις ήττες του Εργοτέλη (από την ΑΕΚ 3-1) και Ατρομήτου (από τον Αστέρα Τρίπολης 2-0) βλέπει να ανζωπυρώνονται οι ελπίδες του για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Ο Λεβαδειακός έχει τώρα 27 βαθμούς -όσους και ο Εργοτέλης- ενώ ο Ατρόμητος παραμένει στους 28. Ολα θα κριθούν στις τελευταίες 2 αγωνιστικές όπου οι τρεις αντίπαλοι έχουν το εξής πρόγραμμα:
Λεβαδειακός: Αστέρα Τρίπολης εκτός και Βέροια εντός. Εργοτέλης: Λάρισα εκτός και Ξάνθη εντός.
Ατρόμητος: Βέροια εκτός και Πανιώνιος εκτός.
Παρότι ο Ατρόμητος έχει δύο ματς εκτός έδρας εκτίμησή μας είναι ότι θα σωθεί ενώ μεταξύ Εργοτέλη και Λεβαδειακού οι Κρήτες έχουν προβάδισμα στα προγνωστικά καθώς ευνοούνται στην ισοβαθμία. Η "σωτηρία" του Λεβαδειακού δεν είναι αδύνατη αλλά παραμένει δύσκολη.
Πηγή: www.sport24.gr
Το πρώτο από τα τρία βήματα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Λεβαδειακός με τη νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι πήραν "χρυσό" τρίποντο, ενώ ο ΠΑΟΚ για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι ήταν απογοητευτικός.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Ποπόφ, Άντερσον, Παρασκευαϊδης, Ανδράλας, Mπασαλά, Σίντζιλορντς, Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Μοντόγια

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ηλιάδης, Μαλεζάς, Κνολ, Γεωργίου, Μπαϊάνο, Γκονζάλες, Βαγγελής, Λάκης, Ίλιεφ, Χριστοδουλόπουλος Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Με μια ματιά
O Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μοντόγια στο 6' που έφυγε πάνω από την εστία του Φερνάντεζ. Οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους στο 12' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεονάρντο. Ο Λεβαδειακός έκανε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πραμονή στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ, μετά το πρώτο 20λεπτο ανέβασε την απόδοση του και βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Ίλιεφ στο 24' αλλά και στο 30΄με φάουλ του Γκονζάλες που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.


Ο "Δικέφαλος" στο μεγαλύτερος μέρος του ημιχρόνου είχε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. Ισσοροπημένο από τις δύο ομάδες ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λεβαδειακός κρατούσε το υπέρ του σκορ και σφράγισε τη νίκη στο 70΄με το πλασέ του Ανδράλα. Οι γηπεδούχοι είχαν αποβάλει το άγχος και πήραν το "τρίποντο" που τους δίνει την δυνατότητα να ελπίζουν στην παραμονή. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο πρωτάθλημα με μόλις μία εκτός έδρας νίκη, ενώ ο Λεβαδειακός πέτυχε την τρίτη νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Συνέντευξη Τύπου
Μπάμπης Τεννές (προπονητής Λεβαδειακός): Είχαμε πει ότι για μας δεν υπάρχουν τρία ματς μέχρι το τέλος αλλά σε πρώτη φάση μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν κερδίζαμε θα αποχαιρετούσαμε από τώρα την μεγάλη κατηγορία. Μπήκαμε δυνατά παρότι είχαμε τον αέρα εις βάρος μας στο πρώτο ημίχρονο, προηγηθήκαμε, είχαμε ευκαιρίες και δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και μάλιστα αν ήμασταν εύστοχοι σε κάποια τετ α τετ θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Αυτή η νίκη ήταν μία ανάσα. Εμείς παραμένουμε ακόμα στην εντατική και χρειαζόμαστε ακόμα μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή".


Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Ήταν ένα δύσκολο και κακό παιχνίδι. Δύσκολο γιατί ο καιρός ήταν δύσκολος για να παιχτεί κακό ποδόσφαιρο με τόσο αέρα. Καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού ήταν το πέναλτι με το οποίο ο Λεβαδειακός έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του ήταν πιο αποφασισμένοι και παθιασμένοι και συμπαγείς σαν ομάδα. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε ευκαιρίες. Για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα αλλά δεν είναι ώρα τώρα.Το παιχνίδι του Γεωργίου ήταν το πρώτο του. Προσπάθησε να κάνει το καλύτερο και περιμένω από αυτόν να συνεχίσει έτσι. Και για τα επόμενα παιχνίδια αλλά κυρίως για το μέλλον. Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός χρόνος. Θα χρειαστεί πολύ προπόνηση στην προετοιμασία εκεί όπου είναι ο χρόνος όπου χτίζεται μία ομάδα και θα θέλει πολύ προπόνηση".

Πάρης Ανδράλας: Με το δεύτερο γκολ κλειδώσαμε τη νίκη μας. Στα δύο ματς που μας έχουν απομείνει θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για την παραμονή μας.
Όλα τα λεφτά...
Η πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του Λεβαδειακού, αφού ήταν ανώτερος από τον "δικέφαλο" και δίκαια πήρέ τη νίκη
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή απόδοση του ΠΑΟΚ για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς Διαιτητής: Κωνσταντινέας Βοηθοί: Χ.Γενναίος, Α.Καρατζίκας Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Ποπόφ, Άντερσον, Παρασκευαϊδης, Ανδράλας, Mπασαλά, Σίντζιλορντς, Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Μοντόγια

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ηλιάδης, Μαλεζάς, Κνολ, Γεωργίου, Μπαϊάνο, Γκονζάλες, Βαγγελής, Λάκης, Ίλιεφ, Χριστοδουλόπουλος
1'Έναρξη αγώνα
6'Ευκαιρία Λεβαδειακός
Kεφαλιά του Μοντόγια η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
11'Πέναλτι Λεβαδειακός
11'Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Γκονζάλες
Ο Γκονζάλες ανέτρεψε τον Μπασαλά μέσα στην περιοχή.
12'Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
15' Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και το γκολ πιστοποίεισαι την υπεροχή των γηπεδούχων.
21' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
24' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίλιεφ
30' Φάουλ ΠΑΟΚ
Ο Γκονζάλες με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μπλάζιτς
40' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει την απόδοση του και έχει την υπεροχή στο παιχνίδι.
45'Λήξη ημιχρόνου
45'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ανδράλας

46'Σέντρα 2ου ημιχρόνου
57'
Σχόλιο
Ισσοροπημένο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου.
63'Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ Βερόν
Ο Μπαϊάνο μπήκε στον αγώνα.
63'Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Ο Αθανασιάδης μπήκε στον αγώνα
66'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Μοντόγια
Ο Ζησόπουλος μπήκε στον αγώνα.
71' Γκολ Λεβαδειακός
Ο Ανδράλας με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα
του.
93' Έναρξη καθυστερήσεων
93' Λήξη αγώνα

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Το Δίστομο στην 2η έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Διστόμου συμμετείχε στην έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός. Με το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε είναι σαν να πήγατε! Κάντε κλικ να μεγαλώσουν οι φωτογραφίες.

ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ 2η ΕΚΘΕΣΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Ο Δήμος Διστόμου συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2008, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Αυτοδιοίκησης «Πολιτιστικός Τουρισμός και Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης», από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Το περίπτερο του Δήμου Διστόμου, το οποίο, όπως και πέρυσι, επιμελήθηκε ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, ήταν διακοσμημένο με αντικείμενα της τοπικής μας παράδοσης. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά αλλά και η φορεσιά των κουδουναρέων, ασπροκέντια, κεντήματα και μπατανίες, καθώς και αντικείμενα παραδοσιακής οικοσκευής. Επίσης, υπήρχαν φωτογραφίες και κείμενα που αφορούσαν στην ιστορία του Διστόμου, του Στειρίου, της Παραλίας Διστόμου και του Οσίου Λουκά.
Επίσης, στο περίπτερο παρουσιάζονταν και προσφέρονταν, τοπικά προϊόντα και εδέσματα της περιοχής, όπως κρασί, λάδι, μουστοκούλουρα, κουραμπιέδες, τηγανίτες και το περίφημο οψιμοτύρι. Ακόμα, παρουσιάζονταν οι στριφτάρες με πετιμέζι, ζυμωτό ψωμί, μπακλαβάς, πιταλιές με τυρί και πιταλιές με πετιμέζι.






































Το περίπτερο του Δήμου Διστόμου επισκέφθηκαν και οι νομάρχες Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας και ασφαλώς Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
Αλλωστε όπως βλέπετε το περίπτερο παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.




































































Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Από την Τρίτη 20 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 3 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 21 Ιουνίου.

Ψευδής η θεωρία της "Μαύρης Αθηνάς"

Ερευνα που καταρρίπτει τη θεωρία της "Μαύρης Αθηνάς"και που υποδεικνύει ότι οι νεολιθικοί κάτοικοι της Ελλάδας προέρχονται από την Ανατολία ή τα Βαλκάνια και όχι από την Αφρική πραγματοποίησε ο καθηγητής Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΙΚΙΣΤΗΚΕ
ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
«Προέλευση των Νεολιθικών ανθρώπων της Ελλάδας με βάση μελέτη του πατρικά κληρονομούμενου DNA» είναι ο τίτλος της έρευνας που πραγματοποίησε ο Καθηγητής Γενετικής του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με πανεπιστήμια των Η.Π.Α., του Καναδά, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Στην έρευνα απομονώθηκε DNA από 193 δείγματα αίματος ανδρών από την Κρήτη και 171 δείγματα αίματος ανδρών από την Ηπειρωτική Ελλάδα που ζουν σε κοινότητες με γνωστούς Νεολιθικούς οικισμούς. Συγκεκριμένα, στη Νέα Νικομήδεια (Βέροια), στο Σέσκλο και στο Διμήνι (περιοχή Βόλου), στο Σπήλαιο του Φράχτη (περιοχή Κρανιδίου) και στη Λέρνη (στο νομό Αργολίδας). Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης από τις περιοχές της Ελλάδας συγκρίθηκαν με παρόμοια αποτελέσματα από περιοχές της Ευρώπης, της Ανατολίας και της Αφρικής.

Η απουσία συγκεκριμένης γενετικής σύστασης (της J2b-M12) στους κατοίκους των γειτονικών με τον Βόσπορο περιοχών, υποδεικνύει ότι Νεολιθικοί άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πιθανότερο ότι ήλθαν δια θαλάσσης. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA του χρωμοσώματος Υ του πληθυσμού της Κρήτης έδειξαν ότι κατατάσσεται μαζί με τους πληθυσμούς από την Ανατολία, ενώ τα δείγματα από τις περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας κατατάσσονται μαζί με Βαλκανικούς πληθυσμούς. Κατά συνέπεια, τα γενετικά αποτελέσματα φαίνεται πως υποστηρίζουν τη θεωρία ότι Νεολιθικοί κάτοικοι της Κρήτης προήλθαν από την Ανατολία. Βέβαια, μελέτες μας με άλλους γενετικούς δείκτες απέδειξαν ότι οι νεολιθικοί άνθρωποι ήρθαν και στην Ηπειρωτική Ελλάδα από την Ανατολία.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση των δειγμάτων από τη Λέρνη/Σπήλαιο Φράχτη στην Πελοπόννησο, που δείχνουν συγγένεια με τον πληθυσμό της Κρήτης. Το γεγονός αυτό μάλλον απεικονίζει τη γεωγραφική αλληλεπίδραση ανάμεσα στους κατοίκους της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Ανατολίας. Μάλιστα, θα μπορούσε να αναφερθεί ο μετα-αποικισμός της Κρήτης το 1.100 π.Χ. από αποίκους από την Ηπειρωτική Ελλάδα, όπως αντιπροσωπεύεται από τον μονονουκλεοτιδικό δείκτη V13. Η ύπαρξη αυτού του δείκτη διαπιστώθηκε με συχνότητα 35% στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο, ενώ η συχνότητα του στην Κρήτη μόλις φθάνει το 7%, και δείχνει την ηπειρωτική συνεισφορά στις γενετικές παραλλαγές του χρωμοσώματος Υ που βρέθηκαν στην Κρήτη. Το ποσοστό της συνεισφοράς της Ηπειρωτικής Ελλάδας στην Κρήτη υπολογίζεται ότι είναι της τάξης του 20% περίπου.

Η χρονολογία εξάπλωσης της απλοομάδας J2a1h-M319 στην Κρήτη υπολογίζεται ότι συνέβη γύρω στο 3.100 π.Χ.. Η σπουδαιότητα των αποτελεσμάτων αυτών στην αρχαιολογία είναι προκλητική. Η χρονολογία των 3.100 ετών π.Χ. είναι πολύ σημαντική για τους ιστορικούς, μια και σηματοδοτεί το όριο ανάμεσα στη Νεολιθική εποχή και την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη, μία περίοδος που σχετίζεται με σειρά σημαντικών αλλαγών στην οργάνωση κοινωνικών υπηρεσιών, τη δημογραφία, τα πολιτισμικά υλικά, την τεχνολογία, την εικονογραφία και τη νεκρώσιμη τελετουργία. Πολλοί ερευνητές πρότειναν ότι η άφιξη νέου πληθυσμού ήταν υπεύθυνη για τη σηματοδότηση αυτών των αλλαγών, μία κοινωνικο-πολιτισμική ανάταση από την οποία αναπήδησε ο φημισμένος Μινωικός πολιτισμός. Τα νέα αυτά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την πρώιμη Περίοδο του Χαλκού στην Κρήτη έχουν συσχετισθεί ποικιλότροπα, π.χ. ότι οφείλονται σε αποικισμό της Ελλάδας και ειδικότερα της Κρήτης από την Αίγυπτο/Λιβύη, ή τη Συρία/Παλαιστίνη, ή από το Ανατολικό Αιγαίο/ την Ανατολία.

Σε σχέση με την υπόθεση ότι ο Μινωικός πολιτισμός οφείλεται σε αποικισμό από την Αίγυπτο και τη Λιβύη, η πλειονότητα των απλοομάδων E3b1-M78 χαρακτηρίζεται από τον μονονουκλεοτιδικό δείκτη V13, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στα δείγματα που αναλύθηκαν από την Αίγυπτο δεν βρέθηκε αυτός ο μονονουκλεοτιδικός πολυμορφισμός. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι δεν υπήρξε πρόσφατη γενετική επαφή ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Κρήτη ή την Ηπειρωτική Ελλάδα. Με άλλα λόγια, ο Ελληνικός χώρος δεν αποικίστηκε από κατοίκους της Αιγύπτου. Αντίθετα, τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA στην πραγματικότητα παρέχουν αποδείξεις που υποστηρίζουν τις πληθυσμιακές μετακινήσεις από την Ανατολία. Τα αποτελέσματα αυτά καταρρίπτουν την Αφροκεντρική θεωρία της "Μαύρης Αθηνάς" που διατυπώθηκε από ορισμένους επιστήμονες και πρόσφατα από Σκοπιανούς.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το θαύμα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα αντιγραφής από Αιγυπτιακές πηγές και ότι η ίδια η Ελλάδα αποικίστηκε από κατοίκους της Αφρικής. Να σημειωθεί ότι η μελέτη του μιτοχονδριακού DNA (παρουσιάζει μητρικό τρόπο κληρονόμησης) και του DNA του χρωμοσώματος Υ (παρουσιάζει πατρικό τρόπο κληρονόμησης) αποκάλυψε ότι το 80% του DNA των κατοίκων της Ευρώπης έχει παλαιολιθική προέλευση ή με άλλα λόγια οι κάτοικοι είναι αυτόχθονες. Το υπόλοιπο 20% έχει νεολιθική προέλευση. Είναι, επίσης, γνωστό ότι οι αρχαιότεροι νεολιθικοί οικισμοί στην Ευρώπη ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα. Η επιστημονική μελέτη της προέλευσης αυτών των ανθρώπων γίνεται με βάση ευρήματα που προέρχονται από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, π.χ. την αρχαιολογία, τη γλωσσολογία, τη γενετική, ενώ παράλληλα διεξάγονται ενδιαφέρουσες επιστημονικές συζητήσεις για το πώς, πότε και από πού προήλθαν οι άνθρωποι αυτοί τη Νεολιθική περίοδο στη ΝΑ Ευρώπη.

Για να διερευνηθούν τα ερωτήματα αυτά μελετήθηκε το DNA του χρωμοσώματος Υ. Οι γενετικοί δείκτες του χρωμοσώματος Υ κληροδοτούνται αμετάβλητα από τον πατέρα στο γιο, από γενιά σε γενιά, δημιουργώντας έτσι πατρικές γενεαλογικές γραμμές. Με τη μεθοδολογία ανάλυσης του DNA του χρωμοσώματος Υ είναι δυνατόν να ιχνηλατηθεί η πατρική γενεαλογική σειρά και να προκύψουν συμπεράσματα για την προέλευση των ανθρώπινων πληθυσμών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στις 2 Απριλίου

Η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς της 2ας Απριλίου 2008.
1. Σύσταση Νομικού Προσώπου του Δήμου Λεβαδέων με την επωνυμία «Δημοτικό Ωδείο Δήμου Λεβαδέων».
2. Ορθή επανάληψη της υπ'αρ. 19/2008 απόφασης Δημ.Συμβουλlου περί Προσδιορισμού εργαζομένων της υπό λύση Δ.Ε.Π.Α.Λ. και της τοποθέτησή τους στο Δήμο Λεβαδέων και σε Ν.Π. αυτού.
3. Τροποποίηση της υπ'αρ.51/2008 απόφασης Δημ.Συμβουλlου.
4. Τοποθέτηση πέντε υπαλλήλων της Δ.Ε.Π.Α.Λ. στο Δήμο Λεβαδέων.
5. Τοποθέτηση δύο υπαλλήλων της Δ.Ε.Τ.Ε.Λ. στο Δήμο Λεβαδέων.
6. Επικύρωση αποτελέσματος εκλογών για την ανάδειξη Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Λεβαδέων
7. Προγραμματισμός εκδηλώσεων ΠΑΣΧΑ 2008 και διάθεση της εγγεγραμμένης πίστωσης για την πραγματοποίησή τους.

8. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων για τη συγκρότηση επιτροπών Αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του άρθρου 41 Ν.1249/82.
9. Λήψη απόφασης για παραχώρηση δασικής έκτασης 65 στρεμ. για την κατασκευή εγκαταστάσεων Κ.Δ.Α.Υ.
10:Εγκριση 1ου Α.Π. - Τακτοποιητικού tou έργου "Ανάπλαση δημοτικών χώρων (Γρηπονησιώτου - Κορύνης)".
11.Έγκριση υψομετρικής μελέτης και μελέτης διαμόρφωσης της δημ. οδού Παυσανίου.
12.Τροποποίηση της υπ' αρ. 318/07 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
13. Έγκριση διαμόρφωσης του εξωτερικού κοινοχρήστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος ιδιοκτησίας κ. Στυλιανού Καλογήρου.
14. Εκδοση κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
15. Περί καθορισμού προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και αιτήσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 26 του Ν.3649/2008.
16.'Εγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2008 του ΚΑ.Π.Η. Δήμου Λεβαδέων.

17. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 1 ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
18. Εγκριση παραχώρησης γηπέδου Τσουκαλάδων για έτος 2008 κάθε Παρασκευή και από ώρες 09.00 έως 12.00 στην Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας για την διενέργεια εκπαιδευτικών βολών.
19. Διαγραφή βεβαιωμένων δημοτικών τελών (τέλος 5%) από κατάλογο οφειλέτη
(Καρρής Λάμπρος Π.) λόγω λάθους.

20. Διάθεση πίστωσης για επέκταση ηλεκτροφωτισμού.
21. Διάθεση πίστωσης ύψους 2.082,50 ευρώ για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
22.Διάθεση πίστωσης ύψους 1.011,50 ευρώ για τον εορτασμό εκδηλώσεων της
επετείου απελευθέρωσης της Λιβαδειάς, 1ης Απριλίου 1821.
23. Επικύρωση της υπ'αρ. 33/2008 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.
24.'Ενταξη στη συλλογική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το 2008 στις ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Λεβαδέων (Λαφυστίου και των οικισμών Τσουκαλάδων, Ανάληψης και των περιοχών Ζάλτσας, Τσέσμα).

25. Εξέταση αιτήματoς Ιερού Ναού Αγ.Νικολάου Λαφυστίου.
26. Εξέταση αιτήματος Συλλόγου Ελlκωνίων.