Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παναγόπουλος: «Eύχομαι τα λύτρα να τους χρησιμεύσουν για να καλυτερέψουν τη ζωή τους»

Το χρονικό της απαγωγής του περιέγραψε σήμερα - με κάθε λεπτομέρεια - ο εφοπλιστής, Περικλής Παναγόπουλος, καταθέτοντας στη δίκη του αποκαλούμενου «Συνδικάτου του εγκλήματος». 

Μόλις ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο κατηγορούμενος Απόστολος Πετράκης σηκώθηκε και του ζήτησε συγνώμη για ότι έκανε λέγοντας: «χαίρομαι που σας βλέπω παρ’ ότι έχουν αντιστραφεί σήμερα οι ρόλοι και εσείς είστε ελεύθερος και εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δε θα ήσασταν σήμερα εδώ».


Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έγιναν κατά την διάρκεια της απαγωγής του «μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του» όπως εξήγησε ωστόσο ευχήθηκε «τα 30 εκατ. ευρώ των λίτρων - που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των δραστών - να τους χρησιμεύσουν για να καλυτερέψουν τη ζωή τους και να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι σταματώντας την παραβατική τους συμπεριφορά».


Ο κ. Παναγόπουλος δεν μπόρεσε πάντως να αναγνωρίσει κανέναν από τους δράστες γιατί φορούσαν κουκούλες και ποτέ όπως είπε δεν είδε το πρόσωπο τους.


Τότε ήταν που ο Απόστολος Πετράκης σηκώθηκε και του είπε ότι αυτός ήταν που συνομιλούσε μαζί του στο δωμάτιο που τον κρατούσαν.


Τότε ο κ. Παναγόπουλος εξήγησε ότι νομίζει ότι είναι ο Πετράκης αυτός με τον οποίο μιλούσε κατά την διάρκεια της κράτησης του από τους απαγωγείς, είπε δε ότι ο Πετράκης του είχε πει τότε, ότι πρέπει να συνεννοηθεί με ανώτερο του για τα λύτρα.


Ο Απόστολος Πετράκης απάντησε ότι στον διάλογο αυτό εκείνο που του είπε είναι πως δεν αποφασίζει μόνος του και ο Χαράλαμπος Μουστάκας εκ των κατηγορουμένων απευθύνθηκε στον μάρτυρα και παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως είναι ο νεότερος σε ηλικία που βρισκόταν μαζί του στο δωμάτιο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς.


Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε για τη στιγμή της απαγωγής λέγοντας πως έγιναν όλα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και ήταν πολύ οργανωμένα. «Δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Τα έχασα. Δεν φοβήθηκα αλλά τρόμαξα» εξήγησε. Ο κ. Παναγόπουλος καταθέτοντας είπε πως η συμπεριφορά των απαγωγέων απέναντι του ήταν καλή.


«Πάντα μου μιλούσαν στον πληθυντικό με ευγένεια και σεβασμό. Παρ’ ότι η απαγωγή ήταν μια βίαιη πράξη η συμπεριφορά τους προς εμένα ήταν με σεβασμό…» εξήγησε στους δικαστές. «Όταν άκουσαν τη γυναίκα μου να μιλάει για τα προβλήματα υγείας μου, που εκείνοι δεν τα ήξεραν, τα παιδιά αυτά προθυμοποιήθηκαν να μου βρουν τα φάρμακα. Τα βρήκαν και μου έφεραν μάλιστα φάρμακα για τρεις μήνες» είπε.


Όταν ο κ. Παναγόπουλος εξηγούσε στο δικαστήριο πως έγιναν οι διαπραγματεύσεις για τα λύτρα – που από τα 20 εκατ. ευρώ ανέβηκαν στα 30 εκατ. ευρώ – αναρωτήθηκε: «πόσο αξίζει η ζωή ενός ανθρώπου; Τα 30 εκατ. ευρώ είναι πολύ βαρύ τίμημα».


Και τόνισε ότι ήταν πρόβλημα να βρεθούν σε χαρτονομίσματα τα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αν και δεν τα είδε ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα του, έμαθε ότι τελικά ζύγισαν 480 κιλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: