Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Σκλιά με Φουσέκη και Ασημακόπουλο στην Αμφισσα

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε χθες Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικόλαο Φουσέκη στην Άμφισσα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στο νομό Φωκίδας σήμερα με τη σύσκεψη εργασίας στη Ν.Α. Φωκίδας. Είναι ξεκάθαρο για μένα, όπως έχω επαναλάβει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου, ότι οι συναντήσεις αυτές δεν είναι εθιμοτυπικές αλλά είναι συναντήσεις εργασίας. Αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα τα οποία απασχολούν το Νομό, καθώς επίσης μέσα από τη συζήτηση και το γόνιμο διάλογο να επιλύσουμε θέματα να επιταχύνουμε διαδικασίες και παράλληλα να ενημερώσουμε για τις προοπτικές οι οποίες υπάρχουν μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Είχα μια πολύ γόνιμη και αποδοτική συνάντηση με τον κ. Νομάρχη, μου εξέθεσε τα μεγάλα θέματα και δημιουργήσαμε ένα κοινό πλαίσιο δουλειάς για τους επόμενους μήνες. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμοιβαίες δεσμεύσεις ώστε σημαντικά προβλήματα τα οποία αφορούν τη Ν.Α.Φωκίδας να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Στην ίδια συνάντηση ο Νομάρχης Φωκίδας δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες που τον συνοδεύουν όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα που μας απασχολούν στη Ν.Α. Φωκίδας και εμπλέκεται η ΠΣΕ Συζητήσαμε συγκεκριμένα θέματα προκειμένου να βρούμε λύσεις σε σημεία στα οποία υπάρχουν προβλήματα. Βασικά θέματα τα οποία συζητήσαμε ήταν το θέμα του ΤΕΙ της Άμφισσας όπου ενημερώσαμε ότι έχουμε πλέον παραλάβει τη μελέτη για να προχωρήσουμε το ΤΕΙ και είπαμε ότι επειδή το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 8,0 εκατ. Ευρώ ενώ πριν γίνει η μελέτη ήταν περί τα 5,0 εκατ. Ευρώ θα γίνει προσπάθεια και από τους δυο μας προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε προκήρυξη η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί από την ΠΣΕ και θα αφορά έργα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είδαμε όλα τα προγράμματα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους τα οποία τρέχουν στο νομό και τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτά όπως επίσης συζητήσαμε και το θέμα του δρόμου Άμφισσα - Λιδορίκι, το οποίο βέβαια δεν είναι έργο αρμοδιότητας της Ν.Α. Φωκίδας, αλλά είναι έργο που έχει σταματήσει - με ευθύνη κυρίως του εργολάβου - σήμερα με πληροφόρησε ο Ν.Γ. ότι κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος, συνεπώς μπαίνει σε μια άλλη φάση το έργο, επαναδημοπράτησης εντός του 2009 και επανέναρξης των εργασιών μέχρι της ολοκληρώσεώς του.
Η σύσκεψη ήταν απολύτως τεχνοκρατική είμαι απολύτως ευχαριστημένος από αυτά που συζητήθηκαν όπως και από το επίπεδο συνεργασίας και τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος ομολογώ ότι με εξέπληξε από το επίπεδο γνώσης που είχε για τα θέματα πριν τα συζητήσουμε».

Επίσης ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμφισσας κ. Ασημακόπουλο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:

«Είχα μια πάρα πολύ καλή συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Άμφισσας. Εξήγησα πρώτα απ’ όλα ότι δρομολογούμε τη βελτίωση των υποδομών του ΤΕΙ Άμφισσας μέσα από το Ε.Σ.Π.Α. και στην επόμενη πρόσκληση που θα ανοίξουμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα έργο που θα το δούμε παραπάνω από θετικά, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για το Νομό Φωκίδας στο σύνολό του και φυσικά για το Δήμο της Άμφισσας. Την ίδια στιγμή ενημέρωσα ότι σήμερα υπέγραψα το ποσό των 408.000,00 Ευρώ για το κλειστό Κολυμβητήριο της Άμφισσας, αυτό σημαίνει ότι επιταχύνεται η διαδικασία ολοκλήρωσής του και ουσιαστικά έκλεισε μια μεγάλη εκκρεμότητα.

Ο Δήμαρχος μου εξέθεσε το ενδιαφέρον του για χρηματοδότηση μελετών στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. του εξηγήσαμε, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι για την ανάπτυξη αυτών των μελετών θα πρέπει να βρεθούν ίδιοι πόροι, όμως, για την υπάρχουσα μελέτη που αφορά την επισκευή σχολικών κτιρίων, του εξηγήσαμε ότι στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. ύψους 46,0 εκατ. Ευρώ που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να δεχτούμε τις μελέτες του Δήμου Άμφισσας ώστε να αναβαθμίσουμε τα σχολικά κτίρια στο Δήμο.

Την ίδια στιγμή του εξηγήσαμε ότι έργα όπως η Χάρμαινα, η ρύθμιση της κυκλοφορίας το δίκτυο ακαθάρτων και όμβριων είναι έργα επιλέξιμα στο Ε.Σ.Π.Α. και είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που υπάρχουν έτοιμες μελέτες από την πλευρά του Δήμου Άμφισσας να ανταποκριθούμε θετικά στα αιτήματα αυτά. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι ουσιαστικά ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη και «επιχειρησιακή» κουβέντα και είμαι χαρούμενος στο βαθμό που βρήκαμε δράσεις οι οποίες στο άμεσο διάστημα πρόκειται να υλοποιηθούν. Είναι δε σημαντικό επαναλαμβάνω ότι κλείσαμε την εκκρεμότητα του κλειστού Κολυμβητηρίου και φυσικά το θέμα του ΤΕΙ Άμφισσας το οποίο ουσιαστικά δρομολογείται και ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Άμφισσας δήλωσε:
«Μετά τη σημερινή συνάντηση αφού λύνονται δυο σημαντικά προβλήματα όπως αυτό του ΤΕΙ Λαμίας και του Κολυμβητηρίου όπως και ο δρόμος από Αγία Ευθυμία προς Λιδορίκι, εμείς δεν έχουμε απαίτηση για τίποτε άλλο από τα έργα τα οποία προτείναμε και προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα αναδείξουν την Άμφισσα. Ευχαριστώ ειδικά το Γενικό Γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που πραγματικά μας ενημέρωσαν και δέχτηκαν τα αιτήματά μας, όπως και την προσπάθεια που γίνεται για να εξασφαλιστούν οι πόροι για αυτά τα οποία ζητήσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: