Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εξαπατούσε συνειδητά τους πολίτες ο Παπανδρέου, λέει ο Σαμαράς από τη Λαμία

Για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ.Γ.Παπανδρέου, από την Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας πως "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας", σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. "Σήμερα όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τον κ. Πεερ Σταίνμπρουκ, τον πρ. Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ότι ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Φθιώτιδα για να συνεχίσει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό λέγοντας πως "όταν λοιπόν, έλεγε "λεφτά υπάρχουν", έλεγε συνειδητά ψέματα.

Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης. Να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι θα ακολουθήσει αν ο κ. Παπανδρέου θεωρήσει καλό το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου" και να συμπληρώσει με έμφαση πως "γι' αυτό και θα τους στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που έχει το μνημόνιο στη χώρα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "αδειάζουν τα νερά από την βάρκα με…τρύπιο κουβά. Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Μάλιστα διαπίστωσε πως το έλλειμμα θα μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και παράλληλα το χρέος μεγαλώνει γρήγορα, όπως είπε, διαπιστώνοντας πως "πρέπει να μηδενιστεί το έλλειμμα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε στο προσκήνιο το κοστολογημένο, όπως είπε, πρόγραμμα που κατέθεσε, συγκρίνοντας μια σειρά από μεγέθη, έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται από την πολιτική της κυβέρνησης από την μια και έτσι όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. από την άλλη. Μάλιστα σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως με την πρόταση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. δίνει ελπίδα στο λαό, "ο οποίος λίγο νοιάζεται αν το έλλειμμα μηδενιστεί στους δεκαοκτώ ή στο 24 μήνες ή σε 30 μήνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το λαό είναι να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σε αυτή τη δοκιμασία. Εμείς τους τη δίνουμε. Το Μνημόνιο δεν τους τη δίνει" υπογράμμισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος Ν.Δ. απαντώντας στην πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο, την χαρακτήρισε ως "αντίδραση υπό πίεση" ενώ σημείωσε πως είναι ταυτόσημη με την πρόταση που είχε καταθέσει η Ν.Δ.. "Αποδεχόμαστε με χαρά" υπογράμμισε από τη Λαμία ο κ. Σαμαράς απαντώντας θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα προσδιόρισε ότι με αυτό τον τρόπο "θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν συγκρίσεις και να διαπιστώσουν τι υποστηρίζουμε σταθερά εμείς και τι έλεγε κατά καιρούς το ΠΑ.ΣΟ.Κ.".

Εξάλλου ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στην οικονομία και ιδιαίτερα στην αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους "για τρίτη φορά από την κυβέρνηση", όπως είπε, έκανε λόγο για "μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου" σημειώνοντας συγχρόνως πως "δεν μας κάνει τίποτα έκπληξη πλέον" ενώ συμπλήρωσε πως "για όλα αυτά θα έχουμε να πούμε πολλά μόλις πάρουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία". Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε με έμφαση ότι "όταν έρθουμε όμως στην κυβέρνηση μια εξεταστική επιτροπή θα κάνουμε. Εκείνη που θα ερευνήσει τι ακριβώς έγινε από τις εκλογές και μετά και μέχρι το Μνημόνιο γιατί πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πως φτάσαμε μέχρις εδώ". Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι η μάχη των εκλογών θα είναι νικηφόρα και στην Στερεά Ελλάδα, κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση για να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε με έμφαση πως θα πρέπει οι πολίτες να στηρίξουν "διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όχι υποτακτικούς σ' αυτήν" σημειώνοντας παράλληλα πως "στις εκλογές του Νοεμβρίου θα κριθεί αν απ' αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε σύντομα νικητές ή θα βυθιστούμε κι άλλο στο σημερινό τέλμα". Κλείνοντας κάλεσε τους οπαδούς της Ν.Δ να γκρεμίσουν οριστικά "την γκρίζα προπαγάνδα του φόβου" όπως χαρακτηριστικά είπε.



© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: