Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Γεωργίου και Μαυράκης στην Τανάγρα

Επιστολή Γεωργίου
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείξατε στο συνδυασμό μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, με 8 ψηφοδέλτια μέχρι την απόλυτη πλειοψηφία του 50% και διαφορά 10 μονάδων από το δεύτερο, και σας καλούμε να μας στηρίξετε και πάλι αυτήν την Κυριακή.
Στην προσπάθεια για μία κοινή δράση με το συνδυασμό του κ. Μαυράκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαζί του, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του Δηλεσίου και υπήρχε ταύτιση απόψεων για την επίλυσή τους όπως έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο συνδυασμό μας και επιπλέον αναφέρονται και στο πρόγραμμά μας, στο έντυπο που διανεμήθηκε (σελ 16).
Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της δημιουργίας Δημοτικής Κοινότητας Δηλεσίου, της δημιουργίας του Σχεδίου Πόλεως Δηλεσίου και της ίσης κατανομής των πόρων στα διαμερίσματα του νέου Δήμου Τανάγρας, στα οποία υπήρξε ταύτιση απόψεων, ενώ έθεσα και άλλα δύο σημαντικά θέματα: την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και τη συνέχιση των ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ για τα οποία συμφώνησε και ο κ. Μαυράκης.
Πέραν της συμφωνίας και των αμοιβαίων δεσμεύσεων για τις προτεραιότητες αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δηλεσίου, πρότεινα να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στο εκλογικό κέντρο του κ. Μαυράκη με τους 33 συνυποψήφιους του κ. Μαυράκη και να παρουσιάσω το όραμά μου και τα σχέδια για την ανάπτυξη του Δηλεσίου και για ολόκληρο το νέο Δήμο Τανάγρας. Επιπλέον πρότεινα να γυρίσουμε σελίδα και να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Επίσης προτάθηκε στον κ. Μαυράκη να πρωτοστατεί συνεργαζόμενος μαζί μας, στους σχεδιασμούς, στις μελέτες και στις διεκδικήσεις μας για την υλοποίηση των κοινών στόχων.
Στις παραπάνω προτάσεις ο κ. Μαυράκης έδειχνε πλήρως ικανοποιημένος και όλα έδειχναν ότι η συνάντηση θα τελείωνε με μία συμφωνία αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ξαφνικά ο κ. Μαυράκης απαίτησε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή την υπογραφή των συμφωνηθέντων. Από την πλευρά μου θεώρησα το ύφος και την απαίτηση άκρως εκβιαστική και προσβλητική για το επίπεδο των δύο συνομιλητών και μάλιστα την εδώ και τώρα υπογραφή για τη συνεργασία ή μη. Επανέλαβα ότι πριν από οποιαδήποτε οριστική συμφωνία θα πρέπει να προηγηθεί άμεσα εντός των ημερών συνάντηση με τους 33 συνυποψηφίους του την οποία όμως αρνήθηκε για δεύτερη φορά λέγοντας ότι: “εγώ είμαι εξουσιοδοτημένος και εγώ αποφασίζω”.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για την επιμονή του να μη γίνει η συνάντηση με τους συνεργάτες του. Η συνάντηση έλαβε τέλος, αποδείχτηκε άκαρπη και έρχεται σε αντίθεση στην προσπάθειά μας για μία κοινή ενιαία δράση για το καλό του Δηλεσίου. Η παραπάνω συμπεριφορά του όχι μόνο δεν αποδεικνύει καλή πρόθεση συνεργασίας αλλά μόνο ένα καλοστημένο παιχνίδι προαποφασισμένων εξελίξεων. Είναι κρίμα να αγνοούνται οι άνθρωποι που καλοπροαίρετα στήριξαν τον κ. Μαυράκη και επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που ζούμε, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για τον τόπο αυτό.
Την Κυριακή καλούμε τους πολίτες να μας στηρίξουν και πάλι για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα. Όλοι μαζί για ένα Δήμο που μας αξίζει, όλοι μαζί για να δώσουμε προοπτική στα παιδιά μας.


Η απάντηση του Λάζαρου Μαυράκη 


Αγαπητοί συμπολίτες,
Απευθύνομαι σε εσάς επειδή είναι αναγκαίο ο κάθε πολίτης να γνωρίζει όλες τις απόψεις προτού βγάλει τα συμπεράσματά του και στη συγκεκριμένη περίπτωση προτού ασκήσει την ύψιστη δημοκρατική του υποχρέωση, που είναι η επιλογή με μυστική ψηφοφορία των ανθρώπων που θα κυβερνήσουν τον τόπο του.
Αναφέρομαι στη χθεσινή μου συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Γεωργίου, (Πέμπτη 11-11-2010), παρουσία των κυρίων Νικόλαου Τσιφτσόπουλου και Βασίλειου Βλάχου.
Εκεί εξουσιοδοτημένος από τα μέλη του συνδυασμού μου, του ζήτησα να δεσμευτεί με υπογραφή τόσο για θέματα του Δηλεσίου όσο και γενικότερα για τον καλλικράτειο Δήμο Τανάγρας. Τον ενημέρωσα επίσης ότι το ίδιο θα έκανα σε συνάντηση και με τον άλλο υποψήφιο κύριο Παναγιώτη Κυριάκου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημέρωσα τον κ. Γεωργίου πως είμαι ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συνδυασμού «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», για τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις και κατά συνέπεια ο αρμόδιος για να μεταφέρω τις απόψεις των δύο υποψηφίων δημάρχων, στα μέλη του Συνδυασμού μου.
Η απάντησή του κ. Γεωργίου ήταν πως αποδέχεται τις πρότασεις μας, χωρίς όμως να δεσμευτεί ενυπόγραφα, για:
·        Τη δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.
·        την άμεση έναρξη των μελετών ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως.
·        τη δίκαιη κατανομή του προϋπολογισμού με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου.
Παρόλο που γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος του αιτήματος της ενυπόγραφης δέσμευσης από τους δύο υποψηφίους, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι επειδή κατά κανόνα δεν υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Γεωργίου για το Δήλεσι, με αποτέλεσμα τη διαρκή απαξίωσή του, αναγκαστήκαμε ως Συνδυασμός να απευθυνθούμε και στους δύο υποψήφιους δημάρχους που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο και να τους ζητήσουμε τις ανωτέρω ενυπόγραφες δεσμεύσεις.
Παρατήρηση: Επειδή στη σελίδα 16 του προγράμματος του Συνδυασμού του κ. Γεωργίου αναφέρεται, «Άμεσες ενέργειες για να αποτελέσει το Δήλεσι Δημοτική Κοινότητα» είναι αναγκαίο να μας διευκρινιστεί από τον κ. Γεωργίου πριν από τις εκλογές, ότι με τη φράση αυτή, εννοείται ακριβώς το ίδιο με το περιεχόμενο της ενυπόγραφης δήλωσης του άλλου υποψηφίου, κ. Κυριάκου, «για τη δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου».

Περιμένουμε απάντηση από τον κ. Γεωργίου πριν τις εκλογές!

Δήλεσι 12-11-2010
Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Με εκτίμηση
Λάζαρος Μαυράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: