Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δραστηριότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοιωτίας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Γκικόπουλος έκανε περιοδεία την Παρασκευή στις κοινότητες Ρωμαίικο, Υψηλάντη, Πέτρα και Μάζι. Στην περιοδεία στο Ρωμαίικο συμμετείχε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς με την Λαϊκή Συσπείρωση Νώντας Κοτσικώνας.

Το Σάββατο το πρωί οι δυο επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκαν τις κοινότητες του Αγ. Βλασίου, το Παρόρι, τα Βασιλικά και τον Προφήτη Ηλία. Στις συζητήσεις έντονα αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, με ιδιαίτερη δε οξύτητα, οι αγρότες τόνισαν το αδιέξοδο που έχουν φτάσει. Ο Γ. Γκικόπουλος και ο Ν. Κοτσικώνας κάλεσαν τους ψηφοφόρους να τιμωρήσουν στην κάλπη στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη τους υποψήφιους των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και όσους εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι" και υπερκομματικοί γιατί έχουν συμφωνήσει και εξακολουθούν να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Απο την άλλη τους κάλεσαν να δώσουν δύναμη στους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , να εμπιστευτούν την δύναμή τους, να αντεπιτεθούν ,να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να ανοίξουν τον δρόμο για ριζικές αλλαγές με την συμμετοχή τους σε μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Σχετικά με τα τελευταία φορομπηχτικά μέτρα υπογράμμισαν: Δεν μπορεί να σου πουλάνε και μάλιστα πανάκριβα ένα τόσο βασικό κοινωνικό αγαθό , όπως το ρεύμα. Συσπειρώσου με τη Λαϊκή Συμμαχία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (μέλος της ΟΓΕ) και διεκδίκησε : Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ . Να απαγορευτεί η διακοπή παροχής ρεύματος, ιδιαίτερα στους μικροαγρότες, νερού και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους , χαμιλοσυνταξιούχους. Να παλέψουμε να μην παραδοθούν στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικοί τομείς της οικονομίας, που είναι κοινωνικά αγαθά ,όπως η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες αλλά να γίνουν λαίκή περιουσία που θα υπηρετούν τις ανάγκες μας.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Μαρίνος και ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας Λουκάς Ζάκκας έκαναν περιοδεία στην Αράχωβα και μίλησαν σε συγκέντρωση, την Κυριακή το πρωί. Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του τόνισε οτι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί την μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ειναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του "Καλλικράτη", της Ε.Ε. Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που κοροϊδεύουν. Στηρίζουν υποψήφιους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους , οτι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου, ενώ με τις θέσεις τους το εφαρμόζουν. Ειναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων, στη σταθερή δουλειά για όλους, στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία,στην Πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές. Ειναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων. Γι' αυτό, λοιπόν, ο λαός στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη , πρέπει στην περιφέρεια και στους δήμους να εκλέξει τους αγωνιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που θα εκπροσωπούν τους λαϊκούς αγώνες, θα σε ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα μάχονται για το δίκιο σου.

Επίσης την Κυριακή το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Μαρίνος, μίλησε σε σύσκεψη εργαζομένων στη Λιβαδειά. Στη συζήτηση που ακολούθησε τόνισε πως η αποχή είναι μια ντουφεκιά στον αέρα. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπέρασμα απο την αποχή στις Ευρωεκλογές. Κανενός το "αυτί " δεν ίδρωσε! Τα αντεργατικά , αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση τα παίρνει απανωτά. Η αποχή βολεύει το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, γιατί χάνεται η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία του λαού. Αλλωστε τα παπαγαλάκια τους στις τηλεοράσεις και τον αστικό τύπο δεν έπιασαν τυχαία δουλειά! Επειδή οι εκλογές ειναι πολιτικές περισσότερο απο κάθε άλλη φορά, οι νέοι άνθρωποι ιδιαίτερα, πρέπει να πάρουν καθαρή θέση και όχι μισόλογα αποχής.Να μαυρίσουν στην κάλπη τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ,τους τυχοδιώκτες του Καρατζαφέρη και τους αφερέγγυους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να ψηφίσουν την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ και συνεπείς ριζοσπάστες αγωνιστές.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: