Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΚΑ: Συμφωνία για θερμική ενεργειακή μονάδα στη Συρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΚΑ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΙΣΧΥΟΣ 724MW
Δαμασκός, Πέμπτη 21.10.2010.
Η κοινοπραξία METKA/Ansaldo Energia προχώρησε σήμερα σε υπογραφή συμβολαίου για την κατασκευή θερμικής ενεργειακής μονάδας 724ΜW στη Συρία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:
1. Αναθέτων Φορέας
Syrian Arab Republic
Ministry of Electricity
Public Establishment of Electricity for Generation and Transmission (PEEGT)
2. Ανάδοχος Έργου
Κοινοπραξία METKA/Ansaldo Energia με τη ΜΕΤΚΑ ως Leader του έργου
3. Σκοπός Έργου
Το έργο αφορά σε μελέτη – προμήθεια – κατασκευή και θέση σε λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο.
Τα μερίδια συμμετοχής στο συγκεκριμένο έργο διαμορφώνονται ως ακολούθως:
METKA : 76,5%
Ansaldo Energia : 23,5%
Η ΜΕΤΚΑ ως Leader της κοινοπραξίας, θα τιμολογήσει στον πελάτη το σύνολο του έργου, εκ μέρους της κοινοπραξίας.
4. Τίτλος Έργου
Deir Azzour Combined Cycle Power Plant
5. Τοποθεσία Ενεργειακής Μονάδας
Η περιοχή του Deir Azzour στη Βορειοανατολική Συρία
6. Τεχνικά Χαρακτηριστικά Έργου
Ελάχιστη καθαρή ενεργειακή ισχύς 724 MW και απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας 55.6% στην αναφερόμενη θερμοκρασία και υψόμετρο του ενεργειακού εργοστασίου και με χρήση του αναφερόμενου στο συμβόλαιο φυσικού αερίου.

7. Έναρξη Εμπορικής Λειτουργίας
Εντός 40 μηνών από το άνοιγμα ανεκκλήτου πιστώσεως (Letter of Credit).

8. Προϋπολογισμός Έργου:
€671,255,945 πλέον
SYP 460,000,000 (περίπου €7.000.000 με την τρέχουσα ισοτιμία)
Το ανεκτέλεστο έργων της ΜΕΤΚΑ ενισχύεται κατά €680 εκατομμύρια με το σύνολο να διαμορφώνεται στο ποσό των περίπου €2,4 δις. Περίπου 90% του ανεκτέλεστου της Εταιρείας τοποθετείται στο εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης προσαρμογής της στρατηγικής της ΜΕΤΚΑ για διεθνή παρουσία μέσω της επέκτασής σε αγορές με αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες και χαμηλή εξάρτηση από την εγχώρια αγορά.

Μετά την ανάληψη δύο έργων προϋπολογισμού €1 δις που ήδη εκτελούνται στην Τουρκία και δύο έργων στη Συρία προϋπολογισμού €1,3 δις, εκ των οποίων το ένα ήδη εκτελείται, η παρουσία της ΜΕΤΚΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθίσταται πλέον πρωταγωνιστική.
Η Διοίκηση της Εταιρείας εκφράζει για ακόμα μια φορά δημόσια τις ευχαριστίες της στα στελέχη της Εταιρείας για την εξαιρετική δουλειά και την επίδοση τους, καθώς και στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Πρεσβεία της χώρας μας στη Δαμασκό για την αμέριστη υποστήριξή τους.
Η Διοίκηση της ΜΕΤΚΑ θα εκδώσει νεώτερη ανακοίνωση, προς ενημέρωση των μετόχων της Εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, ευθύς ως ανοιχθεί η ανέκκλητος πίστωση και εκκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: