Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η 3η μέρα Χειμάρα στην Εύβοια και 6 φωτογραφίες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Χειμάρα, στη Νότια Εύβοια



Την Τρίτη ημέρα της περιοδείας του στην Εύβοια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας επισκέφθηκε την Κάρυστο, τα Στύρα και το Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010.

Στο Δημαρχείο Στυραίων συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Σοφία Μούτσου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης», από την οποία άκουσε τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τη Νότια Εύβοια και τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να κάνει από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να περπατήσει στην αγορά των Στύρων και την παραλία των Νέων Στύρων, όπου άκουσε από κοντά επιχειρηματίες και πολίτες και σημείωσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που έθεσαν υπ’ όψιν του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου όπου ενημερώθηκε για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, την ανάγκη για μια δεύτερη αίθουσα χειρουργείων αλλά και την ανησυχία των εργαζομένων για την Υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Χειμάρας δήλωσε πως «η αναβάθμισή του σε Νοσοκομείο παρά η υποβάθμιση πρέπει να εξετάστεί», αφού, δεδομένης της δυσκολίας πρόσβασης στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της Χαλκίδας εξαιτίας του κάκιστου οδικού δικτύου, το Νοσοκομείο Καρύστου αποτελεί μοναδικό σημείο παροχής νοσηλείας σε όλη τη Νότια Εύβοια. «Οφείλουμε να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο Καρύστου και όχι να το αποδυναμώσουμε, το οφείλουμε στους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας που λόγω της έλλειψης υποδομής νιώθουν απομονωμένοι και εγκαταλειμένοι…» κατέληξε ο κ. Χειμάρας.

Μετά το Νοσοκομείο ο κ. Χειμάρας με τη συνοδεία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Σταμάτη Γκάβαλη και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων συναντήθηκε στην Αγορά της Καρύστου με πολίτες και συνομίλησε μαζί τους.

Στο Μαρμάρι συνέχισε την καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, όπως τα θέτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, καθώς όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικα: «είμαι εδώ για να σας ακούω και όχι για να με ακούτε…»

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Χειμάρας μαζί με τον Σταμάτη Γκάβαλη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καρύστου όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Πλατυμέσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες. Ακολούθησε συζήτηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάρυστος και η Νότια Εύβοιας γενικότερα, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης υποδομών, το απηρχαιωμένο οδικό δίκτυο, θέματα σχολικών κτιρίων, θέματα Υγείας και περιβαλλοντικά ζητήματα. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον κ. Χειμάρα να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Νότιας Εύβοιας, ώστε ο τουρισμός να δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που η περιοχή έχει ανάγκη.

Ο κ. Χειμάρας απαντώντας, τόνισε ότι: «έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση και τη δύναμη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο. Διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και έχουμε τις λύσεις γι’ αυτά.

Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας, είναι η ενίσχυση της Περιφέρειάς μας σε όλα τα επίπεδα, η αναπλήρωση του αναπτυξιακού ελλείμματος και η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Με τη δική σας βοήθεια θα μελετήσουμε τα προβλήματα της περιοχής και θα προχωρησουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό…»










Δεν υπάρχουν σχόλια: