Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λιβαδειά και 10 φωτογραφίες












ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑ

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, από την πρώτη στιγμή επεσήμανε τον κρίσιμο πολιτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών, που γίνονται με φόντο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν.
          Το περιβόητο ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  με τον άκρατο αντιλαϊκό του  χαρακτήρα και τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, οδηγεί συνειδητά στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας. Ξεκάθαρος στόχος είναι το πάμφθηνο, το εξευτελιστικό κόστος της εργασίας, το μεροκάματο της πείνας.

          Μέσα σ’αυτό το περιβάλλον, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ήρθε για να αποτελέσει το μακρύ χέρι  της κεντρικής εξουσίας. Για να γίνει ο μοχλός στήριξης και εφαρμογής των μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στην Τοπική Διοίκηση.
Οι νέοι Δήμοι και οι Περιφέρειες, δεν προέκυψαν τυχαία, ούτε δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Το αντίθετο. Έγιναν με πρώτο γνώμονα την εξυπηρέτηση  των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Έτσι, από δρόμους και πλατείες, μέχρι σχολεία και νοσοκομεία, θα υλοποιούνται αποκλειστικά με ΣΔΙΤ και με συμβάσεις παραχώρησης της εκμετάλλευσης στους κατασκευαστές, όπως τα Διόδια.  Δηλαδή για να μπορείς να χρησιμοποιείς ένα έργο, θα πρέπει να το πληρώνεις.
Μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε κοινωνική πολιτική, εφόσον οι θιασώτες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ εκλεγούν.
Έχουμε ήδη ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη σημερινή διοίκηση του κ. Τσιφή: 
α) Το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, που απευθύνεται σε ανήμπορους και ηλικιωμένους, εγκαταλείφθηκε από το Δήμο Λιβαδειάς και πέρασε στα χέρια και την εκμετάλλευση μεγάλης ιδιωτικής κλινικής της Λαμίας.
β) Οι δύο δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί ανέστειλαν τη λειτουργία τους, διότι ο Δήμος δήλωσε αδυναμία ν’ ανταποκριθεί στα λειτουργικά τους έξοδα.
γ) Για τον ίδιο λόγο δεν λειτούργησε φέτος η δημοτική παιδική κατασκήνωση της Παλιομηλιάς.
Και αυτά δεν τα έκανε βέβαια μόνος του ο κ. Τσιφής. Τα ψήφισαν και όλοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι, μαζί βέβαια με αυτούς που σήμερα φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαγγελή.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είναι η ένταση της τοπικής φορολογίας. Τοπική φορολογία έχουμε και σήμερα βεβαια: Είναι τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο ανώτατος φόρος «νέων έργων» που πληρώνεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ. Ο μισός λογαριασμός που πληρώνουμε είναι δημοτικοί φόροι.
Την τελευταία τετραετία τα τέλη ύδρευσης στη Λιβαδειά αυξήθηκαν πάνω από 10%, στο Λαφύστιο και το Ρωμέικο πολύ περισσότερο. Επίσης, κάθε είδους δημοτικός φόρος και τέλος αυξήθηκε κατά 3% περίπου το χρόνο. Δηλαδή 12% συνολική αύξηση στα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσα από τους κάθε λογής λογαριασμούς, όπως της ΔΕΗ. Αυξήθηκε κατά 12% το εισόδημα των εργαζομένων;  οι συντάξεις, τα έσοδα των επαγγελματιών και των εμπόρων; Ή στην πραγματικότητα μειώθηκαν πολύ περισσότερο;
Όλα αυτά από τη δημοτική αρχή του κ. Τσιφή και με τις ψήφους των δημοτικών του συμβούλων και των αντιδημάρχων του, τους οποίους επιβράβευσε για τη στάση τους ο κ. Παπαγγελής, στελεχώνοντας με αυτούς το συνδυασμό του.  Δεν είναι περίεργο βέβαια, γιατί την ίδια πολιτική υπηρετούν.
Όπως και η κα Πούλου, που επίσης ψήφισε τις αυξήσεις αυτές, εκτός του νερού, επειδή τη θεώρησε υπερβολική, όχι γιατί ήταν αντίθετη σε κάθε αύξηση.
Μόνο εμείς αντιδράσαμε και με συνέπεια τις καταψηφίσαμε.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, εάν κάποιος από αυτούς εκλεγεί, τι νέοι δημοτικοί φόροι και τέλη  θα επιβληθούν, ελέω μάλιστα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που περιορίζει τα έσοδα των Δήμων, ακόμα περισσότερο.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη. Οι τοπικοί εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και με μηχανισμό τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που τον στήριξαν και τον εμφάνισαν μάλιστα σαν αξιόλογο εργαλείο στα χέρια της Τοπικής Διοίκησης, δεν θα μπορούν να αντιδράσουν στο παραμικρό, ακόμα και εάν το θέλουν. Θα επιβάλουν τον έναν φόρο μετά τον άλλον, όπως έκαναν μέχρι σήμερα και πολύ πιο απροκάλυπτα, γιατί είναι ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική του δικομματισμού και των δορυφόρων τους, για νέα φοροεπέλαση των Δήμων.
Εξάλλου, το αντιλαϊκό αυτό μόρφωμα, τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, 
τον στήριξαν και τον υπερασπίστηκαν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι:
Ο κ. Παπαγγελής υπερθεματίζοντας από την  αρχή μέχρι το τέλος, τόσο πολιτικά, όσο και για τους γνωστούς και ευνόητους δικούς του λόγους.
Το ίδιο και ο κ. Τσιφής. Μόνο που εκείνος, αρχικά είπε ναι, στη συνέχεια υπό το κλίμα δυσαρέσκειας για τα διοικητικά όρια της Λιβαδειάς είπε όχι. Δήλωσε μάλιστα την απόφασή του να παραιτηθεί εάν υλοποιηθεί, και την επόμενη ημέρα, αφού του τράβηξαν το αυτί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, εμφανίστηκε με την ουρά κάτω από τα σκέλια, υπερασπιζόμενος τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για να μην χάσει το κομματικό χρίσμα –μάταια γι’αυτόν.  
Όμως, και η δήθεν ανεξάρτητη κα Πούλου με την παράταξή της, μην νομίζετε ότι διαφοροποιήθηκε επί της ουσίας. Αντίθετα, θεωρεί θετική τη διοικητική αυτή μεταρρύθμιση.
Αξίζει εδώ θυμηθούμε, ότι την αμέσως επόμενη ημέρα της κατάπτυστης κυβερνητικής απόφασης  για ένταξη της χώρας στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ της υποταγής στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ, την ώρα που τόσο στη Λιβαδειά, όσο και σε όλη την Ελλάδα ξεκινούσαν οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις της οργής και της αγανάκτησης, τόσο η κα Πούλου και οι συνεργάτες της, όσο και πολλοί συνεργάτες και υποψήφιοι των άλλων δύο συνδυασμών, κυκλοφόρησαν κείμενο με τις υπογραφές τους, διαμαρτυρόμενοι, γιατί λέτε;
Για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τις συνέπειές του; Όχι, δεν ασχολούνται με αυτά τα ρηχά θέματα.  
Για την αδικία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σε βάρος της Λιβαδειάς, διαμαρτύρονταν, δηλώνοντας όμως ταυτόχρονα την ρητή και κατηγορηματική τους συμφωνία με την ουσία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που επίσημα πλέον και χωρίς περιστροφές, εντασσόταν στα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, για δραστική περικοπή πόρων των Δήμων.
Όλοι τους λοιπόν είναι συνυπεύθυνοι, καθώς εκφράζουν, με μικρές παραλλαγές, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Έκδηλη είναι η ανησυχία και πολύ κουβέντα γίνεται για την τύχη του Παν/κού Τμήματος της πόλης μας.
Η ανησυχία τους εκδηλώθηκε τώρα όψιμα και υποκριτικά.  Τώρα όμως προαναγγέλθηκε από την κυβέρνηση  ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο οποίος έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και στόχους με τον αντίστοιχο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Τοπική Διοίκηση: 
Την εισβολή των μεγαλοεπιχειρηματιών στα Παν/μια, των οποίων θα καθορίζουν ακόμα και το πρόγραμμα σπουδών τους.  Θα τα διοικούν μάνατζερ. Θα τα ελέγχουν σπόνσορες. Θα τα καταντήσουν σούπερ μάρκετ παροχής γνώσης, με πιστοποίηση της coca cola. Θα επιβάλουν ακόμα και δίδακτρα στους φοιτητές.
Κύριος στόχος της αντιδραστικής αυτής μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ, είναι η δραστική περικοπή των ήδη πετσοκομένων δαπανών τους. Όχημα αποτελεί η συγχώνευση και το κλείσιμο Τμημάτων και Παν/μίων ολόκληρων. Αναπόφευκτα θύματα θα είναι πολλά ΑΕΙ, κυρίως στην  Περιφέρεια, όπως το δικό μας.
Οφείλουν λοιπόν να απολογηθούν στο λαό οι θιασώτες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αντί να προσπαθούν να τον παραπλανήσουν και πάλι, με δημαγωγικές υποσχέσεις, πως τάχα θα έρθει και άλλο Τμήμα στην πόλη. Αυτοί και η πολιτική του δραστικού περιορισμού των πόρων για την Παιδεία συνολικά, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Ψηφίζοντάς τους, να ξέρετε ότι δίνετε την έγκρισή σας για το ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Ανώτ. Εκπ/ση. Άρα δίνετε την έγκρισή σας για να μπει λουκέτο στο Παν/μιο. 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο επιλογής δημάρχου, έτσι όπως στο Δήμο μας έχουν διαμορφωθεί οι υποψηφιότητες, αποτελεί το γεγονός ότι την επομένη των εκλογών, η ψήφος στους άλλους συνδυασμούς, όχι μόνο θα προσμετρηθεί άμεσα ή έμμεσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως θα ερμηνευθεί ως συμφωνία με την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Ως ανοχή των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί. Ως συναίνεση για τη λήψη νέων, ακόμα πιο σκληρών,  πιο βάρβαρων μέτρων, που υπάρχουν στα κυβερνητικά συρτάρια, έτοιμα να προωθηθούν αμέσως μετά τις εκλογές.
Εφόσον λοιπόν είστε ικανοποιημένοι και συμφωνείτε με αυτή την πολιτική που έχει ρίξει το λαό στο καναβάτσο και συναινείτε στα νέα  μέτρα, ψηφίστε τους !   Επιτρέψτε στους τοπικούς εκπροσώπους τους να συνεχίσουν να σας διοικούν. Ψηφίστε τους, για να εφαρμόζουν και να εξειδικεύουν τοπικά τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αλλά αυτή τη φορά τουλάχιστον, θα το κάνετε εν γνώσει σας. Συνειδητά. Και δεν θα έχει αξία αύριο να πείτε «να μου κοβόταν το χέρι».
Εσείς όμως που διαφωνείτε με αυτή την πολιτική. Εσείς που είστε θύματα της ανεργίας, που μαστίζει τη Λιβαδειά και όλη την περιοχή.
Εσείς που εργάζεστε με τετράωρα, χωρίς ασφάλιση, με μισό μισθό, μισά δικαιώματα και έχετε μισή ζωή, σκεφτείτε το καλά πριν τους ψηφίσετε.
Εσείς που έχετε βάλει λουκέτο στο κατάστημά σας. Που έχετε υποθηκεύσει στις τράπεζες το σπίτι σας. Που αδυνατείτε να πληρώσετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές και τις επιταγές σας, και ταυτόχρονα καλείστε να πληρώσετε άμεσα, εξωφρενικά ποσά για τη ληστρική «περαίωση», αναλογιστείτε τι σας περιμένει αύριο εάν τους ψηφίσετε.
Εσείς που βλέπετε τις συντάξεις σας να πετσοκόβονται. Τα παιδιά και τα εγγόνια σας να έχουν πτυχία, αλλά να σας ζητάνε χαρτζιλίκι για να ζήσουν. Να μην έχουν καμία ελπίδα για το αύριο, κανένα όνειρο για ν’ ανοίξουν τη δική τους οικογένεια. Εσείς, ακόμα και εάν δεν σκέφτεστε τον εαυτό σας, σκεφτείτε το μέλλον των παιδιών σας, πριν ψηφίσετε.
Εσείς που πουλάτε τα αγροτικά σας προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής, πριν ψηφίσετε, θυμηθείτε τη διαχρονική κοροϊδία που έχετε υποστεί.  
Και τότε, οι ίδιοι εσείς θα είστε, που με ανακούφιση, με σιγουριά, χωρίς αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την επιλογή σας, θα κάνετε το βήμα. Θα ρίξετε στην κάλπη το γαρύφαλλο της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Γιατί μόνο η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Αυτόματα θα σημάνει την πλήρη αντίθεση σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Θα δώσει όχι μόνο ψυχολογική ανάταση στο κίνημα, αλλά αποφασιστική ώθηση για τη συσπείρωση πλατιών λαϊκών δυνάμεων.
          Νέοι και νέες
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους από εσάς, απογοητευμένοι από τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση,  σκέφτεστε την αποχή από αυτές τις εκλογές. Σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Η αποχή είναι παγίδα. Εξυπηρετεί απόλυτα αυτούς που σας έχουν εξοργίσει.
Η δική σας αποχή δεν καταδικάζει, αλλά ευνοεί, ενισχύει, πριμοδοτεί, έστω και άθελά σας, τους τοπικούς εκπροσώπους των μέτρων αυτών.
Τώρα είναι η ώρα να δώστε έμπρακτη απάντηση. Είναι η ώρα να σηκώσετε το ανάστημά σας. Να καταδικάσετε απερίφραστα όλους αυτούς, που, με επίσημο ή ανεπίσημο κυβερνητικό χρίσμα, βάζουν ταφόπλακα στην ελπίδα.
Τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει.
Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια αποχής από τη μάχη.
Η διαφωνία με τα αντιλαϊκά μέτρα, με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της φτώχειας και υποταγής, δεν πρόκειται να φανεί με την αποχή, που δεν θα είναι παρά τουφεκιά στον αέρα.
Η αποχή ερμηνεύεται και ως και ανοχή. Ανοχή σημαίνει υπομονή. Άρα ανάβει το πράσινο φως για νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
          Αποχή επίσης σημαίνει ότι επιτρέψετε να προκύψει μια δημοτική αρχή, που θα είναι οχυρωμένη στο ασφυκτικό πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και θα επιβάλει νέους, δυσβάσταχτους φόρους και καμία κοινωνική πολιτική  δεν πρόκειται ν’ ασκήσει, αφού θα είναι εξαρτημένη από την λογική της περικοπής κάθε δημόσιας δαπάνης για Πρόνοια, Υγεία και Παιδεία.  
          Συμπολίτισσες και συμπολίτες       
Από παντού ακούμε για την περιβόητη ανάπτυξη.
Για ποια ανάπτυξη όμως μιλάνε, όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι, όταν η οικονομική δύναμη των εργαζομένων μειώνεται δραματικά και το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται; Πώς να κινηθεί η αγορά, αφού ακόμα και το πλαστικό και ακριβοπληρωμένο χρήμα, κόπηκε από τις τράπεζες που έχουν θησαυρίσει;
          Η ανάπτυξη που σας υπόσχονται δεν σας αφορά, δεν είναι για το λαό. Είναι ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα, που τρέφει τις αιτίες της κρίσης και οδηγεί το λαό σε σίγουρη χρεοκοπία.
          Εμείς αντίθετα προωθούμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ανάπτυξη σε όφελος της λαϊκής οικογένειας που δεινοπαθεί και όχι σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που ανθεί.
          Ανάπτυξη με πόρους που μας ανήκουν και τους διεκδικούμε από την κεντρική  εξουσία.
Να μην λεηλατηθεί το ΕΣΠΑ από την ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που λυμαίνονται  τον πλούτο του λαού.
          Εμείς, δίνουμε την προοπτική μιας ισχυρής δημοτικής αρχής, στηριγμένης στις στέρεες πλάτες του μαζικού κινήματος.
Μπροστά στους αγώνες και τις αγωνίες του καθημερινού ανθρώπου. Μιας αποφασιστικής και διεκδικητικής δημοτικής αρχής, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.
Αποφασισμένης να συγκρουστεί με επιχειρηματικά συμφέροντα και την κυβέρνηση, για την κατάληψη και την αξιοποίηση δημοτικών χώρων και υποδομών πολιτισμού και αναψυχής, όπως είναι το ΞΕΝΙΑ, που ανήκει στο λαό της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής.
Συνειδητά απαξιώνεται η  περιουσία του πρώην ΕΟΤ και όχι μόνο στην πόλη μας, για να παραδοθούν τα φιλέτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Συνειδητά και η σημερινή δημοτική αρχή άφησε να ερημώσει το ΞΕΝΙΑ, με αποτέλεσμα να γίνει εύκολος στόχος και να καταστραφεί.  Είναι υπόλογοι απέναντί σας.
Ποιοι μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική και να επιβάλουν το δίκιο του λαού;  Μήπως οι εξαρτημένοι κυβερνητικοί υποψήφιοι, μπορούν να κοντραριστούν με αυτούς που τους έδωσαν το χρίσμα;

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να απειθαρχήσουμε, με όποιο κόστος, σε αποφάσεις που στρέφονται σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να αρνηθούμε να επιβάλουμε τοπική φορολογία. Να μη διστάσουμε να απαλλάξουμε τις ανήμπορες λαϊκές οικογένειες, από δυσβάσταχτα τέλη που πληρώνουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ. 
Χαράζουμε το δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης και συμμαχίας, για τα σύγχρονα δικαιώματα. Για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.  
          Ο δήμαρχος, εκτός από μαχητικός, πρέπει και να διοικεί. Για μας, πρέπει να διοικεί διεκδικώντας. Δεν θα κάνουμε βέβαια μόνο κινητοποιήσεις.
Οφείλουμε να προωθήσουμε έργα και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα. Και μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί ακριβώς η αντίθεσή μας στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στην πολιτική  του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, μαζί με την πρότασή μας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, είναι η εγγύηση, ότι εφόσον εκλεγούμε, είμαστε σε θέση να παλέψουμε για όλα τα προβλήματα.     
Όμως εμείς, δεν συμμετείχαμε στον κάλπικο, προεκλογικό πλειστηριασμό υποσχέσεων και έργων, που ανέξοδα υπόσχονται όλοι οι συνυποψήφιοί μας, αφού γνωρίζουν, ότι ακόμα και αν εκλεγούν, δεν θα τα υλοποιήσουν.
Δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία των πολυδάπανων προεκλογικών φυλλαδίων και προσωπικής προβολής, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανέχειας.
Ούτε  διαφημίσεων στα τοπικά ΜΜΕ και στις ιστοσελίδες.  Έτσι εξηγείται και ο παραγκωνισμός μας από αυτά, πλην λίγων εξαιρέσεων, και ο περιορισμός της προβολής μας στο ελάχιστο.
Δεν μας πολυενδιαφέρει και δεν πτοούμαστε.
Εμείς στηριζόμαστε στην καθημερινή επικοινωνία μαζί σας.
Θέλουμε και μετά τις εκλογές, να σας κοιτάμε στα μάτια.   Να μην έχουμε εξαρτήσεις.
Στόχος μας, είναι ο Δήμος να επιτελεί κοινωνικό ρόλο, με
έργα και πόρους που δικαιούται, που πρέπει να διεκδικεί και μπορεί ν’ αποσπά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αυτό το δρόμο χαράζουμε, στηριζόμενοι στην άρνηση υποταγής στις όποιες αντιλαϊκές εντολές.
Δεν πρόκειται λοιπόν, να δώσουμε φλύαρες υποσχέσεις.
Όταν καταθέτουμε στην κρίση σας τις προγραμματικές μας προτάσεις, επισημαίνουμε  δύο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά:
1) Ότι όλα τα έργα που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν, τα προτείνουμε με γνώμονα τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες του Δήμου.        
2) Ότι ζητάμε την ενεργή στήριξή σας, προκειμένου η διεκδίκηση των αντίστοιχων πόρων, να πάρει μαζικό, δυναμικό, κινηματικό χαρακτήρα, γιατί αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Έχουμε ιεραρχημένες προτεραιότητες:
Τα καθαρά δίκτυα ύδρευσης,  με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, από ένα μεγάλο μέρος της Λιβαδειάς και από τα περισσότερα χωριά του Δήμου μας. 
Την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα χωριά και συγκεντρωτικά, μονάδων βιολογικού καθαρισμού, για να μην διαχέονται τα λύματα στα ρέματα και τα χωράφια.
Την αντισεισμική θωράκιση των δημοτικών κτιρίων και πρώτα των σχολείων.
Την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και των χωριών μας και την αντιπυρική προστασία των δασών μας.
Την προάσπιση της δημοτικής και της δημόσιας περιουσίας από τις καταπατήσεις των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Την ουσιαστική ενίσχυση της πολιτιστικής και αθλητικής υποδομής, με την αξιοποίηση της υπάρχουσας και κυρίως τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτιστικών κέντρων στην πόλη και τα μεγάλα χωριά.
Την αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, με προτεραιότητα στα ιστορικά μνημεία.
Την προστασία του περιβάλλοντος, με προτεραιότητα τους ορεινούς όγκους του Ελικώνα και του Παρνασσού, αλλά και τον Κορινθιακό, καθώς επίσης και τη γη υψηλής παραγωγικότητας.
Το διαρκή έλεγχο του ΧΥΤΑ, ο οποίος λειτουργεί ανεξέλεγκτα  και αποτελεί κίνδυνο – θάνατο για την υγεία των περιοίκων και όχι μόνο.
Την καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, που είναι υπόθεση όλων μας, γι’ αυτό ο Δήμος οφείλει να ενισχύσει ουσιαστικά και έμπρακτα την προσπάθεια του ΕΣΥΝ και όχι όπως η σημερινή δημοτική αρχή, που παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., προκλητικά αρνείται να παραχωρήσει κτίριο για να δημιουργήσει το ΕΣΥΝ Βοιωτίας μονάδα απεξάρτησης.   
Διεκδικούμε επίσης:  
Σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, σε ολόκληρο το νέο δημοτικό ιστό και ταυτόχρονα την αποσυμφόρηση πόλεων όπως η Δαύλεια και η Χαιρώνεια, με αντίστοιχους περιφερειακούς δρόμους.
Έργα και υπηρεσίες που θα κρατήσουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στα χωριά τους και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους.
Σύγχρονους τόπους αναψυχής και ελεύθερες παιδικές χαρές.
Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, από την παραγωγή τους, τη συλλογή τους, έως και την  ανακύκλωση. Με κεντρικό σχεδιασμό, μέσα από τις δημοτικές υπηρεσίες και με διαδημοτική συνεργασία, ενάντια στη λογική της κερδοφορίας και εμπορευματοποίησης, που σημαίνει νέα φορολογικά βάρη και αμφίβολη προστασία του περιβάλλοντος.  Λογική που υπηρετούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, μέσα από τη συμμετοχή τους στη ΔΕΠΟΔΑΛ, την οποία μάλιστα μετέτρεψαν σε Α.Ε.   Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για το φιάσκο τα διαδικασίας της ανακύκλωσης, ενώ τους  είχαμε στο Δ.Σ. προειδοποιήσει σχετικά, γι’ αυτό και αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στη ΔΕΠΟΔΑΛ και επαληθευθήκαμε.
Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη του τόπου.
  Έτσι τα χρήματα των δημοσίων δαπανών και του ΕΣΠΑ θα πιάσουν τόπο.  
Έτσι θα επωφεληθεί η συντριπτική πλειοψηφία και όχι τα μεγάλα συμφέροντα που πάντα επωφελούνται. 
Έτσι επίσης θα εξασφαλιστούν και μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
          Αυτός είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για να υπάρχουν ορισμένες κατακτήσεις, βελτιώσεις και μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Ο μονόδρομος στην πολιτική γραμμή της κινητοποίησης, της σύγκρουσης, της απειθαρχίας,  για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

          Απευθυνόμαστε λοιπόν ανοιχτά σε όλους τους συμπατριώτες μας, σε όλους εσάς, χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς κανέναν δισταγμό.
Πάντα ήμασταν  στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε.
Πρέπει όμως τώρα και εσείς να σκεφτείτε σοβαρά, διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες μαζί μας, να δώσετε ώθηση με την ψήφο σας.
          Γνωρίζουμε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ότι πάρα πολλοί, έχετε ήδη πάρει τις αποφάσεις σας. Δεν πέφτετε στην παγίδα των διπλών συνδυασμών και των αναχωμάτων τους. Δεν ανέχεστε τους διάφορους τοπικούς κομματικούς παραγοντίσκους να σας χειραγωγούν και να σας κατευθύνουν με βάση το δικό τους συμφέρον και τις συναλλαγές που οι ίδιοι έχουν κάνει με τους άλλους υποψήφιους.
Όλοι εσείς στέλνετε το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της νίκης. 
Είναι η ώρα να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την εξουσία του.
Μεγάλη ώθηση μας δίνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας.
Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο ψηφοδέλτιό μας βρίσκονται αγωνιστές και ριζοσπάστες. Βρίσκονται και πολλοί συνεργαζόμενοι, με διαφορετική πολιτική ταυτότητα, με τις δικές τους απόψεις, ακόμα και διαφωνίες, που συλλογικά τις εξετάζουμε και μέσα από τους δρόμους του αγώνα τις αντιμετωπίζουμε.
Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε μαζικά και με πάθος το ψηφοδέλτιο της ελπίδας. Να του δώσετε τη δυνατότητα να διοικήσει το Δήμο μας.
Συνεχίστε αποφασιστικά τη μάχη του ψηφοδελτίου.
          Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα, που πριν λίγο καιρό τα ερμηνεύαμε με επιφύλαξη και δισταγμό, έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι πρωτόγνωρα και πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες.
          Το μήνυμα σήμερα είναι ξεκάθαρο: ανατρέπουμε τους συσχετισμούς στο Δήμο Λιβαδειάς.
          Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη μάχη του ψηφοδελτίου.   

Δώστε δύναμη στη δύναμή σας.
Ψηφίστε παντού, στο Δήμο και την Περιφέρεια τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: