Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση του Δ. Σ. της ΕΝΑΕ με Γιώργο

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ μέλος του οποίου, όπως είναι γνωστόν, είναι και ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Δείτε το δελτίο Τύπου της ΝΑΒ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), στο οποίο συμμετέχει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κρίσιμα και επίκαιρα θέματα της αυτοδιοίκησης, με κορυφαία τα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της ενίσχυσης σε πόρους και προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία τους.

Σε κρίσιμα ζητήματα της Βοιωτίας, αναφέρθηκε ο Νομάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας πως κομβικό σημείο της λειτουργίας της Νομαρχίας είναι η επάρκεια σε προσωπικό. Απαιτείται η άμεση στελέχωση της Νομαρχίας – όπως και όλων των Νομαρχιών -, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, που κυρίως εστιάζονται στη λειτουργία της άτυπης βιομηχανικής ζώνης στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων. Ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη παρέμβασης και εφαρμογής μέτρων εξυγίανσης της περιοχής, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, και δεν έχουν υλοποιηθεί, επισημαίνοντας παράλληλα πως η σημαντικότερη προϋπόθεση για την οριστική διευθέτηση του θέματος είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, η οργάνωση και ο καθορισμός των χρήσεων γης.

«Είναι το καθοριστικό βήμα», είπε ο κ. Νομάρχης, «που θα μας επιτρέπει να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Είναι το θεμέλιο για να δομήσουμε πράσινη οικονομία, με ποιοτικές θέσεις εργασίας, για να πετύχουμε πραγματική οικονομική και κοινωνική συνοχή. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η ανάγκη για άμεση έναρξη του ΕΣΠΑ, δηλαδή του προγραμματικού πλαισίου του Δ΄ΚΠΣ και την ενίσχυση των Δημοσίων Επενδύσεων, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Το 2009 πρέπει να είναι χρόνος – καταλύτης τόσο για το Εθνικό, όσο και για το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, για να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια και να παραχθεί ουσιαστικό έργο για τη χώρα και την περιφέρεια».
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: