Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο Δρούτσας, η Α.Ε. ο υπουργός των Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τελικά αυτήν την ελληνική διπλωματία, ιδιαιτέρως την ηγεσία της, κάποιος την έχει καταραστεί. Ο μόλις ολίγων εβδομάδων υπουργός Εξωτερικών έκανε το θαύμα του και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Αδιάψευστο ντοκουμέντο το δημοσίευμα της New York Post.


Η είσοδος στην μικρή "πολιτεία" της κατανάλωσης
Η είσοδος στην μικρή "πολιτεία" της κατανάλωσης
Ο κ. Δρούτσας, όστις παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και πέραν των διπλωματικών υποχρεώσεών του και, όπως δημοσιεύθηκε, επισκέφθηκε και το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε να προβαίνει σε μαζικό shopping, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν με συνοδεία μαύρων SUV, μυστικών αστυνομικών με καμπαρντίνα και οχημάτων της NYPD. Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι είναι έξαλλοι για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, προκειμένου ένας πολιτικός από την Ελλάδα να κάνει τα ψώνια του. Για μανιώδη υπερκαταναλωτισμό τον κατηγορεί η αμερικανική εφημερίδα και ως shopaholic τον χαρακτηρίζει η αρθρογράφος. Πέραν τούτου, ουδέν. Στην Ελλάδα διατηρούν χαμηλό προφίλ, αλλά στο εξωτερικό η ταπεινότητα πάει «περίπατο». Ο κ. Δρούτσας διαθέτει, μεν, βιενέζικες ρίζες, αλλά βαλκανικού τύπου συμπεριφορά. Το να γίνεται, ωστόσο, αντικείμενο χλεύης αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Απολαύστε το ρεπορτάζ:



«The silliest international incident I gleaned involved a road trip to Woodbury Common Premium Outlets upstate. A witness told me he saw "caravans of three and four cars" carrying UN types roll up to the discount designer stores. And at least one NYPD cruiser. "Upon arrival, all types of security spilled out of the cars, and off the groups went to spend, spend, spend," huffed the tipster. .. "I am thrilled foreign visitors are contributing to our economy, but my tax dollar should not be used to subsidize their shopping. New York City derived no economic benefit from this trip, and it is not even remotely related to UN activities. I cannot imagine that the savings on the Chanel, Chloe and YSL purchases -- I saw the bags in the back of the various Escalades and sedans dropping [people] off near the Ugg store and then congregating behind Pink -- approximated the cost to the public for this shopping spree."... NYPD spokesman Paul Browne confirmed that two plainclothes detectives in a marked cruiser went on the junket, guarding a dignitary. A source told me the shopaholic diplomat was Greek Foreign Minister Dimitrios Droutsas. Who knew Greeks refuse to pay retail?...»



Ο κύριος υπουργός πέρασε και από τον οίκο της Chanel
Ο κύριος υπουργός πέρασε και από τον οίκο της Chanel
To ρεπορτάζ

«Το πιο ανόητο διεθνές περιστατικό που αλίευσα, αφορούσε ένα ταξίδι στο Woodbury Common Premium Outlets, στα βόρεια της πολιτείας. Ένας μάρτυρας μου είπε ότι είδε «καραβάνια τριών και τεσσάρων αυτοκινήτων», που έφεραν διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών, να καταφτάνουν στα καταστήματα που εμπορεύονται, με έκπτωση, ρούχα γνωστών σχεδιαστών και, τουλάχιστον, ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD). «Με την άφιξή τους, άνθρωποι κάθε τύπου ασφάλειας πετάχτηκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν ομαδικά να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν», μου είπε ο πληροφοριοδότης… «είμαι ενθουσιασμένος που ξένοι επισκέπτες συνεισφέρουν στην οικονομία μας, αλλά τα δολάρια από τους δικούς μου φόρους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να επιδοτούν τα δικά τους ψώνια. Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν αποκόμισε κανένα οικονομικό όφελος από αυτό το ταξίδι, (το οποίο) δεν είναι κατά κανένα τρόπο σχετικό με δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι εκπτώσεις σε αγορές από τη Chanel, την Chloe και τον YSL -είδα τις σακούλες στο πίσω μέρος των διαφόρων Escalades και σεντάν που άφηναν άτομα κοντά στο κατάστημα Ugg και μετά συνωστίζονταν στο Pink- έφταναν περίπου το κόστος που βάρυνε τους πολίτες για αυτό αγοραστικό ξεφάντωμα»… Ο εκπρόσωπος του NYPD, Paul Browne, επιβεβαίωσε ότι δύο ντετέκτιβ με πολιτικά σε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας πήγαν στο «γλέντι», προστατεύοντας κάποιον αξιωματούχο. Μια πηγή μου είπε ότι ο «εθισμένος» στα ψώνια διπλωμάτης ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ποιος να φανταζόταν ότι οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν σε τιμές λιανικής;…»
Οι μικρές «πολιτείες» της κατανάλωσης

Τα «Premium Outlets» βρίσκονται σε δεκάδες σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, κυρίως βέβαια σε ανατολική και δυτική ακτή, εκεί όπου τα πορτοφόλια είναι πιο «παχιά» και ο τουρισμός εντονότερος, καθώς και σε Ιαπωνία, Κορέα και Μεξικό. Πρόκειται για μικρές «πολιτείες» από καταστήματα με ανταγωνιστικές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις, όπου μπορεί κανείς να μεταβεί με πολλούς τρόπους. Και αν το λεωφορείο και το τρένο είναι για τον «λαό», υπάρχουν λιμουζίνες και ελικόπτερα (!) για να μεταφέρουν στα εκατοντάδες καταστήματα το «Κολωνάκι».



Κάθε πόλη που διαθέτει ένα από αυτά τα κέντρα «εντατικής θεραπείας» για κάθε… shopaholic, φροντίζει φυσικά να το διαφημίζει στους τουρίστες. Η Πόλη της Νέας Υόρκης για παράδειγμα, δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο για να προωθήσει το κέντρο του Woodbury, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 120χλμ από το Μανχάταν και το οποίο επισκέφθηκε ο Δημήτρης Δρούτσας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: