Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη συγκέντρωση Χειμάρα στη Λαμία και 3 φωτογραφίες




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς …»
Με τη φράση αυτή ο Θανάσης Χειμάρας έκανε σαφές ότι ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί, να είναι υπηρέτης καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Είναι υπηρέτης του λαού, από όπου προέρχεται, και μόνο σ’ αυτόν δίνει λόγο, για τις πράξεις και τις παραλείψεις του.
Ένα ενθουσιασμένο κοινό καταχειροκρότησε τον Θανάση Χειμάρα στην Κεντρική του Προεκλογική Ομιλία στη Λαμία. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε στην καρδιά των ανθρώπων της Φθιώτιδας και τους θύμισε ότι «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς…» φράση με την οποία όπως είπε ξεκίνησε το 1993, την πολιτική του πορεία και συμπλήρωσε «έτσι θέλω να συνεχίσω…»
Αναφερόμενος στο δίλημμα που πρόσφατα έθεσε ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «ανέκδοτο» και συμπλήρωσε ότι «Δυστυχώς, οι εκλογές αυτές, έχασαν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, όπως θα έπρεπε και θέλαμε εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, και έγιναν περισσότερο πολιτικές…»
Τόνισε, μάλιστα ότι οι πολίτες είναι αυτοί που θα απαντήσουν με τη κατάλληλη επιλογή Περιφερειάρχη σημειώνοντας «θα πρέπει να επιλέξετε Περιφερειάρχη, ο οποίος να  προτάσσει το συμφέρον του τόπου του και όχι  την εξυπηρέτηση των όποιων κομματικών σχεδιασμών και συμφερόντων…»
Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επικεντρώθηκε στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι από τη Λαμία, κλείνει ο κύκλος της προεκλογικής εκστρατείας του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης». Μια πορεία και προσπάθεια, να ενωθούν πραγματικά οι Νομοί της Στερεάς Ελλάδας και να δημιουργηθεί «…μια Περιφέρεια πρότυπο, όπως θα την ήθελε ο καθένας από εμάς…»
Παρουσιάζοντας το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Συνδυασμού του ο Θανάσης Χειμάρας ανέφερε: «Βάλαμε τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο όνομα του συνδυασμού μας, γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι το ζητούμενο των εκλογών! Και μάλιστα της σημερινής εποχής. Όμως, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.
Δεν βάζουμε στο λόγο μας ΘΑ. Καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε, πολλή δουλειά, με σχεδιασμό, δημοκρατικό προγραμματισμό και αγώνα. Οι υποδομές, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι επενδύσεις, είναι μερικές μόνο από τις προτεραιότητες του προγράμματός μας…»
Έχω   μάθει στη ζωή μου και στη πολιτική μου πορεία,  να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για τον τόπο μου και για το συμφέρον του, πέρα και πάνω από κυβερνήσεις και κόμματα. Ήμουν καθημερινά απέναντι στα προβλήματα του τόπου και δεν κρύφτηκα ποτέ, πίσω από αρμοδιότητες. Όπως και δεν δίστασα να σταθώ απέναντι στην Κεντρική Εξουσία, όταν έβλεπα ότι βλάπτεται το συμφέρον του τόπου μας. Θα το επαναλάβω και ως Περιφερειάρχης αν χρειαστεί…»
Και κατέληξε απευθυνόμενος σε ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά ακροατήριο λέγοντας: «Δεν σας είπα ποτέ ψέματα, δεν κορόιδεψα κανένα από εσάς. Σας είπα την αλήθεια και αυτό το έκανα, για να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια.
Κοιτώντας  λοιπόν απόψε, όλες και όλους, ευθέως στα μάτια, ζητώ τη στήριξή σας, για τη διαχείριση της ανάπτυξης του τόπου μας, με ειλικρίνεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ! Όπως έπραξα σε όλη μου την πορεία.»

Στη συνέχεια παρατίθεται η ομιλία του Θανάση Χειμάρα στη Λαμία:
«Φίλες και Φίλοι,
Σήμερα από τη Λαμία, η Φθιώτιδα μίλησε, η Στερεά Ελλάδα, μίλησε. Στέλνει μήνυμα νίκης και ελπίδας, για το αύριο της Περιφέρειας. Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία, σ’ αυτή τη πραγματική γιορτή για το Νομό μας, για τη περιφέρειά μας.
Δεν είμαι εδώ απόψε, ούτε για να γνωριστούμε ούτε  για να σας μιλήσω, για το έργο μας. Γνωρίζετε και εμένα και την πορεία μου και το έργο μου.
Με γνωρίζετε καλά: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς. Με τη φράση αυτή ξεκίνησα το 1993, την πολιτική μου πορεία και έτσι θέλω να συνεχίσω.
Απ’ αυτή εδώ την πλατεία,  ξεκίνησα και από εδώ, για πρώτη φορά μαζί, συναποφασίσαμε, την πορεία της σταδιοδρομίας μου, στην πολιτική και την Αυτοδιοίκηση. Είμαι εδώ απόψε, για να ζητήσω από εσάς, τους συμπολίτες μου,  τους συμπατριώτες μου, να κάνουμε ένα νέο συμβόλαιο τιμής. Να σας ζητήσω, να βαδίσουμε μαζί, με όλους εσάς και τους συνεργάτες μου, και στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, ένα θεσμό, που όλοι οραματιστήκαμε.
Να σας ζητήσω να βαδίσουμε μαζί, στη  νέα πρόκληση, για τη Στερεά Ελλάδα, ως τελευταία ευκαιρία για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δυστυχώς, οι εκλογές αυτές, έχασαν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, όπως θα έπρεπε και θέλαμε εμείς, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, και έγιναν περισσότερο πολιτικές. Ακούσατε  όλοι, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να ζητά, να υπερψηφίσετε τους υποψηφίους του κόμματός του, θεωρώντας τη ψήφο σας αυτή, ως ψήφο εμπιστοσύνης στα οικονομικά μέτρα της  κυβέρνησης. Και έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα: «νίκη του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση ή πάω σε εκλογές».
Για να πάρει την απάντηση από το ίδιο το Δ.Ν.Τ.,  που  του παρήγγειλε,  να ξεχάσει τις εκλογές και ότι, «αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση», και έτσι το δίλημμα, να καταντήσει «ανέκδοτο».  Όπως γράφτηκε και στη σοβαρή Αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Είναι προφανές, ότι ζητά, να υπερψηφίσετε αυτούς, που δεν θα αντιδράσουν και σε νέα φοροεισπρακτική επίθεση.
Είναι πρωτόγνωρο στα πολιτικά χρονικά της χώρας, ένας πρωθυπουργός, να παραβιάζει το σύνταγμα και να  καταργεί τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, θέλοντας  να  μετατρέψει τον αιρετό Περιφερειάρχη, που εσείς με τη ψήφο σας θα επιλέξετε, σε  όργανο της κυβέρνησης και του κόμματος. Θέλει να έχει κομματικό περιφερειάρχη, για να κάμψει τις όποιες  αντιδράσεις των πολιτών, στα νέα μέτρα  που έρχονται, και είναι στα συρτάρια των υπουργών του, για μετά τις εκλογές.   
16 νέα σκληρά οικονομικά μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο για το 2011, όπως αναγράφονται και σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, προσκείμενες στην Κυβέρνηση.
Όχι  κε Πρωθυπουργέ, ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί, να είναι υπηρέτης καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Είναι υπηρέτης του λαού, από όπου προέρχεται, και μόνο σ’ αυτόν δίνει λόγο, για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Και φυσικά σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Όμως, ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να συμφωνεί με όλα τα κυβερνητικά μέτρα. Ο  Περιφερειάρχης θα πρέπει να στέκεται απέναντι σε κάθε μέτρο, που εξαθλιώνει τους πολίτες της περιφέρειάς του. Αν θέλατε πειθαρχημένα στρατιωτάκια στα όποια αντιλαϊκά μέτρα, θα έπρεπε να κρατήσετε τους διορισμένους Περιφερειάρχες και να μην αλλάξετε τον θεσμό.
Όμως αγαπητές μου φίλες και φίλοι
Το μεγάλο όχι, στα εκβιαστικά διλήμματα και στην «περιχαράκωση» του  θεσμού του αιρετού περιφερειάρχη, θα  πρέπει να το πείτε εσείς, με την ψήφο σας. Εσείς με την ψήφο σας, θα πρέπει να επιλέξετε Περιφερειάρχη,  ο οποίος:
·                      Να  προτάσσει το συμφέρον του τόπου του και όχι  την εξυπηρέτηση των όποιων κομματικών σχεδιασμών και συμφερόντων.
·                      Να πιστεύει στο θεσμό του Περιφερειάρχη, της αιρετής Περιφέρειας  και της   Περιφερειακής Ανάπτυξης.
·                      Να έχει ιδέες, οράματα και εμπειρίες.
·                      Να έχει εργαστεί και να έχει αποδείξει με το έργο  και τη πορεία του, ότι είναι σε θέση  να  δώσει βήματα ανάπτυξης στον τόπο μας.
Εσείς με τη ψήφο σας, θα πρέπει να δώσετε σήμερα, ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα: Όχι άλλα οικονομικά μέτρα, και τα βάρη να πάνε επιτέλους στους  «έχοντες και κατέχοντες» και όχι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επέλεξα τη Λαμία, να κλείσω τη δύσκολη αλλά ωραία αυτή διαδρομή της προεκλογικής εκστρατείας στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, που άρχισε από τη Χαλκίδα και κλείνει απόψε στη Λαμία. Και η επιλογή δεν είναι τυχαία:
Σήμερα από εδώ, από τη Λαμία, κλείνουμε τον κύκλο της προεκλογικής μας εκστρατείας.
Κλείνουμε μια πορεία και προσπάθεια, να ενώσουμε πραγματικά τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο, όπως θα την ήθελε ο καθένας από εμάς.
Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, για τη Φθιώτιδα, όπως και σε κάθε νομό της Περιφέρειας, συγκροτήσαμε μία ομάδα με προσωπικότητες, από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, με παλιούς και νέους στην αυτοδιοίκηση και στα κοινά. Ανθρώπους ικανούς, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, που όλοι μαζί, θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε πραγματικό αποτέλεσμα.
Δεν ξεχνάμε βέβαια και όσους πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, από το 2002 μέχρι σήμερα, οι οποίοι με το έργο τους και τη προσφορά τους, συνέβαλαν και αυτοί, για να είναι η Φθιώτιδα ο νομός, παράδειγμα προς μίμηση σε έργο και υποδομές, για τους  άλλους νομούς της Ελλάδας. Σήμερα τους έχουμε όλους δίπλα μας και τους θέλουμε αρωγούς στη νέα μας προσπάθεια. Τους Ευχαριστώ.
Για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, συντάξαμε ένα πρόγραμμα δράσης  για τη Φθιώτιδα, όπως και για κάθε νομό της περιφέρειάς μας, το οποίο θέσαμε υπόψη σας, τις προηγούμενες ημέρες κατά τις επισκέψεις μας σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Δεν  θέλω σήμερα να μιλήσω ξανά, για έργο και προγράμματα. Θα σας θυμίσω μόνο αυτά: Τα τελευταία 8 χρόνια φέραμε τη Φθιώτιδα σε Νομαρχιακά Αναπτυξιακά έργα, στους 3 πρώτους Νομούς της χώρας.
Ταυτόχρονα πρωτοστατήσαμε για τα μεγάλα Αναπτυξιακά έργα όπως είναι το  θανατηφόρο πέταλο του Μαλιακού ο Ε65 και ο σιδηρόδρομος, Προκειμένου να καταστεί η Φθιώτιδα, ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Απόψε, θέλω μόνο να επαναλάβω τους  4 βασικούς κανόνες, τους οποίους είχαμε θέσει, από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησής μας με τα «κοινά» και ιδιαίτερα με την Αυτοδιοίκηση:
1ος ΚΑΝΟΝΑΣ που αποτελεί και απαίτηση των καιρών.
Η εντιμότητα και η πλήρης διαφάνεια σε όλες μας τις ενέργειες, και κυρίως σ’ αυτές, που σχετίζονται με τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων. Σας θυμίζω, ότι είμαστε η μοναδική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας, που δώσαμε στην Αντιπολίτευση, την πλειοψηφία στη Νομαρχιακή Επιτροπή των έργων. Γι αυτό σήμερα ευχαριστώ και όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους και των άλλων παρατάξεων, για τη συνεργασία και προσφορά τους στο έργο, μας, που είναι και δικό τους έργο.
2ος ΚΑΝΟΝΑΣ
Η ειλικρίνεια σε όλες τις σχέσεις μας με φορείς και πολίτες. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.
3ος ΚΑΝΟΝΑΣ
Αποτελεσματικότητα στο έργο μας,  μετά από σοβαρή μελέτη και υπεύθυνο προγραμματισμό, και μέσα  από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες, με τους κατά τόπους φορείς, όπως κάναμε μέχρι τώρα.
4ος ΚΑΝΟΝΑΣ
Καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με  οργάνωση γραφείων εξυπηρέτησης των πολιτών, σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης και σε όλους τους Νομούς.

Βάλαμε τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο όνομα του συνδυασμού μας, γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι το ζητούμενο των εκλογών! Και μάλιστα της σημερινής εποχής. Όμως, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.
Δεν βάζουμε στο λόγο μας ΘΑ. Καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε, πολλή δουλειά, με σχεδιασμό, δημοκρατικό προγραμματισμό και αγώνα.
Οι υποδομές, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι επενδύσεις, είναι μερικές μόνο από τις προτεραιότητες του προγράμματός μας.
Έχω   μάθει στη ζωή μου και στη πολιτική μου πορεία,  να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για τον τόπο μου και για το συμφέρον του, πέρα και πάνω από κυβερνήσεις και κόμματα. Ήμουν καθημερινά απέναντι στα προβλήματα του τόπου και δεν κρύφτηκα ποτέ, πίσω από αρμοδιότητες. Όπως και δεν δίστασα να σταθώ απέναντι στην Κεντρική Εξουσία, όταν έβλεπα ότι βλάπτεται το συμφέρον του τόπου μας. Θα το επαναλάβω και ως Περιφερειάρχης αν χρειαστεί.
Ο Νομός Φθιώτιδας χάρις στο έργο όλων μας Νομαρχίας, φορέων & Βουλευτών, είναι γνωστός στο Πανελλήνιο, ως παράδειγμα προς μίμηση. Όμως, ο γειτονικός νομός της Βοιωτίας, είναι αρνητικά γνωστός, σε όλη την Ευρώπη, για το  περιβαλλοντικό έγκλημα του Ασωπού.
Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο απόψε.

Θέλω επίσης, κάνοντας αυτοκριτική να δηλώσω ότι στην πορεία μου έκανα και λάθη και παραλείψεις και μερικούς από εσάς, ίσως και να πίκρανα, άθελά μου. Όμως ένα δικαιούμαι να υποστηρίζω:
Δεν σας είπα ποτέ ψέματα, δεν κορόιδεψα κανένα από εσάς. Σας είπα την αλήθεια και αυτό το έκανα, για να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια. Κοιτώντας  λοιπόν απόψε, όλες και όλους, ευθέως στα μάτια, ζητώ τη στήριξή σας, για τη διαχείριση της ανάπτυξης του τόπου μας, με ειλικρίνεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ! Όπως έπραξα σε όλη μου την πορεία.
Ζητώ ταυτόχρονα τη στήριξή σας,  για να  δώσουμε την Κυριακή και ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα, πως, «Ο λαός δεν αντέχει άλλα οικονομικά βάρη!» και ταυτόχρονα λέμε «Όχι στους εκβιασμούς και στη περιχαράκωση των θεσμών!»
Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντική για εμένα, καθώς επιβεβαιώνει αυτό, που πάντα πίστευα:
·          Πως, όλοι διεκδικούμε τα ίδια πράγματα!
·          Πως η ανάπτυξη του τόπου μας, είναι το στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί!
·          Πως είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις.
·          Πως αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.
·          Για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης.
o         Αγωνιζόμαστε Μαζί, για τη Φθιώτιδα της Ανάπτυξης!
Η δύναμή μας, είστε όλοι εσείς, οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, οι άνθρωποι αυτής της ευλογημένης γης! Μόνο σε εσάς και τους γείτονές μας έχω να δώσω λόγο αύριο! Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί, την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, τη στέγη, όλων των πολιτών της Περιφέρειας
Σας ευχαριστώ!»


Δεν υπάρχουν σχόλια: