Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη στους συνταξιούχους η Γιώτα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Τ.Ε.Β.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
«Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που κάθε άλλο παρά απόμαχοι της ζωής μπορούν να χαρακτηρισθούν, αφού η συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι ιδιαίτερα σημαντική» τόνισε, εκτός των άλλων, η υποψήφια Δήμαρχος του νέου Δήμου Λεβαδέων, επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης «Δυναμική Συνεργασία» κ. Γιώτα Πούλου, στη διάρκεια συνάντησης  κλιμακίου του συνδυασμού με το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Επαρχίας Λιβαδειάς «Άγιος Μηνάς». «Χωρίς εσάς πολλές οικογένειες θα ήταν σε χειρότερο βιοτικό επίπεδο» τόνισε η κ. Πούλου αναφερόμενη στο «χέρι βοήθειας» που δίνουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στα παιδιά τους παρά τις πενιχρές συντάξεις  που παίρνουν.
«Αυτές οι εκλογές αποτελούν κι ένα δημοψήφισμα. Να μη δώσουμε θετική ψήφο στο μνημόνιο. Γι’ αυτό εμείς προχωράμε σε αυτή την αναμέτρηση ανεξάρτητοι», επεσήμανε σε άλλο σημείο η υποψήφια Δήμαρχος του νέου Δήμου Λιβαδειάς.
Παράλληλα, τόνισε, ότι η σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση των ευκαιριών χρηματοδότησης  που δίνονται στο πλαίσιο προγραμμάτων  της Ε.Ε. , μπορούν να δυναμώσουν την κοινωνική συνοχή ενώ η εθελοντική διάθεση και προσφορά, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να διανύσει ο Δήμος Λιβαδειάς την δύσκολη περίοδο του μνημονίου και των κυβερνητικών (αντιλαϊκών ) μέτρων, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. «Το έτος 2012 έχει κηρυχθεί  από την Ε.Ε.  έτος σύγκλισης των ηλικιών και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα σχετικά προγράμματα» κατέληξε η επικεφαλής της Δυναμικής Συνεργασίας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σωματείο τους, εξέθεσαν οι συνταξιούχοι, αναφερόμενοι στο θέμα της στέγασης, της έλλειψης  πόρων  που προκύπτουν από την αδιαφορία σε τοπικό επίπεδο και κεντρικό επίπεδο.  Σε ό,τι αφορά την στέγαση η κ. Πούλου επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα που χρειάζεται άμεση  λύση τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για άλλους συλλόγους, αναφερόμενη στις σχετικές προτάσεις του συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: