Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Είχαν κατακλέψει τον Ο.Σ.Ε.

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή Χαιρώνεια Βοιωτίας, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης από το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι αστυνομικοί διέκριναν αρχικά ύποπτες κινήσεις δύο εκ των τριών ανδρών και για το λόγο αυτό, τους έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση οπότε και διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν κόψει εναέρια καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.
Ύστερα από λεπτομερή έρευνα, εντόπισαν τα καλώδια σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 43χρονου, ο οποίος είχε δηλώσει την εξαφάνιση του οχήματός του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο 43χρονος, ωστόσο, «την πάτησε», καθώς από θύμα κατέληξε να είναι θύτης, αφού στο Α.Τ. Λιβαδειάς οι δύο συνεργοί του αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον αρχηγό της σπείρας που είχε διαπράξει την κλοπή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος αλλοδαπός είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία -τον τελευταίο μήνα- είχε «κατακλέψει» καλώδια του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει οκτώ παρόμοιες κλοπές κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ η ζημιά που προκάλεσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανέρχεται στις 350.000 ευρώ.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: