Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Περαιτέρω έρευνα για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου ζητεί ο γαμπρός του

http://www.zougla.gr/news.php?id=22923
Η εισήγηση της εισαγγελέως για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνος είναι ο Γεωργιανός. Σύμφωνα με το γαμπρό του ηθοποιού, η αλήθεια δεν έχει λάμψει ακόμα.
Την παραπομπή του σε δίκη με βαριές κατηγορίες εισηγήθηκε χθες η εισαγγελέας, για το Γεωργιανό που βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού. Βάσει της εισαγγελικής πρότασης, ο Γεωργιανός παραπέμπεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη χρήση όπλου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για καβγά μεταξύ δράστη και θύματος και για έγκλημα που έγινε με το δολοφόνο σε απόλυτα ψύχραιμη κατάσταση. Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι εντός της δικογραφίας γίνεται λόγος για το «μένος» του δολοφόνου, που οδήγησε στις 21 μαχαιριές. Η λεπτομέρεια αυτή δε συνάδει με την παραπάνω εισήγηση περί απολύτου ψυχραιμίας.

Λόγος γίνεται και για ληστεία, που, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, σκηνοθετήθηκε μετά το έγκλημα. Και εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, μια και στη δικογραφία περιγράφεται πως η ληστεία είχε οργανωθεί εκ των προτέρων.
Ένα άλλο στοιχείο που η πλευρά της υπεράσπισης επισημαίνει, αφορά στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γεωργιανού, το βράδυ του εγκλήματος, ο πελάτης τους έκανε χρήση ναρκωτικών. Από την άλλη πλευρά, η εισαγγελέας δέχεται πως μόνο ο Νίκος Σεργιανόπουλος έκανε χρήση τέτοιων ουσιών.

«Έχω νέα στοιχεία στα χέρια μου και δε με καλεί ο εισαγγελέας να τα καταθέσω.»
Η παρέμβαση του γαμπρού του Νίκου Σεργιανόπουλου, στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του ALTER, «Πολύ Μπλα – Μπλα
», προβλημάτισε αλλά και αιφνιδίασε τους τηλεθεατές, οι οποίοι κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του ALTER, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του ηθοποιού.

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο σύζυγος της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικώς στην εκπομπή του ALTER. Αφορμή για την παρέμβασή του, στάθηκε η δημοσιοποίηση των δηλώσεων του καθομολογία δολοφόνου Γεωργιανού, σε εφημερίδα.
Ο γαμπρός του Νίκου Σεργιανόπουλου, το μήνα Σεπτέμβριο και εκτιμώντας ότι η ανακρίτρια δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που εκείνος κατέθεσε, προκάλεσε τις Αρχές να τον καλέσουν για να παραδώσει τα στοιχεία που εκείνος έχει συλλέξει. Από το μήνα Σεπτέμβριο έως σήμερα και με δεδομένο ότι δεν έχει κληθεί να παρουσιάσει όλα εκείνα, που κατά τη γνώμη της οικογένειας θα οδηγήσουν τις Αρχές στην πλήρη εξιχνίαση του εγκλήματος, αναρωτήθηκε δημοσίως: «Γιατί δεν καλεί η ανακρίτρια βασικούς μάρτυρες, που έχουν σημαντικά στοιχεία να καταθέσουν; Γιατί η ανακρίτρια, όταν η οικογένεια ζήτησε να κληθούν συγκεκριμένοι μάρτυρες, δήλωσε ότι φοβούνται και δεν έρχονται;…
Γιατί δεν έγινε αξιοποίηση της λίστας των τηλεφωνικών επαφών του Νίκου Σεργιανόπουλου, λίστα την οποία έχει στη διάθεσή της και η οικογένεια του θύματος;
Ποιοι απειλούν τη ζωή εκείνων που αποτελούν, για την οικογένεια πάντα, σημαντικότατους «κρίκους» στη διαλεύκανση του εγκλήματος;
Ποιοι απειλούν τη ζωή γυναίκας, η οποία έκανε έρευνα στην πλατεία Βικτωρίας και παρέδωσε τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συνέλεξε στο γαμπρό του θύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: