Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η συγκέντρωση του Παπαγγελή και 16 φωτογραφίες

















Ο συνδυασμός «Νέα Λιβαδειά – Νέοι Ορίζοντες» φέρνει στο τόπο τον άνεμο της ανανέωσης, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής.


Φανερά ικανοποιημένος από την μεγαλειώδη συγκέντρωση του συνδυασμού του «Νέα Λιβαδειά – Νέοι Ορίζοντες» ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης αναφέρθηκε στο όραμα του συνδυασμού του, στο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους της Λιβαδειάς και όλων των περιοχών του νέου διευρυμένου δήμου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον ίδιο και τον συνδυασμό του. «Με την ψήφο σας την Κυριακή σηκώνουμε ψηλά τη Νέα Λιβαδειά και ανοίγουμε όλοι μαζί νέους Ορίζοντες», άρχισε την ομιλία του ο κ. Παπαγγελής εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία του για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στη Διοικητική Μεταρρύθμιση επεσήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει ένα γνήσιο μοχλό ανάπτυξης ωστόσο είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν.

«Ακούμε τη φωνή των Δημοτών της Λιβαδειάς, γιατί η αξιοκρατία και η αξιοσύνη δεν επιβάλλονται αλλά κερδίζονται μέσα από τον καθημερινό αγώνα πλάι στον συμπολίτη μας», σημείωσε ο κ. Παπαγγελής και πρόσθεσε: «Διατηρούμε έναν ανοικτό, τίμιο και δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς της πόλης μας. Καθιερώνουμε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας και διαφάνειας. Ζητάμε την πλήρη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια για το Δήμο μας. Αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για μας, η διατήρηση και η ανάδειξη των χαρακτηριστικών στοιχείων του φυσικού αλλά και του ανθρώπινου περιβάλλοντος της περιοχής μας. Οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν κλειδί για την ανάπτυξη της Λιβαδειάς καθώς και για να αποτελέσουν ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης.

Παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα για ένωση δυνάμεων και προσπαθειών διότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες του Δήμου μας, δεν έχουν χρώμα».

Για τον κ. Παπαγγελή η αυτοδιοίκηση όπως υπογράμμισε είναι «ο χώρος στον οποίο μπορεί να επιτυγχάνεται, χάρη στην αμεσότητα των σχέσεων μεταξύ τοπικής αρχής και πολιτών, η ευρύτερη συνεννόηση και συνεργασία».

Αναφερόμενος στον συνδυασμό του τον οποίο και παρουσίασε υπογράμμισε ότι φέρνει στον τόπο τον άνεμο της ανανέωσης και του καινούργιου. Είναι «ένας συνδυασμός που αποφάσισε να αγωνιστεί για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη μοίρα αυτής της πόλης».

Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι «στην εκλογική μάχη του Νοεμβρίου αναμετρώνται δύο αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Όπως είπε αναμετρώνται «η αντίληψη που θέλει το Δήμο πεδίο Δημοσίων σχέσεων, έργων με προσωπικό κέρδος και γραφειοκρατικής διαχείρισης. Η αντίληψη που αδιαφορεί για τα κοινωνικά προβλήματα. Η αντίληψη που διαιωνίζει τα εσωτερικά τείχη μέσα στην πόλη, η αντίληψη που αδιαφορεί για τη συνοχή της κοινωνίας» και η αντίληψη που θέλει το δήμο «πεδίο λαϊκής συμμετοχής και Δημοκρατίας», με «πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της πόλης».

Στη συνέχεια χωρίς όπως είπε να ισοπεδώνει τα όσα λίγα έχουν γίνει στην πόλη άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την κατάσταση στην Έρκυνα, για τους χώρους πρασίνου, την καθαριότητα, την ανακύκλωση που δεν λειτουργεί, για τις αποχετεύσεις, για την ασφάλεια των πολιτών, το περιαστικό δάσος, το Ξενία και ο κολυμβητήριο, τη συγκοινωνία, τους χώρους στάθμευσης και το κυκλοφοριακό καθώς επίσης και για τα οικονομικά του δήμου τονίζοντας εδώ ότι ο δανεισμός δεν αποτελεί λύση.

Τόνισε δε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή για τους νέους, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες.

«Δυστυχώς οι Δημότες μας στον αγώνα που έδιναν ήταν μόνοι τους. Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς ήταν ο μεγάλος απών. Τα άλλοθι τελείωσαν για τον κ. Τσιφή, που σήμερα μιλά ξανά για νέο ξεκίνημα», επεσήμανε ο κ. Παπαγγελής.

Και συνέχισε με την παρουσίαση του προγράμματός του συνδυασμού του. Ένα πρόγραμμα που έχει προβλέψει και απαντά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο του νέου δήμου Λιβαδειάς. Τόσο για τα θέματα της καθημερινότητας όσο και για τους αναπτυξιακούς στόχους.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους δημότες και είπε μεταξύ άλλων: «Οι Δημότες μας κοιτάζουν μπροστά και εγκαταλείπουν το χθες. Απορρίπτουν τους εκφραστές του παλαιοκομματισμού. Απορρίπτουν εκείνους που από το παρασκήνιο θέλουν έμμεσα να έχουν λόγο και ρόλο στο αύριο. Ο Δήμος μας δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνες. Οι εκφραστές του χθες ας αναζητήσουν αλλού το εύσημο της πολιτικής τους αποστρατείας.

Αρνούμαστε να υποταχθούμε στο κλίμα της ανακυκλούμενης και ανατροφοδοτούμενης μιζέριας. Εμείς, μάθαμε να δίνουμε δύσκολους αγώνες. Δεν αρκούμαστε στα έτοιμα και στα εύκολα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας. Οι εκλογές της Κυριακής είναι η επιλογή μας για το σήμερα και το αύριο. Απευθύνουμε ένα διαρκές προσκλητήριο συνεργασίας, συστράτευσης και αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την πρόοδο και τη Δημοκρατία».

Και κατέληξε: «Το όραμά μας για την πόλη μας, για τη δική μας πόλη, θα γίνει πράξη μόνο με τις δικές μας δυνάμεις. Τις αστείρευτες δυνάμεις των πολιτών της Λιβαδειάς. Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να ελευθερώσουμε. Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να κινητοποιήσουμε. Και γι’ αυτό σας καλούμε. Να κάνουμε την πόλη μας όμορφη, ανθρώπινη, ασφαλή και φιλόξενη. Με αλληλεγγύη και ποιότητα ζωής για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: