Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ο Τόγιας

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Προτεραιότητα η Παιδεία και ο Πολιτισμός
Η παιδεία και ο πολιτισμός ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους. Στην συνεδρίαση του κύκλου συμμετείχε και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας, ως Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού.
Τα θέματα της παιδείας και του πολιτισμού καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας είναι τεράστια, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για 5% του προϋπολογισμού στην παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην παιδεία κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ παραπάνω από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η παιδεία και ο πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: