Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Γνωριμία με παράπονα στο ΚΕΠΒ Θηβών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ


ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα

Τηλ & fax :22620 27707 – 6978007275

e-mail: oebethivas@yahoo.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ .
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και επαγγελματικών ομάδων και φορέων της πόλης με τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θηβών, Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Βιντετζάκη.

Σε κλίμα εγκάρδιας συνεννόησης και αμοιβαίας κατανόησης ετέθησαν υπ’ όψιν του κ. Διοικητού ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του κέντρου και τις επιπτώσεις αυτών στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χαρατσής αλλά και οι άλλοι παριστάμενοι, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων την σημαντική αρνητική επίπτωση της απόφασης των αρμοδίων στρατιωτικών αρχών για περιορισμό του χρόνου παραμονής των στρατευμένων στη Θήβα. Επιπλέον, χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το γεγονός ότι από μόνη της η ενέργεια αυτή έρχεται να εκμηδενίσει το εισόδημα τουλάχιστον 13 επαγγελμάτων, λειτουργώντας προσθετικά στις υπόλοιπες επαχθής οικονομικές επιβαρύνσεις αλλά και στη γενικότερη περίοδο ύφεσης της αγοράς.

Με εμφατικό τρόπο οι παριστάμενοι μετέφεραν στον κ. Διοικητή την δυσαρέσκεια του τοπικού εμπορικού κόσμου στην ενέργεια αυτή, η οποία ισοπεδωτικά και με περισσή αδιαφορία για τις οικονομικές επιπτώσεις της ελήφθη από τα ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια αποφάσεων.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βιντετζάκης κατανόησε το μέγεθος των επιπτώσεων της συγκεκριμένης απόφαση και δεσμεύθηκε ότι άμεσα ο ίδιος θα μεταφέρει προς τους αρμοδίους τις απόψεις των τοπικών παραγόντων.

Στη συνέχεια ετέθησαν και άλλα ζητήματα συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠΒ και των τοπικών παραγωγικών φορέων, όπως για παράδειγμα η κατά το δυνατό προτίμηση τοπικών προμηθευτών.

Στη συνάντηση παραυρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Χαρατσής, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Δημήτριος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος των Ραδιοταξί Θηβών κ. Νικόλαος Πέππας και η Πρόεδρος των Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Θηβών κ. Ξανθή Λιάπη.
Θήβα 27 Νοεμβρίου 2010
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: